Kako pravilno navesti profesionalni cilj za posao barmena?

Ej, budući barmene (ili barmenice)! Ako čitaš ovo, vjerojatno si odlučio da je vrijeme da se baciš u svijet s druge strane šanka i postaneš prava zvijezda noćnih klubova i kafića. Ili, možda, nemaš radno iskustvo, ali imaš motivaciju za posao u novoj struci koja ne zahtijeva sjedenje za radnim stolom osam sati dnevno i pruža dinamičko radno okruženje.

Kakva god bila tvoja motivacija, prije nego što kreneš miješati koktele i pridobivati mušterije svojim šarmom, trebaš napraviti jedan ne tako mali korak – napisati CV koji će te izdvojiti iz mase. Ne brini, do kraja ovog članka znat ćeš sve tajne pisanja savršenog CV-a za posao barmena! Uzmi olovku i papir (ili otvori Word) i krenimo! 🍹📝

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Životopis barmena koji će vam zagarantirati razgovor za posao

Osobni podaci:
Ime i prezime: Marko Novaković
Adresa: Trg Patrika Balenta 5, 10000 Zagreb
Telefon: +385 91 254 5878
E-mail: marko.novakovic@gmail.com
Datum rođenja: 15.07.1992.

Profesionalno iskustvo:

2019 - 2023
Glavni barmen
Caffe Bar Lobut, Zagreb

 • Kreiranje i implementacija nove karte koktela
 • Edukacija mladih barmena i unapređenje kvalitete usluge
 • Upravljanje zalihama i narudžbama

2015 - 2019
Barmen
Lounge Bar Zvijezda, Split

 • Priprema i posluživanje raznih pića i koktela
 • Održavanje čistoće i urednosti šanka
 • Izvrsna komunikacija s gostima i pružanje preporuka

Obrazovanje:

2017 - 2018
Certificirani tečaj za barmene
Hrvatska udruga barmena, Zagreb

2010 - 2014
Srednja ugostiteljska škola
Smjer: Barmen, Zagreb

Dodatne vještine i kvalifikacije:

 • Izvrsno poznavanje pripreme koktela i svih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića
 • Timska saradnja i vođenje tima
 • Poznavanje engleskog jezika (B2 razina)
 • Osnovne vještine rada na računalu (MS Office)

Hobi i interesi:

 • Praćenje trendova u svijetu koktela
 • Kuhanje i kreiranje novih recepata
 • Putovanja i upoznavanje različitih kultura i tradicija pripreme pića

Preporuke:
Nalaze se u prilogu prijave.

Kako pravilno navesti profesionalni cilj za posao barmena?


Pravilno navođenje profesionalnog cilja na životopisu može biti ključna točka koja će te izdvojiti od ostalih kandidata. Kada govorimo o poslu barmena, važno je da cilj reflektira tvoju strast prema profesiji, razumijevanje tržišta i jasno definira što želite postići i kako planiraš doprinijeti potencijalnom poslodavcu.

Niže smo ti pripremili par savjeta koji će ti pomoći lakše dobiti posao pomoću par trikova u životopisu:

životopis barmena

1. Budi konkretan: Općeniti ciljevi mogu se činiti neodređenima i neiskrenima. Kada navodiš svoj profesionalni cilj, budi specifičan u vezi s onim što želiš postići.

Na primjer:
Loše: "Želim posao konobara ili barmena."
Dobro: "Želim se specijalizirati za pripremu craft koktela koristeći lokalne sastojke."

2. Poveži svoje prethodno iskustvo: Pokažite kako tvoje prethodno iskustvo i vještine mogu doprinijeti tvom cilju.

Na primjer:
"Imajući iskustva u radu s visoko kvalitetnim destilatima i vještinu kreiranja originalnih receptura, želim pridonijeti jačanju reputacije bara kao vodećeg mjesta za craft koktele u gradu." 🍸

3. Pokaži entuzijazam i strast: Poslodavci žele vidjeti da si strastven prema onome što radite. Uključi telemente koji pokazuju tvoju strast prema barmenskom zanatu.

Primjer:
"Uzbuđen sam zbog stalnog učenja i eksperimentiranja s novim kombinacijama okusa kako bih stvorio jedinstvena pića koja će oduševiti goste."

4. Prikazivanje doprinosa poslodavcu: Uvijek je dobro pokazati kako ćeš svojim radom i vještinama doprinijeti uspjehu poslodavca.

Primjer:
"Želim koristiti svoje znanje o vinskim regijama i tehnikama miješanja kako bih privukao sofisticiranu klijentelu i povećao prodaju vina u baru."

5. Budi kratak i jasan u životopisu: Kada pišeš životopis barmena, trebao bi biti sažet, ali učinkovit. Ciljaj da imaš 1-3 rečenice koje jasno izraziti tvoje ambicije i kako planiraš postići te ciljeve.

Konačni primjer profesionalnog cilja za posao barmena:
"Sa 3 godine iskustva u kreiranju inovativnih koktela i strašću za stalnim usavršavanjem, želim se pridružiti [ime bara] kao barmen specijaliziran za craft koktele, koristeći moje vještine za povećanje zadovoljstva gostiju i prodaje pića."

životopis barmena

Uz ovakav pristup, tvoj profesionalni cilj u životopisu će skrenuti pozornost da ne nudiš samo radno iskustvo, već i stav koji je potreban za barmena.

Primjer lošeg životopisa za posao barmena

Životopis

Andrea Asbebić
Adresa: Gospićka 5
Email: andreasbebic@hotmail.com
Mobitel: 097 5867 216

Osobne informacije:

Datum rođenja: 13. prosinca 1992.
Spol: Muški
Državljanstvo: Hrvatska

Edukacija:

2010.-2014. - Srednja škola za barmena

Radno iskustvo:

"Kavana Kjaz" - Kuhanje kave, posluživanje piva
"Bar Centar" - Isto

Vještine:

 • Znam napraviti kavu (nekoliko vrsta)
 • Kokteli
 • Znam koristiti kasu

Jezici:

Hrvatski - Da
Engleski - Srednje

Hobiji:

Izlasci, zabava, gledanje televizije

Ovaj životopis je savršen primjer kako ne bi trebalo pisati životopis za bilo koji posao, uključujući poziciju barmena. Nedostaju konkretni detalji, precizno opisane vještine i relevantno radno iskustvo. Formatiranje i organizacija nisu konzistentni, a opći ton životopisa je neozbiljan i neprofesionalan.

Koje vještine je potrebno navesti u životopisu?


Za posao barmena potrebno je posjedovati specifičan skup vještina koji se kombinira iz tehničkih, komunikacijskih i međuljudskih aspekata. Nekoliko vještina koje bi trebao razmotriti prilikom sastavljanja životopisa za ovu poziciju uključuju:

životopis barmena

1. Tehničke i stručne vještine:

 • Priprema napitaka: Poznavanje recepata za različite vrste koktela, piva, vina i bezalkoholnih pića.
 • Rukovanje opremom: Poznavanje rada s pomagalima poput rezača voća, mjerača alkohola, blendera i ostalih alata potrebnih za miješanje pića.
 • Savijest o higijeni: Održavanje čistoće i urednosti radnog mjesta, kao i poznavanje sigurnosnih i higijenskih standarda.
 • Poznavanje napojnica: U mnogim kulturama, razumijevanje i upravljanje napojnicama je ključna vještina koja služi kako bi se izbjegle neugodne situacije

2. Komunikacijske i međuljudske vještine:

 • Komunikacija s gostima: Mogućnost slušanja narudžbi, preporučivanja pića i uspostavljanja prijateljskog odnosa s gostima.
 • Rješavanje konflikta: U stanju mirno i profesionalno rješavati bilo kakve sukobe ili nesporazume s gostima.
 • Timski rad: Učinkovita suradnja s kolegama, konobarima, menadžerima i drugim članovima osoblja.

3. Organizacijske vještine:

 • Upravljanje višestrukim zadacima: U stanju posluživati više gostiju odjednom, pratiti narudžbe i brzo reagirati na različite zahtjeve.
 • Upravljanje vremenom: Učinkovito upravljanje vremenom, posebno tijekom gužve, kako bi se osiguralo da svi gosti budu pravilno usluženi.
 • Praćenje zaliha: Održavanje inventara i naručivanje potrebnih sastojaka i opreme kada je to potrebno.

4. Fizičke vještine:

 • Otpornost na stres: Mogućnost održavanja mira i fokusa u brzom i stresnom okruženju.
 • Fizička izdržljivost: Rad barmena često zahtijeva dugo stajanje i brzo kretanje u uskom prostoru.

5. Dodatne vještine:

 • Poznavanje različitih kultura i jezika: Ovo može biti korisno, posebno u međunarodnim barovima ili hotelima gdje gosti dolaze iz različitih dijelova svijeta.
 • Prodajne vještine: Mogućnost preporučivanja i prodaje pića gostima, posebno kada je riječ o specijalitetima kuće ili skupljim napicima.

Prilikom sastavljanja životopisa za posao barmena, važno je prilagoditi svoj životopis specifičnim zahtjevima radnog mjesta na koje se prijavljujete. Uz to, pružanje primjera ili anegdota koji ilustriraju tvoje vještine može biti korisno za potencijalne poslodavce.

Što je važno naglasiti u životopisu?


U suvremenom svijetu zapošljavanja, konkurencija je žestoka, a pravilan izbor vještina i iskustava koje ćete istaknuti u svom životopisu može biti ključna razlika između uspjeha i neuspjeha. To je posebno istinito za ulogu barmena, gdje je pažljivo predstavljanje i artikulacija vještina i kvalifikacija presudna. Dakle, što treba uzeti u obzir i staviti u životopis barmena?

Prvo i najvažnije je relevantno iskustvo. Svatko može tvrditi da je barmen, ali detaljno navođenje prethodnih uloga - bilo da je to rad u tradicionalnom pubu, sofisticiranom restoranu, luksuznom hotelu ili na velikim događanjima - može pružiti potencijalnom poslodavcu uvid u tvoju razinu ekspertize.

Međutim, samo iskustvo nije dovoljno. Tvoje tehničke vještine su ono što čini pravim majstorom zanata. Tvoja sposobnost miješanja pića, poznavanje raznih napitaka i vještina rada s različitim vrstama opreme govori mnogo više od godina provedenih iza šanka.

Edukacija i obuka su, također, presudne. Certifikati i obuka ne samo da pokazuju tvoju posvećenost profesiji, već također signaliziraju tvoju kompetenciju u specifičnim aspektima posla, kao što su sigurnosni protokoli ili poznavanje vina.

životopis barmena

U svakom poslu usmjerenom prema klijentima, međuljudske vještine su neophodne. Tcoja sposobnost komunikacije, rada u timu i stvaranja nezaboravnog iskustva za gosta može biti ono što vas izdvaja od drugih kandidata.

No, raditi kao barmen nije uvijek lagano. Zahtijeva fizičku izdržljivost - od dugo stajanja do nošenja teških kutija. Osim toga, radno okruženje može biti stresno. Tvoja prilagodljivost i sposobnost upravljanja stresom u najhektičnijim trenucima često su nevidljive, ali ključne vještine.

Dodatno, u globaliziranom svijetu, poznavanje jezika nije prednost, već je teško pronaći životopis barmena koji nema bar jedan stani jezik. Ako možeš komunicirati s gostima na njihovom jeziku, to može biti tvoja ulaznica za međunarodnu karijeru.

Osim ovih temeljnih vještina, sve dodatne vještine i preporuke mogu pružiti dodatnu težinu koja čini životopis barmena posebnim. Možda imaš iskustva u vođenju timova ili organizaciji događanja. Možda su tvoji bivši poslodavci voljni potvrditi tvoju izvrsnost kroz pisma preporuke.

Na kraju, bez obzira na sve navedene vještine i kvalifikacije, način na koji prezentiraš sebe na papiru je od suštinske važnosti. Dizajn i prezentacija koji tvoj životopis barmena ima govori o tvom profesionalizmu i pažnji prema detaljima. Jasnoća, konzistentnost, radno iskustvo i nedostatak gramatičkih - to su ključne komponente uspješnog životopisa.

Kako pravilno uključiti radno iskustvo u životopis barmena?


U svijetu gdje se svakodnevno suočavamo s rastućom konkurencijom na tržištu rada, kvalitetno predstavljanje vlastitog radnog iskustva postaje imperativ za sve one koji žele izdvojiti se iz mase i ostaviti dojam. U kontekstu barmenskog zanimanja, to je posebno važno. Barmen nije samo osoba koja miješa piće; on je umjetnik, komunikator i stručnjak koji mora biti u skladu s najnovijim trendovima.

Stavi se na trenutak u cipele poslodavca. Nakon dugog radnog dana sjedate za svoj stol s hrpom životopisa koji čekaju na pregled. Tvoj je cilj pronaći idealnog kandidata za poziciju barmena, osobu koja će ne samo ispunjavati osnovne zahtjeve posla, već i donijeti dodatnu vrijednost tvom timu i poslovanju. Dok listaš životopise, tražiš dokaze o kompetencijama, profesionalizmu i inicijativi kandidata. Nešto što će baš taj životopis barmena odvojiti od konobara ili početnika.

životopis barmena

Prvi životopis koji ti dođe pod ruku jednostavno navodi: "Barmen u kafiću Xalen". Ova informacija je nedorečena i ne pruža ti jasan uvid u to što je kandidat zapravo radio. Je li osoba samo posluživala piće poput konobara ili je bila uključena u složenije aspekte posla? Koliko je duboko njihovo razumijevanje barmenskog zanata? Bez dodatnih informacija, teško je donijeti bilo kakvu informiranu odluku.

Sada prelaziš na drugi životopis. Ovdje stoji: "Barmen u kafiću Allena - odgovoran za pripremu preko 30 različitih koktela, organizaciju tematskih večeri i vođenje tima od 5 osoba". Ovaj opis odmah budi tvoju pažnju. Jasno je da kandidat nije bio samo običan barmen, već je imao značajne odgovornosti što daje dodatne vrijednosti za životopis.

Priprema 30 različitih koktela svjedoči o njegovoj stručnosti i raznolikosti vještina, dok organizacija tematskih večeri ukazuje na kreativnost i sposobnost planiranja. Vođenje tima od pet osoba dodatno potvrđuje njegove liderske kvalitete i sposobnost upravljanja drugima, što mu može skoro pa instantno osigurati radno mjesto.

Usporedbom ova dva pristupa jasno je koliko konkretni podaci mogu obogatiti prezentaciju kandidata. Dok prvi životopis ostavlja mnogo neodgovorenih pitanja, drugi poslodavcu pruža jasnu i sveobuhvatnu sliku o kvalifikacijama i iskustvu kandidata. U takvom kontekstu, detalji nisu samo dodatak, već ključna komponenta koja može odlučiti o uspjehu ili neuspjehu prilikom prijave za radno mjesto.

Davanje konkretnih podataka pruža dublje razumijevanje tvojih sposobnosti. Ako samo navedeš mjesto rada, ostavljaš mnogo prostora za nagađanja. Međutim, ako istakneš specifične zadatke, odmah daješ jasnu sliku o tome što si postigao i kako si radio svoj posao.

Specijalizacija je ključna u svijetu koji cijeni stručnost. Uz more barmena koji mogu napraviti osnovne koktele, onaj koji je specijaliziran za, recimo, gin koktele, izdvojit će se. Specifične vještine i znanje često mogu biti presudni faktor u odabiru kandidata za određeno mjesto, poput rada u restoranima ili hotelima.

Obrazovanje i tečajevi dodatno potvrđuju tvoju predanost struci. Ako si uložio vrijeme i resurse u dodatno obrazovanje, to pokazuje tvoju strast i želju za napretkom, što je uvijek poželjno.

Kako naglasiti dodatne aktivnosti poput natjecanja ili tečajeva u životopisu?


U svijetu barmenstva, kao i u mnogim drugim profesijama, postoji mnogo više nego što oko vidi na prvi pogled. Izvan osnovnih vještina i znanja o pićima, postoji duboka kultura strasti, inovacija i profesionalnog razvoja. Dodatne informacije o barmenu, kao što su sudjelovanje na natjecanjima, poznavanje trendova i članstvo u profesionalnim organizacijama, pružaju uvid u njegovu posvećenost zanatu i ambiciju da se istakne u industriji.

Sudjelovanje na barmenskim natjecanjima nije samo pokazatelj vještina miješanja pića. To je demonstracija strasti, kreativnosti i sposobnosti barmena da se nosi s pritiskom. Natjecanja često zahtijevaju od barmena da kreiraju originalne koktele, koristeći specifične sastojke ili tehniku. Osim toga, oni moraju prezentirati svoje kreacije žiriju i publici, dok istovremeno demonstriraju savršenu tehniku i znanje. Barmen koji redovito sudjeluje na natjecanjima pokazuje ne samo svoje vještine već i želju za stalnim usavršavanjem i postizanjem prepoznatljivosti u industriji.

životopis barmena

Poznavanje trendova u svijetu koktela nije tek prolazno zanimanje za ono što je trenutno "in". To je refleksija barmenove posvećenosti svom zanatu i želji da stalno pruža najbolje iskustvo svojim gostima. Trendovi se mogu odnositi na određene sastojke, tehnike miješanja ili čak na prezentaciju koktela. Barmen koji je informiran o najnovijim trendovima u stanju je inovirati svoj meni, prilagoditi se željama klijentele i održavati bar svježim i relevantnim. Osim toga, pokazuje i barmenovu sposobnost da se prilagodi promjenama u industriji i da stalno uči.

Članstvo u profesionalnim organizacijama poput Međunarodne barmenske asocijacije ili lokalnih barmenskih udruženja pruža barmenu pristup mreži kolega, resursima za učenje i prilikama za profesionalni razvoj. Takve organizacije često nude seminare, radionice i konferencije gdje barmeni mogu proširiti svoje znanje, upoznati se s najnovijim inovacijama u industriji i povezati se s kolegama iz različitih dijelova svijeta. Barmen koji je član takve organizacije pokazuje svoju posvećenost profesionalizmu, stalnom učenju i želji za suradnjom s kolegama iz industrije.

Dok osnovne vještine i iskustvo mogu pokazati barmenove sposobnosti, dodatne informacije pružaju dublji uvid u njegovu strast, ambiciju i profesionalizam. Sudjelovanje na natjecanjima, poznavanje trendova i članstvo u profesionalnim organizacijama ne samo da ga izdvajaju od ostalih kandidata, već i pokazuju njegovu posvećenost izvrsnosti u svijetu barmenstva.

Trebam li raditi radno mjesto konobara ili mogu odmah postati barmen?


U dinamičnom svijetu ugostiteljstva, postavlja se ključno pitanje za mnoge koji ulaze u ovu industriju: da li započeti karijeru kao konobar ili se odmah usmjeriti prema barmenstvu? Obje uloge su neizostavne i vitalne za funkcioniranje restorana, kafića ili kluba, ali kako odabrati put koji je najbolji za vas?

Osnovna znanja i vještine često određuju početni smjer karijere. Konobari su prva linija kontakta s gostima, nositelji usluge i često percepcija ugostiteljskog objekta u očima klijenata. Oni osiguravaju da se narudžbe točno prenesu kuhinji, poslužuju hranu i piće te se brinu o svim potrebama gosta. Kroz ovu ulogu, konobari brzo uče kako komunicirati, rješavati probleme i organizirati rad u zahtjevnim uvjetima.

Barmeni, s druge strane, postaju majstori miješanja. Oni su kreativci koji kombiniraju sastojke kako bi stvorili savršen napitak, bilo da je riječ o jednostavnom piću ili sofisticiranom koktelu. Barmenstvo zahtijeva tehničku preciznost, poznavanje raznih pića i naravno, strast prema stvaranju.

životopis barmena

Iskustvo i obuka često su presudni faktori. Bez iskustva, mnogi odluče krenuti kao konobari kako bi stekli osjećaj za industriju. Ovo može biti odličan način da se razumiju osnove, prije nego što se usmjere na specifičnije vještine barmenstva. No, oni koji su već završili tečajeve barmenstva ili imaju određeno predznanje možda će želeti odmah započeti kao barmeni.

Tržište rada također igra ključnu ulogu. U nekim gradovima ili državama, postoji ogromna potražnja za iskusnim barmenima, dok u drugima poslodavci preferiraju one s širim iskustvom u ugostiteljstvu. Ovisno o tržištu, raditi prvo kao konobar može biti korak prema barmenstvu.

Vaše osobne ambicije su, naravno, presudne. Ako sanjate o tome da postanete najpoznatiji barmen u svom gradu ili čak državi, možda ćete željeti slijediti izravnu stazu prema tome. Međutim, mnogi vrhunski barmeni počeli su kao konobari, stekavši vještine i iskustvo koje im je kasnije koristilo.

Odluka o tome da li započeti karijeru kao konobar ili barmen nije crno-bijela. Ovisi o individualnim ciljevima, iskustvu i prilikama koje vam se pružaju. Bez obzira na vaš izbor, ključ je u strasti, predanosti i želji za učenjem. Ugostiteljska industrija nudi brojne prilike za one koji su spremni uložiti trud i raditi s ljubavlju.

Zaključak


U svijetu ugostiteljstva i usluživanja, posao barmena nije samo o miješanju pića i posluživanju gostiju. Zahtijeva kombinaciju stručnih znanja, tehničke ekspertize, međuljudskih sposobnosti te adaptivnosti i izdržljivosti. Kreiranje efikasnog životopisa za ovu poziciju nije samo popis prethodnih poslova i obrazovanja, već pažljivo kuriranje i prezentacija specifičnih vještina i iskustava koja čine barmena izuzetnim.

životopis barmena

Uz to, uz pravilan naglasak na tehničke i međuljudske vještine, edukaciju, jezične sposobnosti, adaptivnost i izdržljivost, tvoj životopis može postati ulaznica za željeni posao. Na koncu, bez obzira na impresivan skup vještina i iskustava, ključno je da se tvoj strast i predanost profesiji osjete kroz svaku rečenicu tvog životopisa. U ovom dinamičnom i klijentima orijentiranom sektoru, autentičnost i strast često su ono što te izdvaja i čini nezaboravnim u očima poslodavca.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Učestalo postavljena pitanja za posao u baru

Što volite u vezi konobarenja?

Iskreno uživam u društvenom aspektu rada iza šanka. Upoznavanje novih ljudi svakodnevno, slušanje njihovih priča i biti dio njihovih proslava ili čak samo njihovih običnih dana, je ispunjavajuće. Osim toga, postoji umjetnost miješanja pića, i volim izazov usavršenja koktela.

 • Ovo je dobar odgovor iz nekoliko razloga:
  • Društveni aspekt: Kandidat pokazuje da cijeni interakciju s gostima, što je ključno za rad u ugostiteljstvu. Kvalitetan barmen mora biti dobar komunikator i mora znati kako uspostaviti pozitivnu vezu s gostima.
  • Slušanje priča: Ovim se pokazuje empatija i sposobnost slušanja, što može pridonijeti stvaranju ugodne atmosfere za goste.
  • Biti dio proslava: Naglašava važnost uloge barmena u posebnim trenucima u životima gostiju.
  • Umjetnost miješanja pića: Kandidat pokazuje strast prema svojoj profesiji, ističući da za njega miješanje pića nije samo posao, već i umjetnost.
  • Izazov savršenja koktela: Ovo naglašava profesionalnost i želju za stalnim usavršavanjem, što je poželjno u svakom zanimanju.
Postoji li razlika između konobara ili barmena?

Naravno, postoji nekoliko ključnih razlika između konobara i barmena, iako oba zanimanja spadaju u sektor ugostiteljstva i oba su ključna za pružanje izvrsne usluge gostima.

Konobar uglavnom interagira s gostima, uzima narudžbe, poslužuje hranu i piće, te osigurava da gosti imaju sve što im je potrebno tijekom obroka. Cilj konobara je pružiti ugodno iskustvo gostima, osiguravajući brzu i točnu uslugu, te pomaže u rješavanju bilo kakvih problema ili specijalnih zahtjeva.

S druge strane, barmen je stručnjak za pripremu pića, koji mora poznavati razne recepte za koktele i pravilno rukovati raznim alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Barmeni također moraju poznavati razne tehnike miješanja pića i biti upoznati s raznim alatima i opremom koja se koristi u baru. Također, barmeni često imaju vlastitu interakciju s gostima, pogotovo kada rade u barovima gdje gosti mogu sjediti za šankom.

Oba zanimanja zahtijevaju izvrsne vještine komunikacije i usluge gostima, glavna razlika leži u specifičnim vještinama i znanjima koja su potrebna za svaku ulogu.

Što odgovoriti u slučaju da nemate iskustva rada u ugostiteljstvu?

Iako dosad nisam imao priliku formalno raditi kao barmen, uvijek me privlačila ta struka i uložio sam puno truda da se upoznam s osnovama. Pratio sam razne tutorijale o miješanju koktela, upoznat sam s klasičnim receptima i redovito pratim trendove u industriji pića. Osim toga, prošao sam nekoliko online tečajeva o osnovama barmenstva i posluživanju alkoholnih pića.

Vjerujem da su moje komunikacijske vještine i brzina učenja odlična osnova za ovaj posao. Spreman sam uložiti dodatno vrijeme i trud kako bih što brže savladao sve vještine potrebne za ovu poziciju. Također, smatram da je važno pružiti gostima izvrsnu uslugu i stvoriti ugodnu atmosferu, a to su vještine koje sam razvijao radeći u drugim sektorima usluge.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka motivacijskih pisama pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa