Savjeti za izradu učinkovitog životopisa za UX dizajnere

U svijetu digitalnog dizajna, UX dizajneri često se ističu svojom kreativnošću i stručnošću u rješavanju problema. No, kako se te vještine učinkovito prenose u životopis koji će privući potencijalne poslodavce? Koji su ključni elementi koji će vaš životopis učiniti neodoljivim za posao UX dizajnera i kako izraditi životopis koji će istaknuti vašu stručnost u korisničkom iskustvu?

Ispod je predloženi obrazac životopisa za UX dizajnera koji možete prilagoditi svojim potrebama.

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Ogledni predložak životopisa za UX dizajnere

Osobni podaci:

Ime i prezurne: Ivan Horvat
Adresa: Ilica 10, 10000 Zagreb
E-mail: ivan.horvat@gmail.com
Telefon: +385 99 123 4567

Radno iskustvo:

Ožujak 2017. - sadašnjost, UX Dizajner, ABC d.o.o., Zagreb

 • Razvijanje i implementacija UX strategija
 • Suradnja s UI dizajnerima na kreiranju korisničkih sučelja
 • Provođenje korisničkih testiranja i analiza
 • Izrada i održavanje specifikacija i smjernica za dizajn

Listopad 2014. - Veljača 2017., Junior UX Dizajner, XYZ d.o.o., Zagreb

 • Suradnja na razvoju UX strategija
 • Izrada prototipova i wireframea
 • Prikupljanje i analiza povratnih informacija od korisnika
 • Uključivanje u procese dizajniranja korisničkih sučelja

Obrazovanje:

2010. - 2014., Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva
Diplomirao na smjeru Informacijske i programsko inženjerstvo

Vještine:

 • UX dizajn
 • Prototipiranje
 • Korisničko testiranje
 • Wireframe alati
 • Suradnja s timom
 • Analitičko razmišljanje

Jezici:

 • Hrvatski - materinji jezik
 • Engleski - tečno u govoru i pismu

Referentni projekti:

 • Mobilna aplikacija "Putuj sigurno" - UX dizajn
 • Web stranica "Zdravi recepti" - UX dizajn

Certifikati:

 • Certifikat za UX dizajn, Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO
 • Google UX Design Certificate

Ovime potvrđujem da su svi navedeni podaci točni i potpuni.

Ivan Horvat

Pisanje životopisa za UX dizajnera je ključno jer omogućuje prezentaciju vještina, iskustva i postignuća potencijalnim poslodavcima. Životopis može biti pregledan od strane regruta kao što su menadžeri za zapošljavanje, senior UX dizajneri, direktori dizajna i članovi ljudskih resursa koji traže idealnog kandidata za svoj tim.

U današnjem konkurentnom tržištu rada, postoji presudna potreba za izvrsno napisanim životopisom, pogotovo u industriji koja je toliko vizualno orijentirana kao što je UX dizajn. Vaš životopis ne samo da prikazuje vaše vještine i iskustvo, već i odražava vašu sposobnost da jasno komunicirate i predstavljate informacije - ključne vještine za svakog UX dizajnera. U nastavku ćemo vam pružiti detaljan vodič za pisanje besprijekornog životopisa za UX dizajnera, sa specifičnim naglaskom na formatiranje, naslov, iskustvo, obrazovanje, vještine, krilaticu i propratno pismo. Naš je cilj pomoći vam da istaknete svoje snage i postignete da vaš životopis izgleda profesionalno, uvjerljivo i, što je najvažnije, da odražava vaše jedinstvene talente i sposobnosti.

domar

Kako napisati učinkovit životopis za poziciju UX dizajnera


Za posao UX dizajnera, ključno je da vaš životopis bude jasno strukturiran i dobro oblikovan. Ne samo da mora prikazati vaše tehničke vještine i iskustvo, već i vašu kreativnost i razumijevanje korisničkog iskustva. Pisanje životopisa za ovu specifičnu poziciju zahtijeva pažljivo razmišljanje i planiranje. Važno je da vaš životopis bude vizualno privlačan, jasan i koncizan, s naglaskom na relevantne vještine i iskustva. S pravilnom strukturom i oblikovanjem, vaš će životopis sigurno ostaviti dobar dojam na potencijalne poslodavce.

Osim predloška životopisa za UX dizajnera, imamo i druge slične predloške koje možete provjeriti.

Ključni savjeti za stvaranje neodoljivog životopisa koji će vas izdvojiti kao UX dizajnera

 1. Fontovi: Kao UX dizajner, važno je da vaš životopis odražava vašu profesionalnost i preciznost. Preporučuje se korištenje sans-serif fontova poput Arial, Helvetica ili Calibri jer su čitljivi i profesionalni. Izbjegavajte upotrebu previše stiliziranih fontova koji mogu odvratiti pozornost od vaših vještina i iskustva.
 2. Format: Koristite konzistentan format u cijelom dokumentu. Kao UX dizajner, trebali biste pokazati svoju sposobnost stvaranja jasne i ugodne korisničke površine, a to se može odraziti i u načinu na koji formatirate svoj životopis.
 3. Margine: Standardne margine (1 inč sa svih strana) su prihvatljive. Međutim, ako se želite isticati, možete se odlučiti za nešto šire margine kako biste stvorili čistiji, prostraniji izgled. Ovo može pomoći u naglašavanju vaše sposobnosti organiziranja informacija na vizualno ugodan način.
 4. Grafičke oznake: Iako je važno zadržati profesionalan ton, korištenje odabranih grafičkih oznaka može biti učinkovito u isticanju ključnih točaka. Kao UX dizajner, pokazivanje svoje vještine u korištenju grafičkih elemenata može biti dodatna prednost.
 5. Razdjelnici: Upotrijebite razdjelnike kako biste jasno odvojili različite sekcije u svom životopisu. Ovo će pomoći potencijalnim poslodavcima da brzo i lako pronađu informacije koje traže.
 6. Savjet: Dodavanje malo boje u vaš životopis može ga učiniti privlačnijim. No, budite oprezni da ne pretjerate. Kao UX dizajner, važno je pokazati da razumijete kako koristiti boje za poboljšanje korisničkog iskustva, a ne samo za dekoraciju. Odaberite neutralne boje poput plave ili zelene za naglašavanje ključnih područja.

Hvatanje poslodavčeve pažnje: Kako strukturirati savršen životopis za UX dizajnera

Primjer strukture životopisa za UX dizajnera, temeljen na navedenim primjerima, mogao bi biti sljedeći:

 1. Kontakt podaci i naslov: Ovdje treba istaknuti poziciju koju tražite, u ovom slučaju UX dizajner.
 2. Profesionalni profil: Ovaj odjeljak treba sadržavati kratki pregled vaših najrelevantnijih vještina i iskustava u vezi s UX dizajnom. Na primjer, možete naglasiti svoje iskustvo u korisničkom istraživanju, izradi prototipova i testiranju korisničkog iskustva.
 3. Radno iskustvo: Ovdje treba navesti svoja prethodna radna mjesta, s naglaskom na ona koja su izravno vezana uz UX dizajn. Važno je detaljno opisati svoje odgovornosti i postignuća na svakom poslu.
 4. Vještine: Ovaj odjeljak treba prikazati širok spektar vještina koje su relevantne za poziciju UX dizajnera. To može uključivati tehničke vještine kao što su poznavanje specifičnih softvera za dizajniranje korisničkog iskustva, ali i "mekše" vještine kao što su komunikacija, rješavanje problema i kritičko razmišljanje.
 5. Obrazovanje: Osim formalnog obrazovanja, ovdje možete uključiti i relevantne tečajeve, radionice ili certifikate koji su povezani s UX dizajnom.
 6. Dodatni odjeljci: Ovaj dio može uključivati podatke o jezicima koje govorite, vašim interesima ili hobijima i profesionalnim referencama. Savjet je da ovaj odjeljak prilagodite poslodavcu i poziciji na koju se prijavljujete. Na primjer, ako se prijavljujete za poziciju u međunarodnoj tvrtki, naglasak stavite na jezicima koje govorite.
 7. Portfolio: Kao UX dizajner, važno je pokazati primjere svog rada. Ovaj odjeljak treba sadržavati link na vaš online portfolio, gdje potencijalni poslodavac može vidjeti vaše projekte i procijeniti vaše vještine.

Redoslijed ovih odjeljaka treba prilagoditi vašem profilu i iskustvu. Ako ste, na primjer, tek završili studij dizajna, vaše obrazovanje može biti na višem mjestu na popisu. Ako, pak, imate bogato radno iskustvo, ono bi trebalo biti istaknuto.

Kako napisati privlačno zaglavlje životopisa za UX dizajn: ključne strategije i savjeti


domar


Za posao UX dizajnera, važnost zaglavlja je nemjerljiva: ono bi trebalo biti jasno vidljivo i sadržavati sve podatke za kontakt. Kada kreirate ovo vrlo važno zaglavlje, slijedite sljedeće upute.

Najprije, na vrhu dokumenta napišite svoje prezime i ime. To je prva stvar koju će potencijalni poslodavac vidjeti, pa je bitno da je napisano jasno i čitko.

Ispod imena, navedite svoju struku i disciplinu. Na primjer, ako ste UX dizajner specijaliziran za interaktivni dizajn, to bi moglo izgledati ovako: "UX dizajner – Interaktivni dizajn".

Nakon toga, uključite svoju poštansku adresu. Iako se mnogo poslova danas obavlja digitalno, važno je da poslodavac ima vašu fizičku adresu za slučaj da želi poslati tiskane materijale.

Slijedi broj telefona. Obavezno navedite svoj osobni broj telefona na kojem ste dostupni tokom radnog vremena.

Na kraju, uključite svoju e-mail adresu. Ovo je vjerojatno najvažnija stavka, budući da će većina komunikacije biti putem e-maila.

Zaglavlje je vaša vizitka i prva stvar koju poslodavac vidi, stoga je bitno da je sve navedeno jasno i uredno.

Luka Lukić

UX dizajner specijaliziran za korisničko iskustvo i interakcijski dizajn

Gajeva 17, 21000 Split, Hrvatska

+385951234568

lukic.luka@exemple.com


Važnost Fotografije u Izradi Životopisa za UX Dizajnera

Uključivanje fotografije u životopis UX dizajnera je stvar osobne odluke. Nije obavezno, ali ako se odlučite za to, važno je slijediti nekoliko smjernica:

 • Fotografija treba biti profesionalna (izbjegavajte neformalne fotografije, selfieje i slično)
 • Format fotografije treba biti pravokutan, idealno 6,5 cm u duljini i 4,5 cm u širini

Prošlo je vrijeme kada su svi životopisi sadržavali fotografije. Danas njen prisustvo ili odsustvo nema veliki utjecaj na proces selekcije kandidata. U velikom broju slučajeva, menadžeri za zapošljavanje ne favoriziraju kandidate koji u svom životopisu imaju fotografiju.

Ako se ipak odlučite uključiti fotografiju, potrudite se da izgleda profesionalno.

Pitanje fotografije?

Nije obavezno, ali je dozvoljeno. To znači da se možete prijaviti na posao UX dizajnera sa životopisom bez fotografije. Ako se odlučite za njen uključak, preporučljivo je slijediti ove smjernice:

 • Izaberite neutralnu pozadinu za fotografiju
 • Gledajte ravno u kameru ili okrenite tri četvrtine
 • Fokusirajte fotografiju na lice
 • Format fotografije treba biti pravokutan, po mogućstvu 6,5 cm x 4,5 cm.

Važnost relevantnog iskustva prilikom pisanja životopisa za UX dizajnere


Savjeti za isticanje vašeg iskustva u životopisu za UX dizajnere

Odjeljak o iskustvu u životopisu UX dizajnera od ključne je važnosti jer pruža potencijalnim poslodavcima jasan uvid u sposobnosti kandidata i njegovo prethodno iskustvo u ovom dinamičkom i multifunkcionalnom polju. Specifičnosti posla UX dizajnera uključuju različite aspekte, poput istraživanja korisnika, izrade prototipova, dizajna interakcija i testiranja korisničkog iskustva, koje je važno pravilno istaknuti u ovom dijelu životopisa.

 • Kronološki redoslijed: Prikazivanje iskustva u obrnutom kronološkom redoslijedu omogućava poslodavcima da vide najnovije i najrelevantnije iskustvo na vrhu. Na primjer, ako ste radili kao UX dizajner u tvrtki X od 2019. do 2021., a zatim kao stariji UX dizajner u tvrtki Y od 2021. do danas, prvo biste naveli svoju trenutnu poziciju.
 • Datume ugovora: Konkretni datumi ugovora, uključujući mjesec i godinu početka i završetka svake uloge, pružaju jasan kontekst trajanja vašeg iskustva.
 • Naziv radnog mjesta: Važno je točno navesti naziv svake pozicije kako bi poslodavci razumjeli razinu vaše odgovornosti. Na primjer, "stariji UX dizajner" sugerira veću razinu iskustva i odgovornosti od "junior UX dizajnera".
 • Popis s grafičkim oznakama: Koristite grafičke oznake za izradu jasnog i čitljivog popisa vaših dužnosti i postignuća. To može uključivati stvari poput "provela korisničko testiranje za poboljšanje konverzije za 20%" ili "dizajnirala prototip mobilne aplikacije koja je dobila 4.5/5 ocjenu na App Storeu".
 • Opis posla: Detaljan opis svakog posla pruža uvid u vrstu projekata na kojima ste radili, tehnike koje ste koristili i rezultate koje ste postigli. Na primjer, mogli biste navesti da ste "vodili tim u redizajniranju web stranice e-trgovine, što je rezultiralo povećanjem stopa konverzije za 30%".
 • Korištenje ključnih riječi: Integracija ključnih riječi koje se odnose na UX dizajn, poput "korisničke skice", "prototipiranje", "testiranje korisnika" i "UX istraživanje" može pomoći u isticanju vaše stručnosti i poboljšanju SEO-a vašeg životopisa.

Pozicija: UX Dizajner

Poslodavac: Apple Inc.

Datumi: Siječanj 2017 - Prosinac 2020


Opis:

 • Izrada inovativnih UX rješenja za iOS platformu.
 • Surađivanje s razvojnim timovima i voditeljima proizvoda.
 • Testiranje korisničkog iskustva i prikupljanje povratnih informacija.
 • Prilagodba dizajna prema korisničkim potrebama i poslovnim zahtjevima.
 • Vođenje i mentoriranje junior dizajnera.

Pozicija: Viši UX Dizajner

Poslodavac: Google Inc.

Datumi: Siječanj 2021 - Sadašnjost


Opis:

 • Kreiranje UX strategija za Android aplikacije.
 • Provođenje korisničkih istraživanja i analiza.
 • Razvoj prototipova i wireframea.
 • Suradnja s UI dizajnerima za implementaciju dizajna.
 • Vođenje UX tima i provođenje obuka.

Savjeti za pisanje uvjerljivog životopisa za UX dizajnere, čak i bez prethodnog iskustva

domar


Kada se prijavljujete za posao kao UX dizajner bez prethodnog iskustva, vaš životopis je prva stvar koju potencijalni poslodavac vidi i mora biti impresivan. Slijedeći savjeti će vam pomoći da ispunite svoj životopis na način koji će privući pažnju poslodavaca i pokazati vaš potencijal. Bez obzira na nedostatak iskustva, postoji mnogo načina kako možete predstaviti svoje vještine i znanje.

 1. Identificirajte relevantne vještine: Iako nemate profesionalno iskustvo, možda ste stekli relevantne vještine kroz obrazovanje, volontiranje ili hobije. Obavezno ih uključite u svoj životopis.
 2. Naglasite obrazovanje: Bez radnog iskustva, obrazovanje postaje vaša najjača točka. Detaljno opisujte svoje akademske postignuća, relevantne tečajeve i projekte.
 3. Uključite stažiranje i volontiranje: Ako ste sudjelovali u stažiranju ili volontiranju, to svakako uključite u svoj životopis. To pokazuje vašu predanost struci i pruža dokaz vaših vještina.
 4. Napišite uvjerljivo motivacijsko pismo: Ovo je vaša prilika da objasnite zašto vas zanima posao i kako možete pridonijeti, unatoč nedostatku iskustva.
 5. Koristite profesionalni format: Vaš životopis bi trebao izgledati profesionalno, bez obzira na vaše iskustvo. Koristite jasnu i konciznu jezičnu upotrebu, provjerite pravopis i gramatiku te se držite odgovarajućeg formata.
 6. Budite iskreni: Nikada ne krivotvorite informacije na svom životopisu. Poslodavci će cijeniti vašu iskrenost i integritet.
 7. Mreža: Povezivanje s profesionalcima u vašem željenom polju može vam pomoći da steknete referentne točke, savjete i potencijalne prilike za posao.
 8. Personalizirajte svoj životopis: Prilagodite svaki životopis poslu za koji se prijavljujete, ističući relevantne vještine i iskustva.
 9. Uključite reference: Ako imate mentore, profesore ili druge profesionalce koji su voljni biti vaše reference, to može dodati kredibilitet vašem životopisu.
 10. Ostanite pozitivni: Bez obzira koliko se može činiti teškim, važno je ostati optimističan. Vaš entuzijazam i motivacija mogu nadmašiti nedostatak iskustva.

Važnost obrazovanja u izradi životopisa za UX dizajnere


Kako efektivno istaknuti obrazovanje u životopisu za UX dizajnere?

Odjeljak o obrazovanju u životopisu UX dizajnera je ključan jer pokazuje potencijalnim poslodavcima razinu formalnog obrazovanja i specifična znanja koja kandidat posjeduje. To može uključivati stupanj iz područja kao što su dizajn interakcija, informatika, psihologija ili srodno polje koje je relevantno za UX dizajn. Također može istaknuti sve relevantne certifikate ili dodatne treninge koje je kandidat završio.

Iako postoje UX dizajneri koji su uspješni bez formalnog obrazovanja u ovom polju, mnogi poslodavci i dalje preferiraju kandidate s diplomom. To je zato što obrazovanje često pruža temeljno razumijevanje ključnih koncepta i alata koji su neophodni za ovu ulogu. Međutim, važno je napomenuti da diploma nije jedini pokazatelj sposobnosti UX dizajnera; praktično iskustvo i portfolio rada mogu biti jednako, ako ne i više, uvjerljivi.

Prioritiziranje obrazovanja u životopisu za UX dizajnere: što staviti na prvo mjesto?

Obrazovanje u životopisu UX dizajnera može biti ključno, ali ne nužno uvijek na prvom mjestu. Kvalifikacije i obuka koju je dizajner stekao mogu biti ključni faktori za poslodavce, posebno ako se radi o specijaliziranim područjima kao što su interaktivni dizajn, korisničko iskustvo ili dizajn informacija. U tom slučaju, obrazovanje bi trebalo biti visoko na životopisu kako bi odmah privuklo pažnju poslodavca.

Međutim, u konkretnom slučaju kada dizajner ima impresivno iskustvo na tržištu, s brojnim uspješnim projektima iza sebe, to iskustvo bi trebalo biti istaknuto na prvom mjestu. Konkretno, ako je dizajner radio na projektima za velike brandove ili je stvorio UX dizajne koji su imali značajan utjecaj na korisničko iskustvo, to će biti privlačnije za poslodavce nego obrazovanje.

Stoga, iako je obrazovanje važno u životopisu UX dizajnera, ne mora uvijek biti na prvom mjestu. Umjesto toga, dizajneri bi trebali prilagoditi svoj životopis kako bi istaknuli ono što je najrelevantnije za posao na koji se prijavljuju i što najbolje predstavlja njihov profil.

Primjer:

Rujan 2012. - Lipanj 2016.

Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska

Stupanj: Preddiplomski studij ekonomije, smjer Financije


Rujan 2008. - Lipanj 2012.

Srednja ekonomska škola, Split, Hrvatska

Stjecanje zvanja: Ekonomski tehničar


Važnost vještina za pisanje učinkovitog životopisa za UX dizajnere


domar

Kako istaknuti svoje obrazovne vještine prilikom pisanja životopisa za UX dizajnera

Vještine koje navodite u svom životopisu ključ su za uspješno zapošljavanje. One predstavljaju vaše tehničke sposobnosti i osobne kvalitete koje odrađuju bitan posao - uvjeravaju regrute da ste pravi kandidat za posao. Da biste to postigli, vaše vještine moraju biti prilagođene zahtjevima koje poslodavci postavljaju. To možete saznati analizirajući ponudu za posao koju ste pronašli, gdje se nalaze profesionalne kvalitete i vještine koje regruti traže.

Kada se prijavljujete za posao UX dizajnera, vaše vještine dobivaju još veći značaj. UX dizajn je područje koje zahtijeva širok spektar vještina, uključujući tehničke i osobne. Kao UX dizajner, morate imati tehničke vještine poput znanja o UX alatima, dizajnu sučelja, prototipiranju, ali i osobne vještine poput kreativnosti, analitičkog razmišljanja, komunikacijskih sposobnosti i empatije. Stoga je važno da u svom životopisu naglasite sve vještine koje su relevantne za ovaj posao.

Ne zaboravite, vaše vještine mogu vam pomoći da se istaknete među ostalim kandidatima. Pravilno istaknute u životopisu, vaše vještine mogu biti ključne u tome da li ćete biti pozvani na razgovor za posao ili ne. Zato je važno pravilno prezentirati svoje vještine i uvjeriti regrute da ste pravi kandidat za posao.

Ključne vještine koje trebate istaknuti u životopisu za UX dizajnera

UX dizajner - Profil i vještine

UX dizajneri igraju ključnu ulogu u stvaranju iskustva korisnika koje je intuitivno, učinkovito i zadovoljavajuće. Kao UX dizajner, vaš životopis treba prikazivati široku paletu kako tehničkih vještina, tako i osobnih kvaliteta koje će vam omogućiti da se istaknete i zainteresirate regrute.

🔧 Tehničke vještine

 • Izvrsno razumijevanje UX načela i prakse
 • Iskustvo u radu s UX alatima i metodologijama, poput korisničkog istraživanja, wireframinga i prototipiranja
 • Sposobnost izrade jasnih i efikasnih korisničkih sučelja
 • Znanje u korisničkom testiranju i analitici
 • Poznavanje dizajnerskih softvera poput Sketcha, InVisiona, Figma itd.
 • Sposobnost za rad s front-end tehnologijama kao što su HTML, CSS i JavaScript
 • Razumijevanje Agile i Scrum metodologija
 • Sposobnost stvaranja i održavanja dizajnerskih sustava

💡 Osobne kvalitete

 • Kreativnost i inovativnost
 • Sposobnost analize i sinteze informacija
 • Detaljno orijentiran
 • Izvrsne komunikacijske i prezentacijske vještine
 • Sposobnost rada u timu i suradnje s drugima
 • Strpljenje i ustrajnost u rješavanju problema
 • Sposobnost prihvaćanja i primjene povratnih informacija
 • Razumijevanje korisnika i empatija prema njima
 • Proaktivnost i samostalnost u radu
 • Sposobnost upravljanja vremenom i projektima

Kao UX dizajner, vaša će uloga biti da stvorite korisničko iskustvo koje će korisnike vašeg proizvoda ili usluge ostaviti zadovoljnima. Ove vještine i kvalitete pomoći će vam da izgradite snažan UX dizajnerski profil koji će zaintrigirati regrute i istaknuti vašu jedinstvenost kao stručnjaka.

Kako napisati efektivan životopis za UX dizajnera: važnost sažetka


Sažetak u životopisu za UX dizajnere ima ključnu ulogu ne samo u predstavljanju profesionalnih vještina i iskustva, nego i u stvaranju prvog dojma kod potencijalnih poslodavaca. To je prvi segment životopisa koji poslodavac čini, stoga bi trebao biti jasno napisan i dobro strukturiran kako bi privukao pažnju i potaknuo daljnje čitanje.

Sažetak omogućava dizajneru da istakne svoje najvažnije vještine, iskustvo i postignuća na način koji je relevantan za specifičnu ulogu UX dizajnera. Ovaj dio životopisa trebao bi biti prilagođen za svaku poslovnu priliku, naglašavajući relevantne aspekte dizajnerove karijere.

Osim toga, sažetak može poslužiti kao alat za promociju osobnih kvaliteta koje dizajner donosi na radno mjesto, poput kreativnog razmišljanja, sposobnosti rješavanja problema ili dobre komunikacijske vještine.

U konkurentnom polju poput UX dizajna, dobro napisan sažetak može biti odlučujući faktor koji će pomoći dizajneru da se istakne među ostalim kandidatima. Stoga, važnost sažetka u životopisu za UX dizajnera ne može se precijeniti.

Kreativni UX dizajner s više od 5 godina iskustva u razvoju intuitivnih i korisnički orijentiranih digitalnih proizvoda. Profesionalac sam koji se kontinuirano educira, a strastven sam o tome da korisnicima pružim najbolje moguće iskustvo. Proficientan sam u različitim alatima za dizajn i testiranje korisničkog iskustva, te sam usmjeren na detalje, sa sposobnošću da vodim projekte od ideje do konačne implementacije. Tražim priliku da unaprijedim korisničko iskustvo i doprinesem inovativnosti u timu.

Dodatni Odjeljci za Unaprjeđenje Vašeg Životopisa za UX Dizajnera


U životopisu UX dizajnera, želimo dodati kategorije "Jezici" i "IT alati". Razlog dodavanja ovih dodatnih kategorija je pružanje sveobuhvatnijeg uvida u kvalifikacije kandidata. Kao UX dizajnera, nužno je da kandidat posjeduje znanje o određenim IT alatima i jezicima, što može biti ključno za uspješno obavljanje posla.

Jezici

Jezik je ključni faktor u komunikaciji, a u svijetu UX dizajna, dobra komunikacija je od presudne važnosti. Uz to, UX dizajneri često surađuju s globalnim timovima, što znači da će poznavanje više jezika biti korisno. Ovaj odjeljak ne prikazuje samo jezične vještine kandidata, već i njegovu sposobnost da se prilagodi različitim kulturama i radnim okruženjima.

IT alati

Kao UX dizajner, poznavanje različitih IT alata često je neophodno za obavljanje posla. Ova kategorija daje potencijalnim poslodavcima jasan pregled kandidatovog tehničkog znanja i iskustva. Bez obzira je li riječ o alatima za izradu prototipova, programima za dizajniranje ili paketima za upravljanje projektima, svaki UX dizajner trebao bi biti sposoban koristiti niz IT alata kako bi obavljao svoj posao. Ovaj odjeljak daje poslodavcima uvid u specifične vještine koje kandidat posjeduje, što može biti ključno za njegovu odluku o zapošljavanju.

Poboljšanje Vašeg Životopisa: Savjeti za UX Dizajnere


Vaš životopis je prva stvar koju poslodavac vidi o vama, a njegova kvaliteta može odrediti hoćete li biti pozvani na intervju. Stoga je ključno da ga prilagodite na način koji će najbolje predstaviti vaše vještine i iskustvo. Evo nekoliko savjeta za poboljšanje vašeg životopisa kao UX dizajnera:

 1. Uključite portfolio: Vaš portfolio je ključni dio vašeg životopisa. On bi trebao prikazivati vaš rad, procese i finalne rezultate. Uključite link na vaš online portfolio.
 2. Prikazivanje UX vještina: Ne samo da nabrajate vještine koje posjedujete, već dajte primjere kako ste ih koristili u praksi. Ovo može uključivati istraživanje korisnika, izradu prototipa, testiranje korisničkog iskustva i sl.
 3. Detaljno opisivanje projekata: Umjesto samo navođenja projekata na kojima ste radili, detaljno ih opisujte. Uključite informacije o ciljevima projekta, vašoj ulozi, korištenim alatima i tehnikama, kao i rezultatima.
 4. Personalizacija životopisa: Prilagodite svoj životopis za svaki posao na koji se prijavljujete. Istražite tvrtku i posao te prilagodite svoj životopis kako bi odgovarao njihovim potrebama.
 5. Prikazivanje soft skills: Dok su tehničke vještine važne, poslodavci također cijene soft skills kao što su timski rad, komunikacija i rješavanje problema. Navedite primjere kako ste koristili ove vještine.
 6. Profesionalnost: Provjerite svoj životopis za pravopisne i gramatičke pogreške. Koristite profesionalnu e-poštu i format životopisa.
 7. Uključite preporuke: Ako imate preporuke od prethodnih poslodavaca ili klijenata, uključite ih u svoj životopis. To može dodatno pojačati vašu kandidaturu.
 8. Dodajte certifikate: Ako imate certifikate ili ste završili relevantne tečajeve, dodajte ih u svoj životopis. To pokazuje vašu predanost stalnom učenju i rastu.

Ključni elementi za pisanje uspješnog životopisa za UX dizajnere


domar


Kada je u pitanju izrada životopisa za poziciju UX dizajnera, važno je da se istaknete od konkurencije. Imajte na umu da je vaš životopis vaša prva prilika da potencijalnom poslodavcu pokažete svoje vještine i iskustvo. Evo nekoliko ključnih savjeta za izradu životopisa:

 1. Uključite portfelj radova: Kao UX dizajner, vaš portfelj je ključan. Osigurajte poveznicu do svog online portfelja u kojem je prikazan vaš najbolji rad.
 2. Naglasite relevantne vještine: UX dizajn uključuje širok spektar vještina, uključujući vizualni dizajn, programiranje, korisničko istraživanje i još mnogo toga. Životopis treba jasno istaknuti vještine koje posjedujete.
 3. Detaljno opisujte svoje iskustvo: Ne ograničavajte se samo na navođenje mjesta na kojima ste radili. Također uključite detalje o projektima na kojima ste radili, kao i o rezultatima tih projekata.
 4. Navodite certifikate i dodatno obrazovanje: Ako ste završili tečajeve ili ste certificirani u određenim alatima ili metodologijama, uključite to u svoj životopis.
 5. Pokažite svoj proces dizajniranja: Poslodavci žele vidjeti kako pristupate dizajnerskim izazovima. Uključite opis svog procesa dizajniranja, od korisničkih istraživanja do prototipiranja i testiranja.
 6. Lektorirajte svoj životopis: Kao i kod bilo kojeg drugog dokumenta, važno je da vaš životopis bude gramatički točan i bez pravopisnih pogrešaka.
 7. Izbjegavajte nepotrebne informacije: Držite se informacija koje su relevantne za poziciju UX dizajnera. Ne trebate uključivati sve poslove koje ste ikad imali, osim ako nisu relevantni za poziciju na koju se prijavljujete.

Kako Napisati Učinkovit Životopis za UX Dizajnera: Važnost Popratnih Pisama


Propratno pismo je ključno za komplementiranje vašeg životopisa prilikom prijave za posao UX dizajnera. To je vaša prilika da naglasite svoju strast prema dizajniranju korisničkih iskustava, kao i da prezentirate svoje specifične vještine i znanja koja nisu adekvatno pokrivena u vašem životopisu.

U propratnom pismu možete prikazati svoje razumijevanje UX procesa i metodologija, te kako ih konkretno primjenjujete u svom radu. Također, to je mjesto gdje možete objasniti kako ste riješili određene dizajnerske izazove i koje rezultate ste postigli.

Propratno pismo vam omogućava da pokažete svoju kreativnost i strast prema dizajnu korisničkih iskustava na način koji životopis ne može. Osim toga, može poslužiti i za isticanje vaših soft vještina, kao što su komunikacija, timski rad i rješavanje problema, koje su ključne u ovoj industriji.

Stoga, za uspješnu prijavu na posao UX dizajnera, ne zaboravite priložiti propratno pismo uz svoj životopis. Može biti ključna razlika između dobivanja intervjua ili ne.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Savjeti za pisanje impresivnog životopisa za posao UX dizajnera

Koje vještine trebam naglasiti u svom životopisu za UX dizajnera?

Kao UX dizajner, poslodavci će tražiti određene vještine koje su specifične za ovu profesiju. Te vještine uključuju, ali nisu ograničene na: znanje o UX principima i metodologijama, iskustvo s korisničkim istraživanjima, sposobnost kreiranja prototipa i wireframea, vještine u dizajniranju korisničkih interakcija, kao i znanje o određenim alatima poput Sketcha, Adobe XD-a i InVisiona.

Koju dužinu bi trebao imati moj životopis za UX dizajnera?

Kao UX dizajner, vaš životopis trebao bi biti jasan i sažet, ali dovoljno detaljan da prikaže vaše vještine i iskustvo. Općenito, preporučuje se da životopis ne prelazi dvije stranice. Ako imate veliku količinu relevantnog iskustva, možda će biti potrebno više stranica, ali važno je da sve informacije ostaju relevantne i usmjerene.

Kako mogu prikazati svoje UX dizajnerske projekte u svom životopisu?

Ako imate iskustva s projektima koji su direktno povezani s UX dizajnom, svakako ih naglasite u svom životopisu. Možete opisati svoju ulogu u projektu, ciljeve projekta i kako ste pridonijeli postizanju tih ciljeva. Također, ako imate online portfolio, obavezno uključite link na njega u svom životopisu. Ako je moguće, uključite vizualne primjere svog rada, kao što su skice, wireframeovi ili slikovni prikazi dizajna. Ovo će poslodavcima dati jasan uvid u vaše sposobnosti i način na koji pristupate UX dizajnu.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka motivacijskih pisama pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa