Kako napisati efektivan životopis za Pisca sadržaja: Vodič s predloškom

Sastavljanje upečatljivog životopisa može biti ključni korak ka dobijanju posla Pisac sadržaja. Izuzetno je važno da se naglasi stručnost u oblasti pisanja, uređivanja i optimizacije sadržaja, ali kako to precizno prikazati u životopisu? Kako se izdvojiti iz mase ostalih kandidata? Koje su najbolje tehnike za pisanje životopisa koji će privući pažnju poslodavaca u ovoj industriji?

Ispod je ogledni životopis za poziciju Pisca sadržaja, koji možete prilagoditi prema vlastitim potrebama i iskustvu.

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Predložak životopisa za pisca sadržaja: Uputstvo za stvaranje impresivnog CV-a

Životopis

Osobni podaci:

Ime i prezurne: Ivan Horvat
Adresa: Kneza Mislava 15, 10000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt broj: +385 95 123 4567
E-mail: Ivan.Horvat@gmail.com

Profesionalno iskustvo:

Pisac sadržaja, XYZ d.o.o, Zagreb, Hrvatska (2018 - Sada)

 • Izrada i uređivanje digitalnog sadržaja za web stranicu, blog i društvene mreže
 • SEO optimizacija sadržaja
 • Suradnja s odjelom za marketing u stvaranju strategija sadržaja
 • Pisanje i uređivanje informativnih članaka, blog postova i press izdanja

Junior pisac sadržaja, ABC d.o.o, Zagreb, Hrvatska (2016 - 2018)

 • Pisanje i uređivanje članaka za blog
 • Kreiranje sadržaja za društvene mreže
 • Pomoć u stvaranju strategija sadržaja
 • Suradnja s SEO timom

Obrazovanje:

Magistar novinarstva, Fakultet političkih znanosti, Zagreb, Hrvatska (2011- 2015)
Gimnazija, Gimnazija Lucijan Vranjanin, Zagreb, Hrvatska (2007 - 2011)

Vještine:

 • Izvrsno pisanje
 • SEO znanje
 • Kreativno razmišljanje
 • Timski rad

Jezici:

 • Hrvatski - materinski jezik
 • Engleski - tečno
 • Njemački - osnovno znanje

Reference:

Dostupne na zahtjev.

Pisac sadržaja često piše životopise da demonstrira svoju sposobnost pisanja i organizacije informacija. Ovo je posebno važno jer će regruti poput menadžera za zapošljavanje, HR menadžera, ili direktora marketinga pregledavati životopis kako bi procijenili sposobnosti i kvalifikacije kandidata za ovu kreativnu i stratešku poziciju.

U nastavku ovog članka usredotočit ćemo se na niz ključnih koraka koji vam mogu pomoći da sastavite impresivan životopis za posao Pisca sadržaja. Uzimajući u obzir da je ovaj posao usko povezan s istraživanjem, planiranjem, pisanjem i uređivanjem sadržaja, vaš bi životopis trebao jasno istaknuti kako ste kvalificirani za obavljanje tih zadataka. Odabir pravog formata, uvjerljivog naslova, opisa vašeg radnog iskustva i obrazovanja, do vaših relevantnih vještina, krilatice koja odražava vašu profesionalnu filozofiju i dobro napisanog propratnog pisma - sve su to elementi koje ćemo detaljno raspraviti. Cilj je omogućiti vam da predstavite sebe na najjasniji i najučinkovitiji način, ističući vašu relevantnost za ovaj ključni posao.

pisac sadrzaja


Savjeti za pisanje uspješnog životopisa za poziciju Pisca sadržaja: Fokus na formatiranje i strukturu


Osim predloška za životopis Pisca sadržaja, imamo i druge slične predloške koje možete provjeriti.

U svijetu profesionalnih ostvarenja, kreiranje vlastite karijere predstavlja izazov, ali i priliku za istinsko iskazivanje vlastitih sposobnosti. Jedan od ključnih koraka ka ostvarenju profesionalnih ciljeva jest prijava za radno mjesto koje odgovara vlastitim vještinama i ambicijama. Za one koje privlači svijet riječi, kreativnosti i digitalne komunikacije, pozicija Pisca sadržaja predstavlja idealan odabir. No, kako se istaknuti u moru kandidata i uvjeriti potencijalne poslodavce da ste prava osoba za njihov tim? Prvi korak je izrada životopisa koji će na pravi način prezentirati sve vaše vještine, znanja i iskustvo. Izgled i struktura životopisa od presudne su važnosti, jer oni predstavljaju prvi dojam koji ostavljate na potencijalne poslodavce. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je životopis odraz vašeg profesionalizma i pažnje prema detaljima, što su osobine koje poslodavci cijene. Iz tog razloga, izgled životopisa treba biti jasan, čitljiv i profesionalan, a struktura treba biti logična i pregledna. Bez obzira na to koliko su vaše vještine impresivne, ukoliko nisu adekvatno prezentirane, mogu ostati nezapažene. Stoga je od ključne važnosti posvetiti dovoljno vremena izradi životopisa, jer on može biti odlučujući faktor u vašem putu prema uspješnoj karijeri kao Pisac sadržaja.

Savjeti i trikovi za izradu neodoljivog životopisa za Piscem sadržaja

 1. Fontovi: Za životopis Pisca sadržaja preporučujemo korištenje sans-serif fontova poput Arial ili Calibri. Ovi fontovi su čistog dizajna i lako čitljivi, što je ključno za posao koji se bavi kreiranjem i uređivanjem tekstualnog sadržaja.
 2. Format: Optimalan format za životopis ove vrste je obrnuti kronološki format. To znači da najnovija iskustva i postignuća dolaze prvo, što omogućuje potencijalnim poslodavcima da odmah vide najrelevantnije informacije.
 3. Margine: Držite se standardnih margina od jednog inča sa svih strana. Ovo daje dokumentu profesionalan izgled i čini ga preglednim.
 4. Grafičke oznake: Kako bi životopis bio vizualno privlačniji, koristite grafičke oznake poput ikona ili simbola za označavanje različitih sekcija. Ali budite oprezni da ne pretjerate, jer prevelika upotreba grafičkih oznaka može odvući pažnju od samog sadržaja.
 5. Razdjelnici: Koristite razdjelnike za odvajanje različitih sekcija životopisa. To može biti jednostavna linija ili niz točaka. Ovo će olakšati čitatelju da brzo locira specifične informacije.
 6. Boje: Preporučljivo je koristiti neutralne boje poput crne, sive ili tamnoplave. Pisac sadržaja treba pokazati profesionalnost i ozbiljnost, a upotreba ovih boja u životopisu može pomoći u stvaranju tog dojma.
 7. Predložak: Izaberite jednostavan i čist predložak koji omogućuje da vaš sadržaj dođe do izražaja. Složeni predlošci mogu odvratiti pažnju od vaših vještina i iskustva, što je suprotno od onoga što želite postići kao Pisac sadržaja.

Hvatanje pera u ruke: Kako strukturirati impresivan životopis za Piscu sadržaja

Struktura životopisa za Pisca sadržaja može biti slična drugim profesijama, ali postoji nekoliko ključnih elemenata koji su posebno bitni da se istaknu. Evo nekoliko elemenata koje bi trebao uključiti:

 1. Kontakt informacije i naslov: Ovdje uključite svoje ime, prezime, e-mail adresu, broj telefona i profesionalni naslov koji jasno ističe da tražite posao kao Pisac sadržaja.
 2. Profesionalni profil: Ovaj odjeljak treba sadržavati kratak sažetak vaših vještina, iskustva i strasti koje vas čine idealnim kandidatom za posao Pisca sadržaja. Primjer bi mogao biti: "Iskusni pisac sadržaja s više od pet godina iskustva u pisanju za različite industrije. Strastven u stvaranju privlačnog i informativnog sadržaja koji potiče angažman korisnika i povećava vidljivost branda."
 3. Profesionalno iskustvo: Ovdje biste trebali navesti svoje prethodne radne zadatke, s posebnim fokusom na one koji su izravno povezani s pisanjem sadržaja. Primjeri bi mogli uključiti pisanje blog postova, članaka, vodiča, e-knjiga itd.
 4. Vještine: Osim standardnih vještina, kao što su vještine komuniciranja i organizacije, trebali biste istaknuti specifične vještine koje su bitne za Pisanje sadržaja. Ovo bi moglo uključivati SEO, istraživanje ključnih riječi, uređivanje, proofreading, pisanje za različite platforme (npr. web, društvene mreže, e-mail) i poznavanje različitih stilova pisanja.
 5. Obrazovanje: Opišite svoje formalno obrazovanje, ali ne zaboravite uključiti i relevantne tečajeve, radionice i certifikate koji se odnose na pisanje sadržaja, poput certifikata iz SEO-a ili digitalnog marketinga.
 6. Dodatni odjeljci: Ovdje možete uključiti područja interesa, jezike koje govorite, i profesionalne reference. Ovaj dio može pružiti dodatni uvid u vašu osobnost i kako biste se mogli uklopiti u kulturu tvrtke.
Savjet: Prije nego što pošaljete svoj životopis, uvijek ga pregledajte i prilagodite za svaku pojedinu prijavu na posao. Posebno pazite da vaše vještine i iskustvo odgovaraju onima koje poslodavac traži u oglasu za posao.

Kako napisati neodoljiv životopis za posao Pisca sadržaja: Važnost efektnog zaglavlja


pisac sadrzaja


Za posao Pisca sadržaja, zaglavlje bi trebalo biti jasno vidljivo i sadržavati sve podatke za kontakt, jer predstavlja prvi dojam i osnovnu točku komunikacije s potencijalnim klijentima ili poslodavcima.

Da bi se stvorilo učinkovito zaglavlje, započnite s unosom svog prezimena i imena. To omogućuje da vas drugi ljudi lako identificiraju i povezuju s vašim radom.

Slijedi struka i disciplina. Ovaj dio zaglavlja daje kontekst vašoj stručnosti i području interesa, omogućujući drugima da brzo shvate u kojoj se branši nalazite i što možete ponuditi.

Uključivanje poštanske adrese u zaglavlje može biti korisno za formalnu komunikaciju i pružanje dodatnog osjećaja profesionalnosti. Međutim, uzmite u obzir koliko su te informacije za vas privatne prije nego što ih uključite.

Telefonski broj je ključan za omogućavanje brzog i direktnog kontakta. Pobrinite se da je broj koji dajete u zaglavlju onaj na koji ste lako dostupni.

Na kraju, uključite svoju e-mail adresu. Ovo je često primarni način komunikacije u poslovnom svijetu, stoga je neophodno da je jasno navedena. Pripazite da koristite profesionalnu email adresu koja sadrži vaše ime ili inicijale, umjesto neformalnih ili osobnih email adresa.

-----------------------------------------

| Ana Anić |

| Pisac sadržaja specijaliziran za digitalni marketing |

| Maksimirska 36, 10000 Zagreb, Hrvatska |

| +385958765432 |

| anic.ana@example.com |

-----------------------------------------

Kako efektivno koristiti fotografiju u životopisu za poziciju Piscia sadržaja

Za zanimanje pisca sadržaja, fotografija u životopisu nije obavezna stavka. Izbor uključivanja fotografije je subjektivan i može biti zasnovan na osobnim preferencijama. Ako se odlučite za umetanje fotografije, postoji nekoliko pravila kojih se trebate držati:

 • Fotografija bi trebala biti profesionalne naravi, tj. izbjegavajte fotografije s plaže, selfije i slično.
 • Format fotografije trebao bi biti pravokutan, idealno 6,5 cm duljine i 4,5 cm širine.

Dok su u prošlosti životopisi često sadržavali fotografije kandidata, danas to nije presudni faktor prilikom zapošljavanja. Bez obzira na kvalitetu fotografije, menadžeri za zapošljavanje rijetko uzimaju u obzir životopise s fotografijama. Ako ipak odlučite uključiti fotografiju, bitno je da je profesionalna.

Općenito, prijava za posao pisca sadržaja može se podnijeti bez fotografije u životopisu. Ako se odlučite za uključivanje fotografije, preporučljivo je slijediti određena pravila: odabrati neutralnu pozadinu, gledati prema kameri ili okrenuti tri četvrtine prema njoj, fotografija bi trebala biti usmjerena na lice, a format bi trebao biti pravokutan (6,5 cm x 4,5 cm).

Važnost Iskustva u Pisanju Životopisa za Pisca Sadržaja


Kako artikulirati iskustvo i vještine u životopisu za poziciju Pisca sadržaja

Odjeljak o iskustvu u životopisu je ključan za svakog pisca sadržaja. Predstavlja platformu gdje kandidat može pokazati svoje vještine, iskustvo i stručnost. Ovaj dio životopisa treba biti jasno strukturiran i dobro napisan kako bi potencijalni poslodavac mogao vidjeti opseg i raznolikost vašeg iskustva u pisanju sadržaja.

 • Kronološki redoslijed: Prezentacija vašeg iskustva u kronološkom redoslijedu omogućuje poslodavcima da vide vašu karijernu progresiju i kontinuitet. Na primjer, ako ste radili kao pisac sadržaja za različite marketinške agencije, trebali biste to navedene počevši od najnovijeg iskustva.
 • Datume ugovora: Važno je navesti točne datume početka i završetka svakog posla. To pokazuje trajanje vašeg angažmana u svakoj ulozi i pruža kontekst vašem iskustvu.
 • Naziv radnog mjesta: Precizno navedite naziv svog radnog mjesta u svakoj organizaciji. To pokazuje razinu vaših odgovornosti i posao koji ste obavljali.
 • Popis s grafičkim oznakama: Koristite grafičke oznake za iznošenje ključnih detalja vašeg iskustva. To omogućuje lako čitanje i brzo razumijevanje vašeg iskustva.
 • Opis posla: Detaljan opis vaših zadataka i postignuća na svakom radnom mjestu pokazuje vašu sposobnost i stručnost. Na primjer, možete navesti da ste kreirali i uređivali SEO optimizirani sadržaj za različite industrijske vertikale.
 • Korištenje ključnih riječi: Uključivanje ključnih riječi povezanih s pisanjem sadržaja pomaže u naglašavanju vaše relevantnosti za posao. Ključne riječi mogu biti 'SEO', 'blog pisanje', 'uređivanje sadržaja', 'istraživanje ključnih riječi' i slično.

Pozicija: Glavni Pisac Sadržaja

Poslodavac: XYZ Digitalni Marketing

Datumi: Siječanj 2016. - Prosinac 2020.


Opis:

 • Kreiranje i uređivanje SEO optimiziranog sadržaja.
 • Koordinacija tima pisaca sadržaja.
 • Planiranje i izrada strategije sadržaja.
 • Praćenje trendova u industriji i prilagođavanje sadržaja.
 • Suradnja s odjelom za društvene medije.

Savjeti za sastavljanje životopisa za pisca sadržaja: Što učiniti kada nemate iskustva

pisac sadrzaja


Kada se prvi put prijavljujete za posao kao Pisac sadržaja bez prethodnog iskustva, ključno je da vaš životopis ostavi dobar dojam. Vaš životopis treba pokazati vašu strast prema pisanju i sposobnost stvaranja kvalitetnog sadržaja. Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji vam mogu pomoći da napišete životopis koji će privući pozornost poslodavaca.

 1. Istaknite relevantne aktivnosti: Ako nemate iskustva, možete uključiti relevantne aktivnosti, poput stažiranja, volontiranja ili sudjelovanja u događajima vezanim uz područje na kojem želite raditi.
 2. Priložite dodatno pismo: Objasnite svoj nedostatak iskustva u dodatnom pismu koje priložite uz prijavu. Ovo može pomoći regrutima da bolje razumiju vašu situaciju.
 3. Budite oprezni: Pokušajte učiniti da vaša situacija ide u vašu korist. Na primjer, možete naglasiti kako ste entuzijastični i spremni učiti.
 4. Ne lažite: Iako može biti primamljivo uljepšati vaš životopis, uvijek je najbolje biti iskren. Ne savjetuje se lažiranje ili krivotvorenje stvarnosti.
 5. Koristite obrazovno okruženje: Ako postoje praznine u vašem životopisu, možete ih popuniti koristeći iskustva iz obrazovnog okruženja ili kulturnih razmjena. Ova iskustva mogu biti povoljno ocijenjena od strane regruta.

Važnost obrazovanja u pisanju životopisa za posao Pisca sadržaja


Kako istaknuti svoje obrazovanje u životopisu za poziciju Pisca sadržaja

Odjeljak o obrazovanju u životopisu pisca sadržaja od ključne je važnosti jer pokazuje potencijalnim poslodavcima razinu formalnog obrazovanja i specifične setove vještina koje kandidat posjeduje. To daje uvid u razumijevanje pisca o osnovama pisanja, gramatike, stilova pisanja, istraživačkih vještina i drugih ključnih aspekata u polju stvaranja sadržaja. Također, može pokazati iskustvo u specifičnim područjima poput digitalnog marketinga, SEO-a, socijalnih medija i drugih relevantnih područja.

Iako diploma može biti korisna, nije uvijek nužna za posao pisca sadržaja. Mnogi poslodavci više cijene praktično iskustvo, stručnost u određenom području i demonstraciju vještina pisanja. Međutim, diploma iz područja poput komunikacija, novinarstva, marketinga ili sličnih polja može biti prednost i pokazati poslodavcima da kandidat ima formalno obrazovanje i temeljito razumijevanje ključnih aspekata posla.

Odabir pravog obrazovanja za istaknuti u životopisu za Piscu sadržaja

Kada je u pitanju izrada životopisa za poziciju Pisac sadržaja, obrazovanje može biti ključan faktor koji poslodavci uzimaju u obzir. S obzirom na to da je ovaj posao intelektualne prirode, poslodavci često traže kandidate s visokim stupnjem obrazovanja. Primjerice, ako imate diplomu iz područja kao što su novinarstvo, komunikologija, marketing ili engleski jezik, to bi trebalo biti istaknuto na vrhu životopisa. Ovo pokazuje poslodavcima da imate čvrstu osnovu i stručnost potrebnu za pisanje kvalitetnog sadržaja.

S druge strane, ako ste samouki pisac sadržaja koji je stekao vještine kroz praktično iskustvo, možda će biti prikladnije da prvo istaknete svoje iskustvo i portfolio rada. U ovom slučaju, obrazovanje može biti navedeno kasnije u životopisu.

Ipak, postoji i protuprimjer. Ako je posao usmjeren prema tehničkom pisanju, gdje se očekuje da pisac ima specifične tehničke vještine ili znanje o određenoj industriji, tada bi obrazovanje moglo biti manje važno u odnosu na relevantno radno iskustvo i tehničke vještine. Tada bi obrazovanje moglo biti navedeno kasnije u životopisu, dok bi detalji o relevantnim tehničkim vještinama i iskustvu trebali biti na vrhu.

Primjer 1:

Rujan 2015. - Lipanj 2019.

Visoka škola za poslovanje i menadžment, Split, Hrvatska

Stručni prvostupnik ekonomije, smjer Financije i bankarstvo


Primjer 2:

Rujan 2012. - Lipanj 2016.

Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatska

Stručni prvostupnik računarstva, smjer Računarstvo i informacijske tehnologije


Važnost vještina za izradu uspješnog životopisa za Pisanje sadržaja


pisac sadrzaja


Kako istaknuti svoje obrazovne vještine u životopisu za poziciju Pisca sadržaja

Vještine koje navodite u svom životopisu izuzetno su važne jer one omogućuju potencijalnim poslodavcima da steknu uvid u vašu stručnost, tehničke sposobnosti i osobne kvalitete. Ovaj odjeljak se detaljno analizira tijekom procesa regrutacije, stoga je važno da informacije koje uključite budu prilagođene zahtjevima poslodavca. Ključne kompetencije i kvalitete koje poslodavci traže nalaze se u opisu posla, stoga je važno da proučite ponudu za posao prije nego što se prijavite.

Kada se prijavljujete za posao pisca sadržaja, važnost vještina u životopisu postaje još izraženija. Iako, poput građevinske industrije, određene industrije ne zahtijevaju visoku razinu obrazovanja, posao pisca sadržaja zahtijeva specifične vještine i znanja. U ovom slučaju, kandidat se mora više usredotočiti na vještine i znanja, poput sposobnosti pisanja, istraživanja, uređivanja i SEO-a. Zato je važno istaknuti sve relevantne tehničke, osobne i fizičke sposobnosti u vašem životopisu. Elementi poput ovih mogu vam pomoći da se istaknete od konkurencije i pokažu poslodavcima da imate potrebne vještine za uspješno obavljanje posla.

Ključne vještine koje trebate istaknuti u životopisu za posao Pisca sadržaja

Kada se pripremate za radno mjesto Piscu sadržaja, važno je istaknuti odgovarajuće tehničke vještine i osobne kvalitete koje će vas izdvojiti kao idealnog kandidata za posao. Evo nekih vještina i kvaliteta koje biste trebali razmotriti kada pišete svoj životopis.

🔧 Tehničke vještine:

 • Izvrsne vještine pisanja i uređivanja
 • Sposobnost brzog istraživanja i sinteze informacija
 • Poznavanje SEO optimizacije
 • Vještine korištenja različitih alata za upravljanje sadržajem (CMS)
 • Sposobnost kreiranja i uređivanja vizualnog sadržaja
 • Dobro razumijevanje društvenih medija i digitalnog marketinga
 • Iskustvo s web analitikom
 • Sposobnost prilagođavanja tonu i stilu različitih brendova

💼 Osobne kvalitete:

 • Kreativnost i inovativnost
 • Sposobnost samostalnog rada i upravljanja vremenom
 • Detaljno orijentiran
 • Izvrsne komunikacijske vještine
 • Strast za pisanje i sposobnost pisanja na različite teme
 • Sposobnost prihvaćanja i primjene povratnih informacija
 • Strpljivost i upornost u istraživanju i pisanju
 • Sposobnost rada pod pritiskom i poštivanje rokova
 • Sposobnost razumijevanja i prilagođavanja ciljanoj publici

Ove vještine i kvalitete čine idealnog Piscu sadržaja. Uključivanje ovih točaka u vaš životopis daje regruterima jasnu sliku o tome što možete donijeti njihovoj organizaciji.

Važnost Sažetka u Životopisu za Posao Pisca Sadržaja


Sažetak u životopisu za pisca sadržaja je ključna komponenta koja može odlučiti hoće li potencijalni poslodavac nastaviti čitati vaš životopis ili ga staviti na stranu. Sažetak djeluje kao brzi uvod u vaše vještine, iskustvo i postignuća, te pruža pregled onoga što možete ponuditi poslodavcu.

Važnost sažetka leži u njegovoj sposobnosti da brzo i efikasno komunicira vašu jedinstvenu vrijednost. Kao pisac sadržaja, vaša je glavna snaga sposobnost jasne i pregledne komunikacije. Vaš sažetak trebao bi odražavati tu vještinu, pružajući koncizne, moćne izjave koje pokazuju vašu stručnost i potencijal.

Dobar sažetak može privući pažnju poslodavca, navesti ga da pročita ostatak vašeg životopisa i pomoći vam da se istaknete među ostalim kandidatima. Također, sažetak je prilika da koristite ključne riječi relevantne za posao za koji se prijavljujete, što može pomoći da vaš životopis bude primijećen u automatiziranim sustavima za praćenje kandidata. Naposljetku, sažetak može poslužiti kao svojevrsna izjava o misiji, koja jasno pokazuje vašu svrhu i ciljeve u svojoj karijeri kao pisca sadržaja.

Strastveni pisac sadržaja s višegodišnjim iskustvom u stvaranju upečatljivih digitalnih kampanja. Specijaliziran za SEO optimizaciju, kopiranje i uređivanje, s dokazanim talentom za povećanje vidljivosti brenda i privlačenje ciljane publike. Kreativan, organiziran i detaljno orijentiran, uvijek težim pružanju visokokvalitetnog sadržaja koji potiče korisničko angažiranje. Željan pridruživanja dinamičnom timu gdje će moje vještine pisanja i strast prema digitalnom marketingu biti od velike koristi.

Dodatni odjeljci za uključivanje u životopis pisca sadržaja


Najavljujem dodatne naslove koji će biti uključeni u životopis Pisac sadržaja. Dodatne kategorije se dodaju kako bi se potpuno prikazale sve vještine, znanja i iskustva koja kandidat posjeduje. Odabrane kategorije „Jezici“ i „IT alati“ su posebno važne za Pisce sadržaja, jer posao pisanja sadržaja često zahtijeva dobro znanje stranih jezika i vještinu rada s različitim IT alatima.

Jezične vještine

Pisanje sadržaja često uključuje pisanje na različitim jezicima, posebno na engleskom. Poznavanje više jezika omogućuje piscu da pristupi različitim tržištima i publici. Ako ste pohađali tečajeve stranih jezika ili ste proveli vrijeme u inozemstvu, svakako to spomenite u svom životopisu. To pokazuje da ste posvećeni učenju i usavršavanju svojih jezičnih vještina.

IT alati

S obzirom na to da je pisanje sadržaja često digitalno orijentirano, vještine rada s IT alatima su od ključne važnosti. Bilo da se radi o CMS sustavima kao što su WordPress, SEO alatima kao što su Google Analytics ili programima za obradu teksta kao što je Microsoft Word, svaka vještina koju posjedujete u ovom području može biti korisna. Pisci sadržaja često koriste te alate kako bi optimizirali svoj rad, poboljšali vidljivost sadržaja i poboljšali produktivnost. Stoga, ne zaboravite navesti sve IT alate s kojima se znate služiti.

Savjeti za unaprjeđenje životopisa za poziciju Pisca sadržaja


Pisanje životopisa može biti izazovno, ali slijedeći određene smjernice možete svoj životopis učiniti efikasnijim i privlačnijim potencijalnim poslodavcima. Evo nekoliko savjeta za poboljšanje vašeg životopisa:

 1. Koristite aktivne glagole: Opisivanje svojih postignuća pomoću aktivnih glagola može stvoriti snažniji dojam na poslodavca.
 2. Izostavite nevažne informacije: Ako neka informacija nema izravnu vezu s poslom za koji se prijavljujete, vjerojatno je ne trebate uključiti u životopis.
 3. Uključite ključne vještine: Navedite vještine koje su posebno relevantne za posao za koji se prijavljujete. Ne zaboravite na meke vještine poput komunikacije ili rada u timu.
 4. Koristite brojke: Kada god je moguće, koristite konkretne brojke kako biste pokazali svoja postignuća. Na primjer, "povećao prodaju za 20%" je puno uvjerljivije od "pomogao povećati prodaju".
 5. Pošaljite životopis u odgovarajućem formatu: Ako poslodavac nije naveo preferirani format, PDF je siguran izbor jer zadržava formatiranje.
 6. Unesite dodatne informacije: Ako imate relevantne certifikate, nagrade ili volonterstvo, svakako ih uključite.
 7. Koristite profesionalni ton: Izbjegavajte preformalni jezik, ali se držite profesionalnog tona.
 8. Pročitajte i uredite: Prije slanja, nekoliko puta pročitajte i uredite svoj životopis kako biste se uvjerili da ne sadrži greške.

Ključni elementi za pisanje efikasnog životopisa za Pisca sadržaja


pisac sadrzaja


Prije nego što završimo, vrijedno je ponoviti nekoliko ključnih savjeta za pisanje svog životopisa za poziciju Pisac sadržaja. Vaš životopis je vaša prva prilika da impresionirate potencijalnog poslodavca, stoga je ključno da ga napisete na najbolji mogući način.

Podsjetimo se:

 1. Predstavite svoje pisanje: Uključite primjere svojih najboljih radova. Ako nemate profesionalno iskustvo, uključite primjere iz obrazovanja, volonterskog rada ili blogova.
 2. Naglasite relevantne vještine: Osim samog pisanja, važno je istaknuti i druge vještine poput istraživanja, uređivanja, SEO-a, upravljanja projektima i razumijevanja ciljane publike.
 3. Prikaz obrazovanja: Prikaz relevantnog obrazovanja, uključujući stupnjeve, certifikate ili tečajeve koji su relevantni za pisanje sadržaja.
 4. Iskazivanje postignuća: Nemojte samo navesti svoje dužnosti i zadatke, već naglasite svoja postignuća. Navedite specifične primjere kako ste dodali vrijednost.
 5. Prilagodite svaki životopis: Prilagođavanje svog životopisa za svaku pojedinačnu poziciju pokazuje vašu posvećenost i pomaže vam da se istaknete među ostalim kandidatima.
 6. Uključite linkove na radove: Ako imate online portfelj, blog ili web stranicu, uključite linkove kako bi poslodavci mogli vidjeti vaš rad.
 7. Detaljno lektorirajte: Važno je da vaš životopis nema gramatičkih ili pravopisnih pogrešaka. To pokazuje vašu pažnju prema detaljima i profesionalnost.
 8. Budite koncizni: Vaš životopis treba biti jasan, sažet i na točku. Ne bi trebao biti duži od jedne do dvije stranice.

Savjeti za pisanje učinkovitog životopisa i popratnog pisma za posao Pisca sadržaja


Propratno pismo je nezaobilazan dodatak vašem životopisu kada se prijavljujete za poziciju pisca sadržaja. Ovaj dokument vam pruža priliku da naglasite svoju strast za pisanjem i kreativnost koju donosite na radno mjesto. Omogućuje vam da podrobno predstavite svoje vještine i iskustva koja su relevantna za ovu specifičnu ulogu.

Pri pisanju propratnog pisma, važno je naglasiti vaše razumijevanje stvaranja sadržaja i kako možete pridonijeti tvrtki. Ako niste sigurni kako to učiniti, možete se osloniti na naše primjere propratnih pisama koje su prilagođene za poslove u stvaranju sadržaja.

Vaš životopis može izlistati vaše kvalifikacije, ali propratno pismo je ono što daje kontekst i osobnost vašoj prijavi. Ovdje možete objasniti bilo koje praznine u vašem radnom iskustvu ili objasniti zašto ste idealni kandidat za ovu poziciju, čak i ako nemate formalno iskustvo.

Kao pisac sadržaja, vaša prijava treba biti primjer vašeg najboljeg pisanja. Ne možete očekivati da ćete biti unajmljeni za pisanje ako ne možete napisati uvjerljivo propratno pismo. Stoga, vaš životopis i propratno pismo zajedno trebaju odražavati vašu sposobnost da stvarate privlačan i učinkovit sadržaj.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Kako napisati životopis za poziciju Piscaca sadržaja: Najčešća pitanja i odgovori

Koji stil pisanja trebam koristiti u svom životopisu kao Pisac sadržaja?

Budući da je vaš posao vezan uz pisanje, važno je da vaš životopis odražava vaše vještine pisanja. Trebao bi biti jasan, koncizan i bez gramatičkih ili pravopisnih grešaka. Također, koristite aktivne glagole i uvijek se fokusirajte na ono što ste postigli u svojim prethodnim ulogama.

Koje su ključne vještine koje bih trebao istaknuti u svom životopisu kao Pisac sadržaja?

Osim izvrsnih vještina pisanja, poslodavci često traže pisce sadržaja koji su vješti u SEO-u, istraživanju ključnih riječi, uređivanju i lekturi, kao i u korištenju različitih alata za upravljanje sadržajem. Također je korisno istaknuti iskustvo s društvenim medijima, digitalnim marketingom i strategijom sadržaja.

Kako istaknuti svoje iskustvo stvaranja sadržaja u životopisu?

Najbolji način da istaknete svoje iskustvo je kroz konkretne primjere projekata na kojima ste radili. Navedite vrstu sadržaja koji ste stvarali (npr. blogovi, članci, e-knjige, opisi proizvoda itd.), ciljeve projekta i rezultate koje ste postigli. Ako je moguće, uključite metrike koje pokazuju uspjeh vašeg sadržaja, poput povećanja organskog prometa, broja pregleda ili konverzija.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa

Primjeri pisama za preuzimanje

Taotluskirja mall
kaaskirja kujundus
Motivatsioonikirja mall üliõpilastele – ülikool
Töölevõtmise kaaskirja mall