Savjeti za pisanje životopisa: Izrada savršenog životopisa za Interni revizor

Kada tražite posao Internog revizora, vaš životopis je prva stvar koju potencijalni poslodavac vidi i važno je da se istaknete. Kako napisati životopis koji pokazuje vašu stručnost u provođenju detaljnih finansijskih provjera i analiza? Koji su značajni elementi koje treba uključiti da biste pokazali svoju strast prema održavanju usklađenosti i kontrole unutar organizacije?

Ispod je ogledni životopis za Interni revizor, koji možete prilagoditi prema svojim osobnim potrebama i iskustvu.

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Ogledni predložak životopisa za Internog revizora

Osobni podaci:

Ime i prezurname: Ivan Horvat
Adresa: Ilica 10, 10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: 099/1234567
E-mail: i.horvat@gmail.com

Poslovno Iskustvo:

Interni revizor, Privredna banka Zagreb – (2017- sadašnjost)

 • Izrada planova i programa za izvršenje interne revizije
 • Provođenje revizija u skladu s međunarodnim standardima za profesionalnu praksu interne revizije
 • Izrada izvješća o rezultatima revizije
 • Predlaganje mjera za poboljšanje internih kontrola

Mlađi interni revizor, Addiko Bank – (2015-2017)

 • Pomoć u izradi planova i programa za izvršenje interne revizije
 • Sudjelovanje u provođenju revizija
 • Pomoć u izradi izvješća o rezultatima revizije
 • Sudjelovanje u predlaganju mjera za poboljšanje internih kontrola

Obrazovanje:

Magistar ekonomije, Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu – (2010-2015)

Certifikati:

Certificirani interni revizor (CIA) – (2016)

Vještine:

 • Analitičko razmišljanje
 • Poznavanje revizijskih standarda
 • Vještine komunikacije
 • Upravljanje vremenom

Jezici:

Hrvatski – materinji jezik
Engleski – tečno
Njemački – osnovno

Reference:

Dostupne na upit.

Pisanje životopisa za poziciju Internog revizora ključno je za prikazivanje relevantnih vještina, iskustva i obrazovanja. Životopis može pregledati niz regruta uključujući menadžere za zapošljavanje, stručnjake za ljudske resurse ili čak direktore revizije. Detaljno napisan životopis može osigurati potencijalnim poslodavcima da kandidat ima sve potrebne kvalifikacije za ovo zahtjevno i specijalizirano radno mjesto.

U ovom ćemo članku dublje istražiti kako sastaviti savršen životopis za položaj Internog revizora. Kao ključni element u procesu prijave za posao, životopis je vaša prilika da se istaknete među ostalim kandidatima. Za posao Internog revizora, važno je da životopis jasno ukazuje na vašu stručnost, iskustvo i sposobnosti povezane s ovom specifičnom ulogom. Razmotrit ćemo sve ključne aspekte vašeg životopisa, uključujući formatiranje, naslov, iskustvo, obrazovanje, vještine, krilaticu i propratno pismo. Svaki od ovih elemenata pruža jedinstvenu priliku da naglasite svoju relevantnost za posao Internog revizora. Učimo kako napisati životopis koji će vas izdvojiti kao idealnog kandidata za ovu važnu ulogu.

interni revizor

Kako napisati strukturiran i formatiran životopis za poziciju Interni revizor


Osim predloška životopisa za Internog revizora, imamo i druge slične predloške koje možete provjeriti.

U svijetu financija i računovodstva, pozicija Internog revizora igra ključnu ulogu u održavanju integriteta i transparentnosti poslovnih operacija. Biti Interni revizor nije samo posao, već je to karijera ispunjena stalnim izazovima, inovacijama i postignućima. Stoga, kada se prijavljujete za ovu poziciju, vaš životopis treba jasno istaknuti vašu stručnost, profesionalizam i posvećenost visokim standardima koje ova pozicija zahtijeva. Izgled vašeg životopisa može biti presudan faktor koji će odrediti hoće li vas potencijalni poslodavac smatrati prikladnim kandidatom za ovu ključnu poziciju. Struktura, organizacija i vizualna privlačnost vašeg životopisa ne samo da odražavaju vašu profesionalnost, već i svjedoče o vašoj pažnji za detalje, što je neophodno u ovoj vrsti posla. Osim toga, pravilno strukturiran i dobro dizajniran životopis može pomoći u stvaranju pozitivnog prvog dojma, što je ključno za uspjeh u bilo kojem poslu, a posebno na poziciji Internog revizora.

Ključni savjeti za izradu upečatljivog životopisa za poziciju Internog revizora

 1. Fontovi: Upotrijebite profesionalne fontove poput Arial, Times New Roman ili Calibri. Fontovi bi trebali biti dovoljno veliki da budu lako čitljivi, otprilike veličine 11 ili 12. Fontovi trebaju odražavati profesionalnost i ozbiljnost vaše uloge kao internog revizora.
 2. Format: Preporučljivo je koristiti obrnutu kronološku strukturu - počnite s najnovijim radnim mjestom i idite unatrag. To omogućuje potencijalnim poslodavcima da prvo vide vašu najrelevantniju i najnoviju radnu povijest.
 3. Margine: Držite se standardnih 2,5 cm margina sa svih strana. To pruža uredan, organiziran izgled i olakšava čitatelju praćenje informacija.
 4. Grafičke oznake: Koristite bullet pointse za nabrajanje vaših radnih odgovornosti i postignuća. To čini vaš životopis lakšim za čitanje i omogućuje potencijalnim poslodavcima da brzo identificiraju vaše vještine i iskustvo.
 5. Razdjelnici: Upotrijebite razdjelnike kako biste razdvojili različite sekcije vašeg životopisa. To može učiniti vaš životopis vizualno privlačnijim i lakšim za navigaciju.
 6. Boje: Držite se neutralnih i profesionalnih boja, poput crne, tamno plave ili sive. Kao interni revizor, vaša uloga uključuje preciznost, profesionalnost i usredotočenost na detalje, što bi trebale odražavati i boje vašeg životopisa.

Kako napisati uspješan životopis za poziciju Internog revizora: Ključna struktura koju trebate znati

Struktura životopisa za poziciju Internog revizora treba biti jasno organizirana i detaljno opisana. Svaki dio mora biti relevantan i pružiti jasnu sliku o kandidatovim vještinama, iskustvu i obrazovanju.

 • Kontakt podaci: Ovaj dio treba sadržavati ime i prezime, e-mail adresu, adresu stanovanja i broj telefona kandidata. Može se dodati i profesionalna fotografija.
 • Profesionalni profil: Ovaj dio treba uključivati sažetak kandidatovih profesionalnih vještina i iskustva. Na primjer, može se naglasiti iskustvo u provođenju unutarnjih revizija, razumijevanje regulatornih standarda i sposobnost analize financijskih izvješća.
 • Radno iskustvo: Ovaj dio treba sadržavati kandidatove prethodne pozicije, dužnosti i postignuća. Na primjer, može se naglasiti iskustvo u radu s timovima za unutarnju reviziju, vođenje revizija i podnošenje izvješća o nalazima.
 • Vještine: Ovaj dio treba sadržavati kandidatove ključne vještine relevantne za poziciju Internog revizora. To može uključivati vještine u analitici, upravljanju projektima, razumijevanju financijskih izvješća i poznavanju IT sustava.
 • Obrazovanje: Ovaj dio treba uključivati kandidatovu akademsku pozadinu, uključujući stupanj, specijalizaciju i sve relevantne certifikate ili licence.
 • Dodatne informacije: Ovaj dio može uključivati dodatne informacije poput stranih jezika, dodatnih certifikata i područja interesa.

Savjet: Redoslijed odjeljaka treba biti prilagođen vašem profilu. Na primjer, ako imate impresivno radno iskustvo, ali manje formalno obrazovanje, stavite dio o radnom iskustvu prije obrazovanja.


Ključni savjeti za pisanje efektnog životopisa za poziciju Internog revizora

interni revizor

Važnost zaglavlja za posao Interni revizor je nemjerljiva; zaglavlje bi trebalo biti jasno vidljivo i sadržavati sve podatke za kontakt kako bi poslodavac mogao lako stupiti u komunikaciju s potencijalnim kandidatom.

Kako bi napravili učinkovito zaglavlje, potrebno je slijediti sljedeće korake. Prvo, na vrhu stranice napišite svoje prezime, a zatim ime. Ovo bi trebalo biti napisano velikim slovima da bi odmah privuklo pažnju čitatelja.

Sljedeći korak je navesti struku i disciplinu. Ovo bi trebalo biti napisano ispod imena i prezimena, jer je važno da poslodavac odmah zna koja je vaša specijalizacija.

Nakon toga, navedite svoju poštansku adresu. Ova informacija je važna jer poslodavac mora znati gdje živite kako bi mogao organizirati intervjue ili druge poslovne dogovore.

Nakon adrese, navedite svoj broj telefona. Ovo je ključni podatak za kontakt, stoga se pobrinite da je broj ispravan i lako čitljiv.

Na kraju, navedite svoju email adresu. Ovo je još jedan ključni podatak za kontakt, jer je email najčešći način komunikacije u poslovnom svijetu.

Sve ove informacije trebaju biti jasno i uredno navedene na vrhu vašeg životopisa ili molbe za posao, kako bi poslodavac mogao lako pronaći sve potrebne informacije.

Ana Anić

Interni revizor specijaliziran za financijsko izvještavanje

Maksimirska 100, 10000 Zagreb, Hrvatska

+385951234567

anic.ana@exemple.com


Važnost fotografije u stvaranju idealnog životopisa za Internog revizora

Uključivanje fotografije u životopis za poziciju Internog revizora je neobvezno. Odluka o tome hoće li se ili ne dodati fotografiju ostaje na kandidatu. Ukoliko se odlučite za uključivanje fotografije, potrebno je da se pridržavate određenih pravila: fotografija mora biti profesionalna i pravokutnog formata, preferirano dimenzija 6,5 cm x 4,5 cm.

Vrijeme kada su svi životopisi imali priložene fotografije je prošlo. Bez obzira na to koliko je fotografija dobra, danas ona ne igra ključnu ulogu u procesu zapošljavanja. Unatoč tome, nitko vam ne brani da priložite fotografiju uz životopis, ali trebali biste biti svjesni da većina menadžera za zapošljavanje ne preferira kandidate koji uključuju fotografiju u svoj životopis.

Ako se odlučite za dodavanje fotografije, potrebno je da ona bude profesionalna.

Fotografija u životopisu za zanimanje Interni revizor nije neophodna. Možete se prijaviti na posao i sa životopisom koji ne sadrži fotografiju. No, ukoliko je ipak odlučite dodati, trebali biste se držati određenih smjernica: odaberite neutralnu pozadinu, gledajte u kameru ili okrenuti za tri četvrtine, fotografiju fokusirajte na lice i odaberite pravokutni format (6,5 cm x 4,5 cm).

Izrada životopisa za Internog revizora: Kako iskustvo igra ključnu ulogu


Savjeti za Pisanje Sekcije o Iskustvu u Životopisu za Internog Revizora

Odjeljak o iskustvu u životopisu za internog revizora od ključne je važnosti jer potencijalni poslodavci na temelju njega procjenjuju stručnost i sposobnosti kandidata. Posao internog revizora zahtijeva visoku razinu stručnosti, točnosti i analitičkog razmišljanja, a sve to treba biti jasno istaknuto u sekciji iskustva.

 • Kronološki redoslijed: Iskustva bi trebala biti navedena od najnovijih prema najstarijim. Ovo omogućava poslodavcima da brzo utvrde kandidatovu trenutnu razinu iskustva i zadnje poslove na kojima je radio. Na primjer, ako je kandidat posljednjih pet godina bio interni revizor u banci, to bi trebalo biti na vrhu popisa.
 • Datume ugovora: Važno je navesti točne datume početka i kraja svakog posla. Ovo pruža jasan uvid u trajanje svakog radnog iskustva.
 • Naziv radnog mjesta: Naziv radnog mjesta treba biti jasno naveden. To omogućava poslodavcima da brzo identificiraju relevantna iskustva za posao internog revizora.
 • Popis s grafičkim oznakama: Koristite grafičke oznake za nabrajanje vaših dužnosti i postignuća na svakom poslu. Na primjer, "Provela internu reviziju financijskih izvještaja" ili "Identificirao rizike u internim kontrolama".
 • Opis posla: Svaki posao treba biti praćen kvalitetnim opisom. Ovo treba uključiti konkretne zadatke, odgovornosti i rezultate koje ste postigli.
 • Korištenje ključnih riječi: Ključne riječi poput "rizična procjena", "interni kontrolni sustavi" ili "financijsko izvještavanje" mogu olakšati pronalaženje vašeg životopisa kroz sustave za praćenje kandidata.

Svaki od ovih savjeta treba biti pažljivo integriran u sekciju iskustva kako bi se stvorio snažan i uvjerljiv životopis.

Pozicija: Interni revizor

Poslodavac: XYZ Corporation

Datumi: Siječanj 2018. - Siječanj 2020.


Opis:

 1. Provedba internih revizija u skladu s planom.
 2. Izrada izvještaja o reviziji i preporuka.
 3. Praćenje provedbe preporuka iz revizije.
 4. Sudjelovanje u procjeni rizika i kontrole.
 5. Surađivanje s vanjskim revizorima.

Savjeti za pisanje životopisa za poziciju Internog revizora bez prethodnog iskustva

interni revizor

Ispunjavanje životopisa za poziciju Internog revizora može biti izazov, posebno ako nemate prethodnog iskustva u ovom području. No, dobra vijest je da postoji nekoliko ključnih savjeta koji vam mogu pomoći da se istaknete. U nastavku su navedeni neki jednostavni koraci koje možete slijediti kako bi vaš životopis bio učinkovit i privlačan potencijalnim poslodavcima.

 1. Istaknite obrazovanje: Ako nemate iskustva, vaša obrazovna pozadina postaje još važnija. Obavezno uključite sve relevantne diplome, certifikate ili tečajeve koje ste završili.
 2. Uključite stažiranje i volontiranje: Iako možda nemate formalnog radnog iskustva, iskustvo stečeno kroz stažiranje ili volontiranje može biti jednako vrijedno.
 3. Navesti sudjelovanje u relevantnim događajima: Ako ste sudjelovali u događajima povezanim s internom revizijom, poput seminara, radionica ili konferencija, obavezno to navedite.
 4. Pisanje pratećeg pisma: Koristite prateće pismo da objasnite zašto nemate iskustva, ali ste i dalje kvalificirani za posao.
 5. Budite iskreni: Nikada ne lažite ili krivotvorite informacije u svom životopisu.
 6. Kulturalne razmjene i putovanja: Ako imate praznine u svom životopisu, izvanškolske aktivnosti poput putovanja ili kulturalnih razmjena mogu biti povoljno ocijenjene.
 7. Budite proaktivni: Pokažite da ste spremni učiti i razvijati se unatoč nedostatku iskustva.
 8. Prilagodite životopis: Svaki životopis treba biti prilagođen specifičnoj poziciji za koju se prijavljujete.
 9. Fokusirajte se na vještine: Iako možda nemate iskustva, možete imati vještine koje su relevantne za posao.
 10. Profesionalni izgled: Bez obzira na iskustvo, vaš životopis treba izgledati profesionalno i uredno.

Važnost Obrazovanja u Pisanju Životopisa za Internog Revizora


Isticanje obrazovanja u životopisu za poziciju Internog revizora

Odjeljak o obrazovanju u životopisu Internog revizora od vitalne je važnosti jer demonstrira tehničko znanje i stručnost kandidata u području revizije, računovodstva i financija. Ovaj odjeljak pokazuje potencijalnim poslodavcima da kandidat posjeduje teorijsko znanje i osposobljen je za pružanje usluga visokog standarda.

Diploma je često neophodna za poziciju Internog revizora. Poslodavci obično traže kandidate sa diplomom iz računovodstva, financija, poslovne administracije ili srodnog polja. Neke pozicije mogu zahtijevati i napredne diplome, kao što su magistar ili doktorat. Dodatno, certifikati kao što su Certificirani interni revizor (CIA) ili Certificirani revizor informacijskih sustava (CISA) mogu biti vrlo poželjni ili čak nužni.

Kako Prioritetizirati Obrazovanje u Životopisu za Internog Revizora

Kod sastavljanja životopisa za posao Internog revizora, obrazovanje bi trebalo biti istaknuto na prvom mjestu. Interni revizor je specijalizirana pozicija koja zahtijeva duboko razumijevanje financijskih principa, računovodstva i zakona. Ove vještine se najčešće stječu kroz formalno obrazovanje u području financija, računovodstva ili ekonomije. Stoga, poslodavci često traže kandidate s odgovarajućim stupnjem obrazovanja. Dodatno, certifikati poput Certificiranog internog revizora (CIA) ili Certificiranog revizora informacijskih sustava (CISA) mogu biti ključni za napredovanje u karijeri i trebali bi biti istaknuti u odjeljku obrazovanja.

Međutim, u određenim slučajevima, iskustvo može biti važnije od obrazovanja. Na primjer, ako kandidat ima dugogodišnje iskustvo u internom reviziranju i može dokazati svoje stručne vještine kroz konkretne primjere uspješnih projekata, poslodavac bi mogao više cijeniti to iskustvo nego formalno obrazovanje. U takvim slučajevima, iskustvo bi trebalo doći na prvo mesto u životopisu, dok bi obrazovanje trebalo biti navedeno nakon toga.

Sve u svemu, važno je prilagoditi strukturu životopisa specifičnim zahtjevima posla za koji se prijavljujete, s obzirom na vaše vlastito iskustvo i vještine. Najvažnije je jasno pokazati kako vaše obrazovanje i/ili iskustvo čine idealnim kandidatom za posao Internog revizora.

rujan 2012. - lipanj 2016

Sveučilište u Rijeci, Hrvatska

Stručni studij ekonomije s naglaskom na financije i bankarstvo


listopad 2013. - svibanj 2017

Sveučilište u Osijeku, Hrvatska

Preddiplomski stručni studij ekonomije, smjer: Trgovina


Vještine potrebne za izradu efikasnog životopisa za Internog revizora

interni revizor

Kako istaknuti svoje obrazovne vještine u životopisu za poziciju Internog revizora

Važnost vještina u životopisu ne može se precijeniti. Odjeljak "Vještine" ključan je za prezentaciju vaših tehničkih sposobnosti i osobnih kvaliteta. To je dio gdje vas regrut detaljno ocjenjuje, stoga informacije koje navedete moraju biti prilagođene njihovim zahtjevima. Kako bi se saznalo što traže, potrebno je pažljivo proučiti ponudu za posao. Profesionalne kvalitete i vještine koje regruti traže nalaze se tamo.

Posebno je važno naglasiti vaše vještine prilikom prijave na radno mjesto Interni revizor. Ova pozicija zahtijeva specifične tehničke i osobne vještine, a regruti će tražiti dokaze o vašoj sposobnosti da se nosite s ovim zahtjevima. Na primjer, potrebna je visoka razina analitičkih vještina, preciznosti, detaljnosti, ali i etičnosti i integriteta. Kao interni revizor, ne samo da će se očekivati da imate odgovarajuće stručne kvalifikacije, već će se također tražiti dokaz da posjedujete niz mekih vještina koje su ključne za ovu ulogu. Stoga, kada sastavljate svoj životopis, osigurajte da vaše relevantne vještine budu jasno istaknute i poduprte odgovarajućim primjerima.

Ključne vještine koje trebate naglasiti prilikom pisanja životopisa za poziciju Internog revizora

Kao interni revizor, potrebno je posjedovati niz tehničkih vještina i osobnih kvaliteta kako bi se uspješno obavljali zadaci. Evo nekih vještina koje trebate uključiti u svoj životopis:

🔹Tehničke vještine:

 • ✔️ Odlično razumijevanje računovodstvenih načela i financijskih izvješća
 • ✔️ Sposobnost korištenja revizijskih alata i softvera
 • ✔️ Poznavanje internih kontrola i procedura za upravljanje rizicima
 • ✔️ Vještine analize podataka i izrade izvješća
 • ✔️ Poznavanje zakona i propisa vezanih za financijsko izvještavanje i poslovanje
 • ✔️ Sposobnost identifikacije problema i predlaganja rješenja
 • ✔️ Sposobnost vođenja revizijskih projekata i koordinacije s timovima

🔹Osobne kvalitete:

 • ✔️ Izvrsne analitičke sposobnosti
 • ✔️ Detaljno usmjeren
 • ✔️ Snažne verbalne i pisane komunikacijske vještine
 • ✔️ Mogućnost rada pod pritiskom i upravljanja rokovima
 • ✔️ Visoka razina integriteta i profesionalizma
 • ✔️ Sposobnost samostalnog rada i rada u timu
 • ✔️ Izvanredne organizacijske vještine i sposobnost prioritiziranja zadataka
 • ✔️ Proaktivnost i inicijativa u rješavanju problema

Koristeći gore navedene vodiče, možete prilagoditi svoj životopis za poziciju internog revizora kako bi bolje odgovarao zahtjevima poslodavaca.

Važnost sažetka u pisanju životopisa za poziciju Internog revizora


Sažetak u životopisu za internog revizora od ključne je važnosti jer pruža brzi pregled kandidatovih kvalifikacija, vještina i iskustva relevantnog za tu poziciju. Rekruiteri i menadžeri za zapošljavanje često pregledaju veliki broj životopisa, pa im sažetak omogućava da brzo procijene je li kandidat pogodan za daljnje razmatranje.

Sažetak je posebno važan za poziciju internog revizora jer se traži specifičan skup vještina i znanja. To uključuje razumijevanje financijskih procesa, propisa i standarda, kao i sposobnost analize podataka i identifikacije potencijalnih rizika. Pored toga, interni revizor mora biti detaljan, organiziran i sposoban za samostalni rad i donošenje odluka.

Dobro napisan sažetak istaknut će sve ove vještine i kvalitete na jasan i koncizan način, pomažući kandidatu da se istakne među ostalima. Također može ukazati na posebna postignuća ili iskustva koja kandidata čine posebnim, npr. prethodne uspješne revizije, implementacije novih procesa ili specijalizirane obuke. Na taj način sažetak na početku životopisa može biti presudan za uspjeh kandidata u procesu zapošljavanja.

Kao posvećeni i analitički nastrojeni profesionalac s višegodišnjim iskustvom u području interne revizije, težim pridružiti se vašem timu. Posjedujem duboko razumijevanje financijskih procesa, politika i regulativa, što mi omogućuje da pružim precizne i točne analize. Moje vještine uključuju identifikaciju rizika, provođenje detaljnih revizija i predlaganje učinkovitih rješenja za poboljšanje. Osim što sam posvećen etičnosti i transparentnosti, imam i izvrsne komunikacijske vještine, što mi omogućuje učinkovito vođenje tima i suradnju s različitim odjelima. Želim svoje znanje i vještine primijeniti u vašoj tvrtki, doprinoseći vašem daljnjem uspjehu.


Dodatni Odjeljci za Ispunjavanje Životopisa za Internog Revizora


U životopisu Internog revizora trebaju biti uključene dodatne kategorije 'Svjedodžbe' i 'IT alati'. Dodavanje ovih kategorija može biti ključno u diferenciranju vašeg profila od ostalih kandidata. Svjedodžbe pokazuju vašu stručnost i kvalifikacije, dok poznavanje IT alata može biti ključno za uspješno obavljanje posla.

Svjedodžbe

Kao interni revizor, vaše vještine i znanje su ključni za uspješno obavljanje posla. Svjedodžbe koje ste stekli tijekom svojeg obrazovanja i profesionalne karijere pokazuju vašu stručnost i kvalifikacije. To mogu biti diplome, certifikati o stručnosti ili nagrade koje ste dobili. Ove svjedodžbe omogućuju poslodavcima da se uvjere u vašu sposobnost ispunjavanja zahtjeva i standarda posla.

IT alati

Poznavanje IT alata igra ključnu ulogu u radu internih revizora. Kao interni revizor, često ćete koristiti različite IT alate za analizu financijskih podataka, provođenje revizija i izradu izvješća. Te vještine mogu uključivati poznavanje Excela, specijaliziranih revizijskih softvera ili platformi za upravljanje projektima. Vaša sposobnost koristiti te alate može vam pomoći da se brže i učinkovitije uklopite u radno okruženje i povećate svoju produktivnost.

Ključne Strategije za Pisanje Učinkovitog Životopisa za Internog Revizora


Kao interni revizor, vaš životopis je prilika da poslodavcu pokažete svoje stručne vještine i iskustvo. Evo nekoliko praktičnih savjeta kako poboljšati životopis i povećati šanse za dobivanje posla:

 1. Naglasite svoje relevantno iskustvo: Detaljno opisujte svoje prethodne poslove, posebno one koji su direktno povezani s internom revizijom. Navedite specifične zadatke i projekte na kojima ste radili.
 2. Prikazivanje stručnih vještina: Interni revizori moraju posjedovati niz ključnih vještina, uključujući analitičke vještine, pažnju na detalje i vještine u rješavanju problema. U svom životopisu naglasite ove vještine.
 3. Uključite certifikate i kvalifikacije: Ako posjedujete stručne certifikate kao što su Certified Internal Auditor (CIA) ili Certified Public Accountant (CPA), svakako ih uključite u životopis.
 4. Spomenite relevantnu edukaciju: Navedite sve relevantne obrazovne kvalifikacije, uključujući stupanj i specijalizaciju.
 5. Pobrinite se za jasnoću i konciznost: Vaš životopis treba biti jasan i koncizan, s informacijama koje su lako čitljive i razumljive.
 6. Koristite akcijske riječi: Kada opisujete svoje iskustvo i vještine, koristite akcijske riječi kao što su "upravljao", "izvodio" ili "analizirao" da biste pokazali svoju proaktivnost.
 7. Pročitajte i uredite: Nakon što napišete životopis, pažljivo ga pročitajte i uredite kako biste ispravili gramatičke pogreške i poboljšali jasnoću i konciznost.

Ključni Elementi za Pisanje Efektivnog Životopisa za Internog Revizora


interni revizor

Pisanje životopisa za poziciju Internog revizora zahtijeva poseban naglasak na vašim analitičkim i računovodstvenim vještinama, kao i na vašem iskustvu u ovom području. Evo nekoliko ključnih savjeta kako napisati upečatljiv i učinkovit životopis za ovu poziciju:

 1. Naglasite svoje računovodstveno i financijsko znanje: Ove su vještine ključne za poziciju Internog revizora. Prikazivanje vašeg iskustva i znanja u ovom području bit će od presudne važnosti.
 2. Istaknite vaše analitičke vještine: Revizori moraju biti u stanju analizirati složene financijske podatke i donositi osnovane zaključke.
 3. Uključite vaše relevantno radno iskustvo: Navedite sva prethodna radna mjesta koja su relevantna za ovu poziciju, s naglaskom na dužnosti i postignuća koja pokazuju vaše vještine u reviziji.
 4. Dodajte certifikate i obrazovanje: Ako posjedujete certifikate koji su relevantni za ovu poziciju, poput Certifikata o internom revizoru (CIA), svakako ih uključite u svoj životopis.
 5. Prikazivanje vještina u rukovanju relevantnim softverom: Ako posjedujete vještine u rukovanju softverom za reviziju, poput ACL ili IDEA, uključite ih u svoj životopis.
 6. Lektoriranje: Na kraju, uvijek provjerite svoj životopis za gramatičke pogreške ili netočnosti. Ovaj korak često se zanemaruje, ali može ostaviti loš dojam ako se ne obavi pravilno.
 7. Izbjegavajte nepotrebne informacije: Držite se relevantnih informacija i izbjegavajte sve što neće poboljšati vašu prijavu za ovu poziciju.

Kako napisati učinkovit životopis i popratno pismo za poziciju Internog revizora


Propratno pismo je ključni dio vaše prijave za poziciju internog revizora. To je vaša prilika da pobliže objasnite zašto ste zainteresirani za tu specifičnu poziciju i kako vaše vještine i iskustvo čine idealnim kandidatom.

Kada sastavljate propratno pismo, preporučljivo je naglasiti vaše razumijevanje unutarnje revizije, uključujući vašu sposobnost analitičkog razmišljanja, detaljno istraživanje i etičko postupanje.

Ako se u vašem životopisu pojavljuju bilo kakve slabosti ili nedostatke, propratno pismo je idealno mjesto za njihovo objašnjenje. To može poboljšati vaše šanse za poziv na razgovor za posao, čak i ako nemate puno iskustva u toj oblasti.

Propratno pismo je također prilika da pokažete svoju strast prema unutarnjoj reviziji i vašu želju za stalnim učenjem i profesionalnim razvojem.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Kako napisati učinkovit životopis za poziciju Internog revizora: Ključne savjete i odgovore na često postavljana pitanja

Koje se ključne vještine trebaju istaknuti u životopisu za internog revizora?

Interni revizori moraju pokazati sposobnost analize, pažnju na detalje i dobre komunikacijske vještine. Također je korisno istaknuti specifične vještine u vezi s financijskim izvješćivanjem, usklađenosti i rizikom. Poznavanje specifičnih računovodstvenih softvera također je plus.

Kako trebam formatirati svoj životopis za poziciju internog revizora?

Vaš životopis trebao bi biti jasan, strukturiran i profesionalan. Počnite s kontakt informacijama, zatim slijedi sažetak vještina, radno iskustvo, obrazovanje i, ako je primjenjivo, certifikati. Pazite na konzistentnost u formatiranju i izbjegavajte nepotrebne ukrase.

Koje su mogućnosti napredovanja u karijeri internog revizora?

Interni revizori često započinju kao juniorski revizori, a zatim napreduju na pozicije viših ili glavnih revizora. Nakon toga, moguće je napredovanje na pozicije kao što su direktor unutarnje revizije ili čak glavni financijski direktor. Ove pozicije često zahtijevaju dodatne certifikate i edukaciju.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa