Dostavljač CV - Ključni elementi za uspješno apliciranje i dobivanje posla

Danas su zahtjevi u poslovnom okruženju sve složeniji, a kvalitetan CV igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog dojma na potencijalnog poslodavca. Kada šalješ prijavu za posao, želiš se istaknuti među konkurencijom. To ćeš najlakše postići tako da u sklopu CV-a pokažeš svoje znanje, iskustvo i vještine.

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Primjer dobrog životopisa dostavljača

Ime i prezime: Ivan Horvat
Adresa: Ulica dostavljača 23, 10000 Zagreb
Telefon: +385 91 2345 678
E-mail: ivan.horvat@dostave.com

Cilj: Motivirani i odgovorni dostavljač sa sjajnom orijentacijom u vožnji i izvrsnom uslugom korisnicima. Želim pružiti brzu i pouzdanu dostavu kako bih zadovoljio potrebe klijenata i pridonio pozitivnoj reputaciji vaše tvrtke.

Radno iskustvo:

Dostavljač, FastDelivery d.o.o., Zagreb Srpanj 2021 - Rujan 2023

 • Izvršavao dostave hrane, lijekova i paketa klijentima u unaprijed dogovorenim vremenskim rokovima.
 • Organizirao i optimizirao dnevnu rutu kako bi se povećala efikasnost dostave.
 • Održavao vozilo u čistom i tehnički ispravnom stanju.
 • Pružao izvrsnu uslugu korisnicima, rješavao pritužbe i osiguravao zadovoljstvo klijenata.

Dostavljač hrane, FoodExpress d.o.o., Zagreb Ožujak 2019 - Lipanj 2021

 • Obradio i isporučio narudžbe hrane iz restorana i brze hrane.
 • Komunicirao s klijentima na ljubazan način i osiguravao točnost narudžbi.
 • Upoznat s prometnim zakonima i sigurnosnim pravilima kako bih osigurao sigurnu vožnju.

Obrazovanje:

Srednja škola, Prometna škola Zagreb Završeno u lipnju 2018.

Vještine:

 • Vozačka dozvola B kategorije s više od 3 godine iskustva u vožnji.
 • Izvrsna poznavanja gradskih ulica i puteva u regiji.
 • Odlične komunikacijske vještine i ljubaznost prema klijentima.
 • Sposobnost raditi pod pritiskom i učinkovito upravljati vremenom.
 • Temeljitost i pažnja na detalje u pravilnom rukovanju s paketima i dokumentima.

Dodatne informacije:

 • Hobi: Volim sport, osobito nogomet i biciklizam.
 • Spreman raditi fleksibilno radno vrijeme, uključujući vikende i blagdane.

Preporuke:

Preporuke možete pronaći u prilogu.

Ovaj primjer životopisa za dostavljača ističe relevantno radno iskustvo i vještine koje su ključne za obavljanje posla dostavljača. Važno je naglasiti pouzdanost, odgovornost, ljubaznost i brzu uslugu kako bi se istaknula kvaliteta kandidata. Dodatno, spomenuti hobi i spremnost za fleksibilno radno vrijeme može poboljšati dojam o kandidatu.

Ako se planiraš prijaviti za posao dostavljač m/ž, nastavi čitati i istraži ključne korake za izradu impresivnog CV-a koji će privući pažnju poslodavaca i povećati tvoje šanse za dobivanje posla dostavljača. 👇

Osobni podaci i kontakt informacije


Prvo se trebaš predstaviti, a to ćeš lako napraviti uz pomoć osnovnih podataka u CV-u. Važno je da uvijek provjeriti da su svi osnovni podaci u tvom životopisu ispravni i ažurni. Evo koji us to osobni podaci, koji se obavezno moraju pronaći u svakom CV-u:

 • Ime i prezime
 • Adresa stanovanja
 • Kontakt broj telefona
 • Kontakt e-mail adresa

Sažetak za dostavljač CV


Sažetak je kratak odlomak koji ide na početak CV-a, a koji ukratko opisuje tvoje ključne vještine i iskustvo relevantnih za posao dostavljača. Napiši sažetak od nekoliko rečenica u kojem ćeš naglasiti odgovornost, stručnost, puno dostava iza sebe, izvrsne komunikacijske vještine i izvrsnu razinu organizacije rada.

Dostavljač CV

Vozač dostavljač m/ž radno iskustvo


Navođenje prethodnih radnih iskustava u dostavi ili povezanim područjima igra ključnu ulogu u tvom CV-u. Navedi jedno po jedno radno mjesto gdje si obavljao usluge dostave, počevši od najnovijeg prema najstarijem. Za svako radno mjesto, opiši odgovornosti, kategorije proizvoda koje si dostavljao (npr. za trgovinu ili restoran) i postignuća koja si ostvario.

Slobodno specificiraj gdje si radio puno radno vrijeme. Posebno istakni svoju sposobnost da pravilno utovaruješ i istovaruješ robu te osiguravaš sigurnu i brzu dostavu. Ovo je jako važno za pojedine kategorije u industriji.

Edukacija i certifikati


Navedi svoje obrazovanje, uključujući srednju školu i eventualno dodatno obrazovanje. Također, ako si prošao posebne tečajeve ili stekao certifikate relevantne za radno mjesto, svakako ih navedi jer to pokazuje tvoju predanost i stručnost.

Vještine


U posebnom odjeljku istakni svoje ključne vještine koje su važne za radno mjesto dostavljača. To uključuje komunikacijske vještine, organizacijske sposobnosti, sposobnost vožnje u različitim uvjetima i poznavanje prometnih propisa. Ako imaš dodatne vještine poput poznavanja GPS navigacije ili poznavanja stranih jezika, obavezno ih spomeni jer to može biti dodatna prednost.

Zbog popularnosti dostavnih platformi koje su se pojavile na tržištu, poslodavci iznimno cijene dostavljače koji su spremni raditi na puno radno vrijeme. Naravno, kvaliteta rada i broj dostava tijekom dana, bez obzira na vrstu robe su također presudni faktor.

Organizacijske vještine su presudan faktor rada dostavljača. Dobar dostavljač zna kvalitetno isplanirati svoje rute kako bi osigurao isporuku na vrijeme. U slučaju da posjeduju odlične organizacijske vještine, mogu uspješno izbjegavati prometne gužve, zastoje i dostaviti robu unutar radnog vremena. Iznimno je bitno znanje kojim putem krenuti tijekom dostava i ima li osoba koja vrši dostave visoku produktivnost.

Dostavljač CV

Također, iznimno je bitno da dostavljač zna kvalitetno posložiti teret unutar kombija. U neurednom kombiju može doći do oštećenja robe, što može produljiti tijek radnog dana.

Komunikacija je ključni faktor u uspješnoj dostavi. Dostavljači moraju jasno komunicirati s klijentima kako bi potvrdili narudžbe, pružili informacije o isporuci i osigurali da su kupci obaviješteni o svakom koraku dostave. Također, dobra komunikacija s kolegama i nadređenima pomaže u koordinaciji i optimizaciji radnih zadataka. Kroz ljubaznu i učinkovitu komunikaciju, dostavljači mogu ostaviti pozitivan dojam kod klijenata i stvoriti osjećaj povjerenja u uslugu koju pružaju.

Naravno, tijekom dostave robe možeš se suočiti s raznim izazova, poput neočekivane gužve, teško dostupnih lokacija ili nemogućnosti prilaza s većim teretima. Zato je svakom poslodavcu važno da su vozači iznimno prilagodljivi svakoj situaciji i mogu osigurati dostavu čak i u najzahtjevnijim uvjetima. Naravno, unutar radnog vremena.

Vozačko iskustvo i evidencija


Kako je vožnja ključna komponenta za radno mjesto dostavljača, poseban naglasak treba staviti na tvoje vozačko iskustvo. Navedi koliko godina iskustva imaš u vožnji, uključujući različite vrste vozila kojima si upravljao. Tako će većina kandidata za radno mjesto dostavljača napisati vozačka dozvola B, dok neki imaju daleko više kategorija.

Primjer koji ispravno prikazuje vozačko iskustvo:

 • Vozačka dozvola kategorije B od 2018. godine.
 • Iskustvo u vožnji osobnih vozila za gradsku i izvan-gradsku vožnju.
 • Vožnja lakih dostavnih vozila i kombija od 2019. godine.
 • Vozačka dozvola kategorije B s prikolicom od 2020. godine.
 • Iskustvo u vožnji kamiona manjih i većih kapaciteta od 2021. godine.
 • Iskustvo u vožnji specijaliziranih vozila za dostavu osjetljivih i teških tereta.

Evidencija vozačkog iskustva:

 • Bilježenje kilometraže, vremena vožnje i uvjeta na cestama.
 • Pažljivo vođenje evidencije o svim vozačkim aktivnostima.

U ovome primjeru možete vidjeti ispravno navedeno vozačko iskustvo u životopisu.

Dostavljač CV

📌 Jako je važno da se navede kronološki redoslijed vozačkog iskustva, počevši od najranijeg datuma do najnovijeg, kako bi poslodavac jasno vidio tvoj napredak i raznolikost vožnje različitih vozila.

⚠️ Također, nije preporučeno da se laže o dosadašnjem iskustvu već da se napišu iskreni i točni podaci.

Primjer lošeg životopisa
Ime i prezime: Marko Petrović
Adresa: Ulica dostava 125, 20000 Grad
Telefon: 555-1234
E-mail: marko.p@kasnedostave.com

Cilj: Tražim posao dostavljača kako bih imao nešto za raditi i zaradio novac.
Radno iskustvo:

 • Dostavljač, XYZ Dostava, Zagreb Radio sam tu oko 6 mjeseci. Donosio sam pakete, ali ponekad mi se dogodi da zaboravim dostaviti narudžbu nekome. Također, često sam kasnio na dostavu jer mi je bilo teško organizirati svoje vrijeme.

Obrazovanje:

 • Srednja škola, završio sam srednju školu, ali nisam imao baš dobre ocjene.

Vještine:

 • Vozačka dozvola B kategorije, ali ne vozim baš puno, pa sam donekle nesiguran u vožnji.
 • Znam koristiti pametni telefon i aplikacije za navigaciju, ali ponekad se zbunim i izgubim.

Dodatne informacije:

 • Hobi: Nemam puno slobodnog vremena, pa nemam puno hobija.
 • Radno vrijeme: Mogu raditi samo ponedjeljkom i srijedom poslijepodne jer sam druga dva dana u tjednu zauzet.


Reference


Dodavanje referenci u tvoj CV je korisno jer potvrđuju stručnost i pouzdanost dok izvršavaš usluge dostave. Navedi osobe koje su spremne potvrditi tvoj rad i vještine te se pobrini da imaš njihovu dozvolu prije nego što ih navedeš u CV-u. Preferiraj osobe koje su te nadzirale na prethodnim radnim mjestima ili koje su ti pružale profesionalnu podršku.

Dodatne napomene


Prilagodi svoj CV ovisno o specifičnim zahtjevima koje možeš pronaći već pri prvom pogledu na oglas za posao. Imaj na umu što poslodavac traži i istakni svoje najbolje kvalitete, koje se podudaraju s tim zahtjevima. Koristi profesionalan format i dizajn kako bi olakšali čitanje i skeniranje CV-a.

Zaključak


Kvalitetan CV je ključ za uspješno apliciranje za posao dostavljača. Pravilno predstavi svoje vještine, iskustvo i obrazovanje kako bi se istaknuo među konkurencijom. Slijedi ove savjete i budi dosljedan u izražavanju svojih kvaliteta.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

FAQ

Koje su najvažnije vještine koje treba istaknuti u CV-u za dostavljača?

Istakni vještine ključne za uspješno obavljanje posla. To uključuje odlične komunikacijske vještine, vozačke vještine, organizacijske sposobnosti i upravljanje vremenom.

Kako prilagoditi CV za posao dostavljača ovisno o specifičnim zahtjevima oglasa?

Pročitajte oglas za posao na koji se prijavljujete i vidjet ćete očekivanja od kandidata. Tamo se najčešće mogu pronaći sve one vještine i kvalifikacije koje poslodavac očekuje. Razmisli kako ih možeš uklopiti u svoj CV i istakni one koje posjeduješ.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka motivacijskih pisama pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa