Molba za posao na engleskom jeziku

Poslovni svijet postaje sve više multinacionalan, stoga je u današnje vrijeme nužno znati kako pravilno napisati molbu za posao na engleskom jeziku. Upravo to može biti ključna razlika između uspjeha i neuspjeha u procesu zapošljavanja. Molba za posao predstavlja prvi kontakt između kandidata i poslodavca te stvara prvi dojam koji će odrediti daljnji tijek interakcije. Donosimo ti kratki vodić koji će ti pružit dublji uvid u ključne korake i savjete za učinkovito pisanje molbe za posao na engleskom jeziku.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa
Table of contents
Sadržaj

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa

Razumijevanje osnova


Prije nego što zaroniš u proces pisanja molbe na engleskom jeziku, ključno je razumjeti temeljne komponente koje čine ovu ključnu komunikaciju. Učinkovito adresiranje i pozdrav postavljeni su kao osnova koja će osigurati da tvoja molba bude prihvaćena s pažnjom i interesom.

U trenutku kad počneš pisati svoje podatke, ne zaboravi uključiti ime i kontakt informacije kako bi poslodavac lako mogao stupiti u kontakt s tobom. Nadalje, ne zaboravi navesti točan naziv pozicije na koju se prijavljuješ.

Struktura molbe za posao


Struktura molbe za posao igra ključnu ulogu u pružanju jasne i koncizne informacije poslodavcu. Pripazi da pratiš strukturu molbe za posao, a kako bi ti to olakšali pripremili smo detaljan vodič kroz strukturu molbe za posao na engleskom jeziku.

Molba za posao na engleskom jeziku

Istraživanje i priprema

Prouči detaljno informacije o poziciji za koju se prijavljuješ i ne propusti pročitati malo više o samoj tvrtki. Razumijevanje njihovih vrijednosti, ciljeva i potreba bit će osnova za pravilno prilagođavanje tvoje molbe.

Naslovni dio ili "Subject" e-maila

Nekada je bolje biti konkretan, a ovo je baš takva prilika. Upiši naslov koji jasno odražava svrhu tvojeg javljanja. Koristi naslov da naglasiš poziciju koju želiš te istakni svoju strast prema istoj, baš kao i tvrtki.

Prvi odlomak - Izražavanje interesa i poznavanje tvrtke

  • Započni s jasnom izjavom: Odmah istakni svoj interes za pozicijom.
  • Navedi kako si saznao za poziciju: Ako je moguće, spomeni izvor oglasa ili preporuke.
  • Istakni svoje znanje o tvrtki: Pohvali tvrtku za sva njazina postignuća ili kampanje koje su te privukle.
  • Poveži se s tvrtkom: Pokaži kako se tvihe vještine i interesi podudaraju s vrijednostima i ciljevima tvrtke u kojoj želiš raditi.

Drugi odlomak - Prikazivanje vlastitih kvalifikacija

Obuhvati svoje radno iskustvo, obrazovanje i postignuća koja su relevantna za poziciju za koju se prijavljuješ. Važno je povezati prethodno iskustvo s konkretnim zahtjevima posla kako bis pokazao svoju sposobnost da se uspješno nosiš s izazovima.

Prati sljedeća tri koraka i ovaj dio molbe bi trebao biti savršen: 👇

  • Istakni relevantno iskustvo: Pobroji prethodne poslove, projekte ili obrazovanje koji su relevantni za poziciju.
  • Koristi kvantificirane rezultate: Navedi postignuća koja su izmjerljiva, poput povećanja prodaje ili rasta angažmana.
  • Poveži iskustvo s pozicijom: Jasnije istakni kako tvoje vještine direktno odgovaraju zahtjevima posla.

Treći odlomak - Demonstriranje prilagodljivosti i motivacije

Treći odlomak molbe trebao bi se fokusirati na tvoju predanost i motivaciju. Ovdje je prilika da istakneš zašto želiš raditi upravo u toj tvrtki. Spomeni svoje osobine koje te čine odgovarajućim kandidatom te pokaži kako se tvoje vrijednosti podudaraju s vrijednostima tvrtke. Ova tri koraka će ti u tome itekako pomoći:

  • Izrazi entuzijazam: Naglasi svoj interes za radom u toj specifičnoj tvrtki.
  • Spomeni svoje osobine: Navedi svoje vrijednosti i osobine koje se podudaraju s kulturom tvrtke.
  • Poveži se s misijom tvrtke: Objasni kako tvoja motivacija doprinosi ostvarenju ciljeva tvrtke.

Zaključak - Završna misao i zahvala

U završnom odlomku zahvali poslodavcu na vremenu koje je izdvojeno za razmatranje tvoje molbe. Izrazi svoju nadu za prilikom da se upoznate na razgovoru, kako bi naglasio svoj interes i spremnost za daljnji korak u procesu selekcije.

Završni koraci prije slanja


Prije nego što pošalješ svoju molbu, ključno je provesti temeljitu pravopisnu i gramatičku provjeru. Danas postoji velik broj besplatnih alata, kao što je Grammarly, koji mogu provjeriti je li baš sve u tekstu ispravno napisano i u duhu engleskog jezika.

Molba za posao na engleskom jeziku

Također, izuzetno je važno da su sve informacije točne i ažurirane te da su kontakt informacije ispravne. Posebnu pozornost i obrati na ton i stil komunikacije, kako bi osigurao da tvoja molba odražava stručnost, profesionalnost i pristojnost.

Prilog: Životopis (Curriculum Vitae)


U prilogu molbe, priloži svoj životopis (Curriculum Vitae) kako bi poslodavac imao cjelovit pregled tvog iskustva, obrazovanja i vještina.

Da bih ti olakšali razumijevanje prethodno navedenih koraka, donosimo ti jedan jako dobar primjer molbe za posao na engleskom jeziku. 👍

Primjer molbe za posao na engleskom jeziku

Subject: Application for Marketing Manager Position

Dear Mrs [Prezime primatelja],

I am writing to express my strong interest in the Marketing Manager position at [Naziv tvrtke], as advertised on [Naziv stranice na kojoj si pronašao oglas]. With a solid background in marketing and a passion for creating innovative campaigns, I am excited about the opportunity to contribute my skills and experience to your team.

Having closely followed [Naziv tvrtke]'s successful campaigns, particularly the recent [Specifičan naziv kampanje], I am impressed by your commitment to creativity and excellence. As an experienced marketing professional, I have successfully managed and executed campaigns that resulted in a [X%] increase in customer engagement and [Y%] growth in sales for my previous employer. I am confident that my strategic thinking and proven track record make me a strong fit for the Marketing Manager role.

What particularly excites me about [Naziv tvrtke] is its emphasis on [Vrijednost ili cilj tvrtke], which aligns perfectly with my own values. I am highly motivated by the prospect of contributing to your mission while further developing my skills in a dynamic and collaborative environment.

Thank you for considering my application. I look forward to the opportunity to discuss how my experience and enthusiasm for marketing can contribute to [Naziv tvrtke]'s continued success. Please find my attached resume for your review.

Sincerely,

[Tvoje ime i prezime]

[Tvoj kontakt broj]

[Tvoj kontakt e-mail]


Savjeti za uspješno pisanje molbe za posao na engleskom jeziku


  • Istakni se: Naglasi svoje jedinstvene vještine i postignuća kako bi se izdvojio među ostalim kandidatima.
  • Prilagodi svaku molbu: Prilagodi svaku molbu za posao specifičnoj poziciji i tvrtki kako bi pokazao svoj interes.
  • Kvantificiraj rezultate: Koristi brojke i postotke kako bi ilustrirao svoje uspjehe i doprinose.
  • Budi jasan i koncizan: Izrazi se jasno i sažeto kako bi zadržao pažnju poslodavca.
  • Provjeri više puta: Temeljito provjeri svoju molbu radi pravopisnih i gramatičkih grešaka te nespretnih formulacija.

Zaključak


Pravilno napisana molba za posao na engleskom jeziku ključna je komponenta uspješnog procesa zapošljavanja. Slijedeći navedene korake i savjete, možeš se istaknuti među konkurencijom i povećati svoje šanse za poziv na intervju. Pametno oblikovanje i pristup tvoje molbe odražavaju tvoju posvećenost i stručnost, čime stvaraš odličan prvi dojam kod potencijalnog poslodavca.

Molba za posao na engleskom jeziku

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima


Često postavljana pitanja

Kako mogu istaknuti svoje vještine i iskustvo u svojoj molbi za posao?

Fokusiraj se na konkretna postignuća i primjere koji se podudaraju sa zahtjevima pozicije. Umjesto općenitih tvrdnji, koristite kvantificirane rezultate kao dokaz vaših sposobnosti.

Na primjer, umjesto da kažeš "Imam iskustva u vođenju timova", možeš reći "Uspješno sam vodio tim od 10 članova i postigao povećanje produktivnosti za 20% tijekom godine dana."

Kako prilagoditi molbu za posao specifičnoj tvrtki?

Prilagodba molbe za posao specifičnoj tvrtki ključna je za izdvajanje tvoje aplikacije. Istraživanje tvrtke je ključno. Navedi konkretne informacije o tvrtki koja je privukla tvoju pozornost, kao što su uspješne kampanje, vrijednosti ili inicijative. Poveži svoje vještine i iskustvo s potrebama tvrtke.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa