Kako napisati učinkovit životopis za poziciju Poslovnog menadžera: Praktični vodič

Pisanje životopisa koji ističe ključne vještine i kvalitete za posao Poslovnog menadžera je presudno za uspješnu prijavu na ovu vrstu posla. U svijetu poslovanja, jedna od najcenjenijih vještina je sposobnost efikasne komunikacije. Kako napisati životopis koji će efikasno prezentovati vašu komunikacijsku vještinu? Kako uključiti ključne elemente i detalje koji će vas izdvojiti od konkurencije? Koji su najvažniji aspekti koje treba naglasiti prilikom pisanja životopisa za poslovnu poziciju menadžera?

U nastavku je pripremljen ogledni životopis za Poslovni manager koji možete prilagoditi prema vašim potrebama.

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Ogledni Predložak Životopisa za Poziciju Poslovnog Managera

Osobni Podaci

Ime i Prezime: Ivan Ivanović
Adresa: Ulica Cvijeta Zuzorić 12, 10000 Zagreb
Telefon: +385 91 123 4567
Email: ivan.ivanovic@gmail.com

Radno Iskustvo

Poslovni Manager
Tvrtka XYZ, Zagreb
Siječanj 2016 - sada

 • Izrada i implementacija poslovnih strategija
 • Upravljanje operacijama i projektima
 • Supervizija tima od 20 zaposlenika
 • Planiranje i kontrola budžeta
 • Izrada financijskih izvještaja
 • Održavanje odnosa s klijentima

Asistent Managera
Tvrtka ABC, Zagreb
Svibanj 2012 - prosinac 2015

 • Podrška menadžeru u svakodnevnim zadacima
 • Koordinacija tima od 10 zaposlenika
 • Izrada mjesečnih izvješća
 • Organizacija sastanaka i događanja

Obrazovanje

Magistar ekonomije
Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Rujan 2007 - lipanj 2012

Vještine

 • Liderstvo
 • Strateško planiranje
 • Financijska analiza
 • Upravljanje projektima
 • Komunikacija i pregovaranje

Jezici

Hrvatski - materinski jezik
Engleski - tečno
Njemački - srednji stupanj

Reference

Dostupne na zahtjev

Ivan Ivanović je stručnjak za upravljanje poslovnim operacijama s iskustvom u različitim industrijama. Posjeduje izvrsne vještine liderstva, strateškog planiranja, financijske analize, upravljanja projektima te komunikacije i pregovaranja.

Životopis je ključan dokument u procesu regrutacije za poslovne managere, jer pruža uvid u relevantne vještine, iskustvo i postignuća kandidata. Direktori, HR menadžeri, ali i potencijalni klijenti mogu pregledavati životopise u potrazi za idealnim kandidatima koji će donijeti vrijednost njihovom poslovanju.

U nastavku ovog članka posvetit ćemo se detaljnom objašnjenju kako napisati savršen životopis namijenjen poziciji Poslovnog managera. S obzirom na to da je životopis prva točka kontakta između vas i potencijalnog poslodavca, iznimno je važno da on na pravi način predoči vaše sposobnosti, iskustvo i stručnost. Oslanjajući se na stručno znanje i industrijske standarde, vodit ćemo vas kroz sve ključne aspekte izrade životopisa: formatiranje, naslov, iskustvo, obrazovanje, vještine, krilatica i propratno pismo. Usredotočit ćemo se na to kako svaki od ovih elemenata prilagoditi specifičnostima posla Poslovnog managera, kako bi vaš životopis zasjao u očima poslodavaca. Dakle, pripremite se za dublje uranjanje u svijet profesionalnog predstavljanja i započnimo putovanje prema vašem savršenom životopisu.

poslovni manager

Kreiranje efektivnog životopisa za poziciju Poslovnog managera: Savjeti za formatiranje i strukturu


Osim predloška životopisa za Poslovni manager, nudimo i druge slične predloške koje možete provjeriti.

Ključni koraci za pisanje efektivnog životopisa za poziciju Poslovnog menadžera

 1. Predložak: Za profesiju Poslovni manager, preporučuje se korištenje profesionalnog i formalnog predloška životopisa. Ovo će odražavati ozbiljnost i profesionalnost koja je potrebna za ovu ulogu. Predložak treba biti jednostavan, s jasno definiranim sekcijama kako bi se olakšalo brzo skeniranje.
 2. Fontovi: Koristite formalne i lako čitljive fontove poput Arial, Times New Roman ili Calibri. Veliki, kreativni fontovi mogu izgledati neprofesionalno i otežati čitatelju da brzo pronade potrebne informacije.
 3. Boje: Za posao Poslovnog managera, preporučljivo je koristiti neutralne boje poput crne, sive, tamno plave ili smeđe. Ove boje su profesionalne i ne odvlače pažnju od sadržaja životopisa.
 4. Format: Životopis treba biti formatiran u obrnutom kronološkom redoslijedu, počevši od najnovijeg radnog iskustva. Ovaj format je najučinkovitiji jer omogućuje poslodavcima da odmah vide najrelevantnije iskustvo.
 5. Margine: Postavite margine na 1 inč sa svih strana. To ostavlja dovoljno prostora za čitatelja da napravi bilješke, a također čini dokument vizualno privlačnim.
 6. Grafičke oznake: Koristite grafičke oznake poput točaka ili crtica kako biste organizirali informacije. Ovo omogućuje čitatelju da brzo skenira informacije i pronalazi relevantne podatke.
 7. Razdjelnici: Koristite razdjelnike kako biste odvojili različite sekcije životopisa. Ovo pomaže u održavanju čistoće i organiziranosti dokumenta, što olakšava navigaciju kroz životopis.

Savjeti za pisanje učinkovitog životopisa za poziciju Poslovnog managera

Struktura životopisa Poslovnog managera trebala bi biti jasno organizirana kako bi poslodavcu omogućila brzo i lako razumijevanje vaših kvalifikacija i vještina. Sljedeći odjeljci su ključni:

 1. Osobni podaci i naslov: Ovaj odjeljak treba sadržavati vaše ime, kontakt informacije i naslov koji jasno pokazuje da se prijavljujete za poziciju Poslovnog managera.
 2. Profesionalni profil: Ovdje trebate ukratko opisati svoje profesionalne ciljeve, stručnost i ono što vas čini idealnim kandidatom za ovu poziciju. Na primjer, možete istaknuti svoje iskustvo u upravljanju timovima, razvijanju poslovnih strategija ili vođenju projektima.
 3. Radno iskustvo: U ovom odjeljku navedite svoje prethodne poslove, dužnosti koje ste obavljali i postignuća koja ste ostvarili. Važno je da ovdje navedete konkretne primjere koji dokazuju vaše sposobnosti upravljanja, kao što je "povećao sam prodaju za 20% u prvih šest mjeseci".
 4. Vještine: Istaknite vještine koje su relevantne za poziciju Poslovnog managera, kao što su strateško planiranje, financijsko izvještavanje, vodstvene sposobnosti, komunikacijske vještine i sposobnost rada pod pritiskom.
 5. Obrazovanje: Navedite svoje obrazovne kvalifikacije, uključujući fakultete, tečajeve i certifikate koji su relevantni za posao.
 6. Dodatni odjeljci: Ovdje možete uključiti jezike koje govorite, volontersko iskustvo, interese i druge informacije koje bi mogle biti korisne.

Savjet: Prilikom sastavljanja svog životopisa, uvijek se sjetite prilagoditi ga specifičnoj poziciji za koju se prijavljujete. Iako je vaš CV općenito dobar, prilagodba će vam omogućiti da istaknete one vještine i iskustva koja su najrelevantnija za posao.


Ključni elementi za pisanje ubojitog životopisa za Poslovni manager: Važnost efektnog zaglavlja

poslovni manager

Uloga zaglavlja u radu Poslovnog managera ključna je jer služi kao ključni izvor informacija za kontakt, a trebala bi biti lako uočljiva i čitljiva. Za izradu efikasnog zaglavlja, koraci su sljedeći: prvo, na vrhu dokumenta treba biti jasno napisano prezime i ime, što omogućuje brzo identificiranje osobe. Nakon toga, treba navesti struku i disciplinu kojom se bavi, kako bi se odmah shvatila njegova profesionalna pozadina. Zatim, treba napisati poštansku adresu, koja je bitna za fizičku korespondenciju. Nakon toga, mora se navesti broj telefona, koji je neophodan za brz i izravan kontakt. Na kraju, treba dodati email adresu, koja je ključna za digitalnu komunikaciju. Svi ovi elementi zajedno čine dobro strukturirano i informativno zaglavlje, koje je od presudne važnosti za učinkovit rad Poslovnog managera.

Marko Marković

Poslovni manager specijaliziran za strateški menadžment

Maksimirska 28, 10000 Zagreb, Hrvatska

+385951112233

markovic.marko@exemple.com


Važnost profesionalne fotografije u stvaranju impresivnog životopisa za Poslovni manager

Uključivanje fotografije u životopis za posao Poslovnog managera je stvar osobnog izbora i nije neophodno. Ako se ipak odlučite za ovaj korak, nekoliko je smjernica koje treba slijediti:

 • Fotografija mora biti profesionalne prirode, što znači da se izbjegavaju slike s odmora, selfiji itd.
 • Format mora biti pravokutan, idealno 6,5 cm u dužinu i 4,5 cm u širinu.

Doba kada je svaki životopis sadržavao fotografiju je prošlo. Bez obzira na to jeste li priložili svoju najbolju sliku, to danas nema presudni utjecaj na vašu prijavu za posao. Iako vam ništa ne brani da uključite svoju fotografiju, treba imati na umu da većina zapošljavajućih menadžera ne preferira kandidate koji u svom životopisu imaju fotografiju.

Ukoliko se ipak odlučite za ovaj korak, važno je da je fotografija profesionalna.

Kada je riječ o fotografiji, njenom uključivanju u životopis nije obavezno. To znači da se možete prijaviti za posao Poslovnog managera sa životopisom koji ne sadrži fotografiju. Ali, ukoliko se odlučite za ovu opciju, važno je slijediti nekoliko pravila:

 • Odaberite neutralnu pozadinu za svoju sliku.
 • Okrenite se prema kameri ili u profil.
 • Fokusirajte fotografiju na lice.
 • Format fotografije treba biti pravokutan - 6,5 cm x 4,5 cm.

Važnost Iskustva u Pisanju Životopisa za Poziciju Poslovnog Managera


Kako Efikasno Predstaviti Svoje Iskustvo u Životopisu za Poziciju Poslovnog Managera

Odjeljak o iskustvu u životopisu za poslovni menadžer od vitalne je važnosti jer prikazuje postignuća, vještine i stručnost kandidata. Ovaj posao zahtijeva širok spektar sposobnosti, uključujući strateško planiranje, upravljanje projektima, vođenje timova i financijsku analizu, stoga je bitno da se svi relevantni podaci jasno i precizno prezentiraju.

 • Kronološki redoslijed: Redoslijed iskustva treba biti kronološki, počevši od najnovijeg položaja. To omogućava potencijalnom poslodavcu da brzo identificira najrelevantnije iskustvo.
 • Datumi ugovora: Navesti datume početka i završetka svakog posla. Na primjer, kao poslovni menadžer u tvrtki XYZ, možete navesti: "Poslovni menadžer, tvrtka XYZ, siječanj 2018. - prosinac 2020."
 • Naziv radnog mjesta: Naziv radnog mjesta treba biti jasno istaknut kako bi poslodavci mogli brzo razumjeti vašu ulogu. Primjerice, "Poslovni menadžer" ili "Senior poslovni menadžer" su jasni nazivi.
 • Popis s grafičkim oznakama: Koristite grafičke oznake kako biste istaknuli ključne odgovornosti i postignuća. Izdvojite svaku vještinu ili zadatak koji je relevantan za poslovnu menadžersku poziciju, kao što su "Razvijanje i implementacija strateških planova" ili "Upravljanje timom od 20 ljudi".
 • Opis posla: Detaljno opisivanje svakog posla omogućuje poslodavcima da shvate opseg vaših dužnosti i odgovornosti. Na primjer, možete navesti: "Kao poslovni menadžer u tvrtki XYZ, bio sam odgovoran za nadzor strateškog planiranja, upravljanje timom i financijsku analizu."
 • Korištenje ključnih riječi: Integrirajte ključne riječi koje se često koriste u poslovnom menadžmentu, poput "strateško planiranje", "vođenje timova", "financijska analiza", "poslovni razvoj" i "upravljanje projektima". Ove ključne riječi mogu pomoći u povećanju vidljivosti vašeg životopisa.

Pozicija: Poslovni Manager

Poslodavac: ABC Corporation

Datumi: Siječanj 2016. - Sadašnji


Opis:

 1. Vodio tim od 15 članova u prodajnom odjelu.
 2. Koordinirao strateško planiranje i razvoj poslovanja.
 3. Implementirao nove prodajne strategije, povećavajući prodaju za 25%.
 4. Upravljao proračunom odjela i smanjio troškove za 10%.
 5. Razvijao i održavao odnose s ključnim klijentima.

Pisanje upečatljivog životopisa za Poslovni manager: Savjeti za one koji nemaju prethodno iskustvo

poslovni manager

Ispunjavanje životopisa za poziciju Poslovnog managera bez prethodnog iskustva može biti izazovno, ali ne i nemoguće. Kako bi vam olakšali taj proces, slijede neki jednostavni, ali učinkoviti savjeti. Oni će vam pomoći da naglasite vaše sposobnosti i kompetencije potrebne za ovu ulogu.

 1. Fokusirajte se na vaše obrazovanje: Kao nedavno diplomirani student ili osoba koja prvi put ulazi u radnu snagu, naglasite svoje obrazovne postignuća, relevantne tečajeve i projekte na kojima ste radili.
 2. Naglasite volontersko iskustvo i stažiranje: Ako ste sudjelovali u volonterskim programima ili stažirali u području koje je relevantno za posao za kojeg se prijavljujete, obavezno to navedite u svom životopisu.
 3. Sudjelovanje u relevantnim događajima: Ako ste sudjelovali u događajima koji su u vezi s poslom za koji se prijavljujete, kao što su konferencije, radionice ili društvene aktivnosti, navedite ih u svom životopisu.
 4. Napišite motivacijsko pismo: Kako biste nadoknadili nedostatak iskustva, napišite motivacijsko pismo u kojem objašnjavate zašto vas zanima ta pozicija i kako će vaše vještine i znanje doprinijeti tvrtki.
 5. Budite iskreni: Izbjegavajte laži ili krivotvorenje stvarnosti u svom životopisu. Ako postoje praznine u vašem radnom iskustvu, budite otvoreni o tome i objasnite što ste radili za to vrijeme.
 6. Iskoristite putovanja i kulturne razmjene: Ako ste sudjelovali u putovanjima ili kulturnim razmjenama tijekom svojeg obrazovanja, to može biti plus za vaš životopis. To pokazuje da ste otvoreni za nove iskustva i imate globalni pogled na svijet.
 7. Izradite profesionalni životopis: Bez obzira na vaše iskustvo, vaš životopis treba biti profesionalno izrađen, uredan i lako čitljiv. Koristite jasan i sažet jezik, izbjegavajte žargon i koristite bullet-pointe za lakše čitanje.

Važnost obrazovanja prilikom pisanja životopisa za poziciju Poslovnog menadžera


Kako istaknuti svoje obrazovanje u životopisu za poslovni management

Odjeljak o obrazovanju u životopisu poslovnog menadžera od ključne je važnosti jer daje pregled formalnog obrazovanja kandidata i njegovih akademskih postignuća. Izlistavanje relevantnih stupnjeva, certifikata i posebnih treninga omogućava poslodavcima da brzo procijene stručne kvalifikacije i kompetencije kandidata.

Diploma je često neophodna za poziciju poslovnog menadžera, budući da se od poslovnih lidera očekuje da imaju čvrstu akademsku osnovu u područjima poput poslovne administracije, menadžmenta ili srodne discipline. Diploma može ukazivati na razumijevanje kandidata o ključnim poslovnim konceptima, sposobnost analize i rješavanja problema, kao i strateško planiranje i vođenje tima. Stoga, posjedovanje diplome često je ključan faktor pri zapošljavanju za ovu ulogu.

Kako Prioritetizirati Obrazovanje u Životopisu za Poslovni Manager

Obrazovanje u životopisu Poslovnog managera trebalo bi zauzimati značajno mjesto, ali ne nužno na prvom mjestu. Ovaj posao zahtijeva visoku razinu stručnosti i obrazovanja, stoga bi znanja i vještine stečene kroz formalno obrazovanje mogle biti ključne za potencijalne poslodavce. Na primjer, posjedovanje MBA diplome ili slične kvalifikacije može biti jasan pokazatelj kandidatove sposobnosti vođenja, strateškog planiranja i razumijevanja poslovnih procesa.

Međutim, u kontekstu dobro uspostavljene karijere, radno iskustvo moglo bi biti važnije i stoga se može smjestiti na početak životopisa. Na primjer, ako kandidat ima dugogodišnje iskustvo u vođenju velikih timova, upravljanju budžetima i uspješnom vođenju projekata, to bi moglo biti presudnije od obrazovanja. Osim toga, ako je kandidat stekao značajne profesionalne kvalifikacije kroz kontinuirano stručno usavršavanje, takve informacije mogu biti impresivnije i relevantnije od osnovnog obrazovanja.

Kao protuprimjer, u slučaju mladog profesionalca koji tek započinje karijeru u poslovnom menadžmentu, relevantno obrazovanje moglo bi biti najjači adut i stoga bi trebalo biti istaknuto na vrhu životopisa. Na primjer, nedavno stjecanje diplome iz poslovne administracije sa specijalizacijom u menadžmentu moglo bi biti ključno za privlačenje potencijalnih poslodavaca, u ovom slučaju obrazovanje bi trebalo biti na prvom mjestu u životopisu.

Rujan 2015. - Lipanj 2019.

Ekonomski fakultet, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska

Preddiplomski stručni studij ekonomije, smjer: financije


Listopad 2012. - Srpanj 2016.

Visoka škola za poslovanje i upravljanje, Pula, Hrvatska

Stručni studij poslovne ekonomije, smjer: računovodstvo i financije


Važnost vještina u pisanju životopisa za posao Poslovnog managera

poslovni manager

Isticanje obrazovnih vještina u pisanju životopisa za poziciju Poslovnog menadžera

Važnost vještina u životopisu i ono što traže regruti ne može se dovoljno naglasiti. Odjeljak "Vještine" u vašem životopisu je ključni dio koji predstavlja vaše tehničke sposobnosti i osobne kvalitete. Upravo će vas regruti na temelju ovog odjeljka detaljno procijeniti. Zato je važno da vještine koje navodite u ovom odjeljku budu usklađene s njihovim zahtjevima. Informacije o tome što regruti traže možete pronaći u ponudi za posao koju ste pronašli.

Posebna važnost vještina u životopisu dolazi do izražaja kod prijave na radno mjesto Poslovni manager. Za ovu poziciju, ključne su kako tehničke tako i osobne vještine. Poslodavci traže kandidata koji posjeduje širok spektar vještina, uključujući vodstvene, komunikacijske, analitičke, ali i one koje se odnose na strateško planiranje i upravljanje projektima. Kako bi se istaknuli od konkurencije, važno je da u životopisu naglasite sve relevantne vještine i znanja koja posjedujete. Također, važno je naglasiti sve vještine koje su posebno relevantne za industriju u kojoj poslovni manager djeluje.

Ključne vještine za istaknuti prilikom pisanja životopisa za poziciju Poslovnog managera

Kada kreirate životopis za poziciju Poslovnog managera, želite naglasiti kako tehničke vještine tako i osobne kvalitete koje čine idealnog kandidata. Evo nekih prijedloga:

🔹Tehničke vještine🔹

 1. Izvrsne analitičke sposobnosti i sposobnost donošenja odluka
 2. Poznavanje poslovnih procesa i strategija
 3. Sposobnost upravljanja projektima i multitaskinga
 4. Vještine planiranja i organizacije
 5. Poznavanje financijskog izvješćivanja i proračuna
 6. Vještina upravljanja ljudskim resursima
 7. Sposobnost korištenja alata za automatizaciju ureda, kao i poslovnih softvera i aplikacija
 8. Izvrsne komunikacijske i prezentacijske vještine
 9. Znanje o tržišnim trendovima i konkurenciji
 10. Sposobnost analize i interpretacije podataka

🔸Osobne kvalitete🔸

 1. Liderstvo i sposobnost vođenja tima
 2. Odlučnost i upornost
 3. Inovativnost i kreativnost
 4. Prilagodljivost i fleksibilnost
 5. Sposobnost rada pod pritiskom
 6. Odlične međuljudske vještine
 7. Visoka razina odgovornosti
 8. Sposobnost rješavanja problema
 9. Vještine pregovaranja i uvjeravanja
 10. Samostalnost i samouvjerenost

Pripazite da prilikom izrade životopisa prilagodite ovaj popis prema specifičnim zahtjevima posla na koji se prijavljujete. Važno je pokazati kako vaše vještine mogu biti primijenjene na konkretne zadatke i izazove koje posao nosi.

Važnost sažetka u izradi životopisa za poziciju Poslovnog managera


Sažetak u životopisu je ključan element, posebno za posao Poslovnog managera, jer pruža brzi pregled vaših najznačajnijih postignuća i vještina. Ovaj se dio obično nalazi na vrhu životopisa i prva je stvar koju poslodavci vide, što ga čini vašim osobnim „prodajnim pitchem“.

Kao Poslovni manager, vaša će se uloga sastojati od različitih odgovornosti, uključujući planiranje, koordinaciju, organizaciju i nadzor operacija tvrtke. Stoga je važno da vaš sažetak odražava širok spektar vještina potrebnih za obavljanje tih zadataka.

Sažetak treba istaknuti vaše ključne vještine, kao što su strategijsko planiranje, vođenje tima, financijsko planiranje i analiza, upravljanje projektima i slično. Također je korisno navesti konkretne primjere postignuća, kao što su povećanje prodaje, smanjenje troškova ili poboljšanje procesa.

Kroz sažetak, poslodavac može odmah procijeniti vašu sposobnost da se nosite s poslovnim izazovima i da donosite rezultate. Stoga je važno da sažetak bude jasan, koncizan i da odražava vaše najjače strane koje se odnose na posao Poslovnog managera.

Dinamični poslovni manager sa preko 10 godina iskustva u vođenju različitih timova i projekata. Dokazan rekord u povećanju efikasnosti, smanjenju troškova i jačanju poslovnih odnosa. Stručnjak za strateško planiranje, upravljanje promjenama i vođenje tima. Kao predan profesionalac s izvanrednim komunikacijskim i pregovaračkim vještinama, motiviran sam da se pridružim vašem timu i pomognem u daljnjem rastu i razvoju vaše organizacije. Snažno vjerujem da moje vještine i iskustvo mogu donijeti značajan doprinos vašem timu.


Dodatni odjeljci koje treba uključiti prilikom pisanja životopisa za Poslovni manager


Dodatni naslovi koji će biti uključeni u životopis Poslovnog managera su "Jezične vještine" i "IT alati". Smatram da je važno dodati ove kategorije kako bi se potencijalnim poslodavcima pružio potpuniji uvid u moje vještine i sposobnosti. U suvremenom poslovnom svijetu, poznavanje različitih jezika, kao i upotreba različitih IT alata, ključni su za uspješno obavljanje mnogih poslovnih funkcija.

Jezične sposobnosti

Poznavanje različitih jezika iznimno je važno u poslovnom svijetu, posebno za menadžere koji često moraju komunicirati s partnerima, klijentima ili suradnicima iz različitih zemalja. Bez obzira na to radite li na domaćem tržištu ili na međunarodnom nivou, sposobnost komunikacije na više od jednog jezika može biti velika prednost. To pokazuje vašu sposobnost prilagodbe različitim kulturama i situacijama, kao i vašu predanost kontinuiranom učenju i razvoju.

IT alati

U današnje digitalno doba, poznavanje različitih IT alata i softvera ključno je za obavljanje poslova na menadžerskim pozicijama. Ova vještina pokazuje vašu sposobnost prilagodbe novim tehnologijama i vašu volju za učenjem novih alata koji mogu poboljšati učinkovitost i produktivnost. Bez obzira na to koristite li Microsoft Office, specijalizirani softver za upravljanje projektima ili alate za analizu podataka, važno je istaknuti ove vještine u vašem životopisu.

Kako Napisati Efektivan Životopis za Poziciju Poslovnog Managera: Ključne Točke za Poboljšanje


Kao što je već naglašeno, vaš životopis je vaša prva prilika da impresionirate potencijalnog poslodavca. Stoga je važno da ga optimizirate kako biste se istaknuli. Evo nekoliko korisnih savjeta za poboljšanje vašeg životopisa:

 1. Koristite snažne, aktivne glagole: Kada opisujete svoje prethodne zadatke i odgovornosti, koristite snažne, aktivne glagole poput 'upravljao', 'vodio', 'razvio', 'inicirao', itd. Ovo će dati dojam da ste proaktivni i da preuzimate inicijativu.
 2. Unesite brojke i kvantitativne podatke: Ako je moguće, koristite brojke i statistike kako biste pokazali svoje postignuće. To pokazuje da možete postići mjerljive rezultate.
 3. Izbjegavajte generičke fraze: Izbjegavajte koristiti generičke fraze poput 'timski igrač' ili 'detaljno orijentiran'. Umjesto toga, dajte konkretne primjere koji pokazuju ove vještine.
 4. Uključite ključne vještine: Prepoznajte ključne vještine koje se traže u oglasu za posao i osigurajte da su one jasno istaknute u vašem životopisu.
 5. Uključite relevantna stručna usavršavanja: Ako ste pohađali relevantne tečajeve ili radionice koje bi mogle biti od interesa za posao, obavezno ih uključite.
 6. Držite se jedne stranice: Za većinu poslovnih pozicija, vaš životopis bi trebao biti kratak i sažet, ne duži od jedne stranice.
 7. Pročitajte ga naglas: To će vam pomoći da prepoznate eventualne greške u gramatici ili rečeničnoj strukturi.
 8. Koristite profesionalni format: Koristite jednostavan, čist format koji omogućava lako čitanje i skeniranje. Izbjegavajte pretjerano ukrasne fontove ili boje.

Ključni elementi za pisanje učinkovitog životopisa za poslovni menadžment

poslovni manager

Prije nego što se upustite u pisanje svog životopisa za poziciju Poslovnog menadžera, pažljivo razmotrite sljedeće ključne točke:

 • Dizajn i struktura vašeg životopisa moraju biti profesionalni i pregledni, jer su to prvi elementi koje primjećuju poslodavci.
 • Odaberite odjeljak "Profesionalno iskustvo" da biste istaknuli svoje relevantne vještine i postignuća u upravljanju poslovanjem.
 • Napišite uvjerljivu izjavu o ciljevima koja jasno artikulira vašu stručnost i ambicije u poslovnom menadžmentu.
 • Dodajte odjeljak "Vještine" koji naglašava vaše menadžerske i strateške sposobnosti, kao i bilo koje druge relevantne vještine.
 • Uključite sve relevantne certifikate, nagrade ili priznanja koja su u skladu s pozicijom poslovnog menadžera.
 • Navedite svoje obrazovanje, naglašavajući sve tečajeve ili specijalizacije koje su relevantne za menadžment.
 • Pažljivo pregledajte i uredite svoj životopis kako biste se osigurali da je slobodan od grešaka i da profesionalno prezentira vaše kvalifikacije.
 • Izbjegavajte nepotrebne ili nerelevantne informacije koje bi mogle odvratiti pozornost od vaših ključnih vještina i iskustava.

Savjeti za pisanje životopisa i popratnih pisama za poziciju Poslovnog managera


Propratno pismo je ključni aspekt prijave za posao Poslovnog managera. Ono vam omogućuje da izrazite svoju strast i posvećenost poslu, te istaknete posebne kvalifikacije koje vas čine idealnim kandidatom za ovu poziciju.

U propratnom pismu, možete pružiti dublje uvide u svoju karijeru, naglasiti svoje najjače vještine u upravljanju projektima i demonstrirati kako ste prethodno donosili strateške odluke. Ovaj dokument omogućuje vam da se izdvojite od ostalih kandidata i pokažete svoju jedinstvenu perspektivu i pristup poslovanju.

Na primjer, možete istaknuti kako ste vodili timove, upravljali proračunima ili implementirali nove procese koji su rezultirali povećanjem učinkovitosti. Također, propratno pismo daje priliku da objasnite bilo koju prazninu u radnom iskustvu ili druge specifične situacije koje se možda ne mogu adekvatno adresirati samo putem životopisa.

Stoga, ne zaboravite priložiti dobro strukturirano i uvjerljivo propratno pismo uz svoj životopis kada se prijavljujete za posao Poslovnog managera. To može biti presudni faktor koji će vam pomoći da dobijete intervju i, na kraju, posao.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Savjeti za pisanje impresivnog životopisa za posao Poslovnog managera

Koje vještine trebam istaknuti u svom životopisu za Poslovni managera?

Poslovni menadžeri su odgovorni za planiranje, koordinaciju i nadzor operacija tvrtke, stoga je važno naglasiti vještine poput liderstva, strateškog planiranja, financijskog planiranja, upravljanja projektima i vremena, donošenja odluka i rješavanja problema. Također je poželjno naglasiti iskustvo u određenoj industriji.

Koliko iskustva trebam imati da bih se prijavio za posao Poslovnog menadžera?

To ovisi o veličini i opsegu tvrtke kojoj se prijavljujete. Za manje tvrtke, barem nekoliko godina iskustva u menadžerskoj ulozi može biti dovoljno. Za veće korporacije ili za pozicije višeg ranga, može biti potrebno 10 ili više godina relevantnog iskustva.

Kako da predstavim svoje obrazovanje u životopisu za posao Poslovnog menadžera?

Ako imate diplomu koja je relevantna za posao, svakako je istaknite. Za posao Poslovnog menadžera, diplome iz područja poslovne administracije, menadžmenta, financija ili srodnih polja su posebno vrijedne. Ako imate više diplome, počnite s najnovijom ili najrelevantnijom. Također je korisno istaknuti sve relevantne certifikate ili licencije koje posjedujete.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa