Vodič za pisanje životopisa na mađarskom jeziku

Mađarski tržište rada ima svoje posebne zahtjeve i očekivanja kada je u pitanju izrada životopisa. Kako bi se istaknuli u mnoštvu kandidata, važno je razumjeti što poslodavci u Mađarskoj traže i kako prilagoditi svoj životopis tim kriterijima. Kako prilagoditi svoj životopis za mađarsko tržište rada? Koje su ključne informacije koje bi trebali uključiti? Koje su najbolje prakse i tehnike za izradu životopisa koji će impresionirati mađarske poslodavce?

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Primjer životopisa na mađarskom jeziku

Személyes Adatok:

Név: Kovács István
Cím: 1111 Budapest, Minta utca 1.
Telefon: 06-30-123-4567
E-mail: kovacs.istvan@minta.hu
Születési idő: 1985. január 1.

Munkatapasztalat:

2020-tól - jelenleg
Pénzügyi menedzser, Minta Kft., Budapest

 • A cég pénzügyi adatainak felügyelete
 • Jelentések készítése a felső vezetés számára
 • Az új projektek pénzügyi elemzése

2015-2020
Pénzügyi elemző, Példa Zrt., Budapest

 • A cég pénzügyi adatainak elemzése
 • A pénzügyi stratégiák kidolgozása

2010-2015
Pénzügyi asszisztens, Példány Bt., Budapest

 • A cég pénzügyi adatainak kezelése
 • Jelentések előkészítése

Végzettség:

2008-2010
MSc Pénzügy, Egyetem A, Budapest

2004-2008
BSc Közgazdász, Egyetem B, Budapest

Nyelvismeret:

Angol - felsőfok
Német - középfok

Számítógépes ismeretek:

MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
SAP

Referenciák:

Igény szerint szolgáltathatóak.

U nastavku ovog članka, pružit ćemo vam detaljna uputstva o tome kako napisati savršen životopis na mađarskom jeziku. Cilj ovog vodiča je da vam pomogne prilagoditi svoju profesionalnu prezentaciju zahtjevima i očekivanjima mađarskog tržišta rada. Ako planirate aplicirati za posao u Mađarskoj, važno je da vaš životopis bude napisan na mađarskom jeziku, ne samo da biste dokazali svoju jezičnu kompetenciju, već i da biste pokazali poštovanje prema lokalnoj kulturi i poslovnom okruženju. Također, mađarski poslodavci često preferiraju životopise napisane na mađarskom, jer im to omogućava da brže i lakše procijene vašu prikladnost za određenu poziciju. Dakle, ako želite ostaviti dobar prvi dojam i povećati svoje šanse za uspjeh, nastavite čitati kako biste saznali kako napisati idealan životopis na mađarskom.

maarski jezik

Korisni izrazi za pisanje životopisa na mađarskom jeziku


Dragi čitatelji, ovo je mjesto na kojem možete pronaći popis korisnih pojmova povezanih s pisanjem životopisa, prevedenih na mađarski. Ovi izrazi će vam omogućiti bolje razumijevanje svih aspekata izrade životopisa na mađarskom jeziku.

 • Struktura životopisa - Önéletrajz szerkezete
 • Oblikovanje životopisa - Önéletrajz formázása
 • Obrazovanje - Oktatás
 • Vještine - Készségek
 • Staž - Gyakorlat
 • Radno iskustvo - Munkatapasztalat
 • Osobni podaci - Személyes adatok
 • Kontakt informacije - Elérhetőségek
 • Profesionalni ciljevi - Szakmai célkitűzések
 • Referentne osobe - Hivatkozási személyek
 • Jezici - Nyelvek
 • Certifikati - Tanúsítványok
 • Hobi - Hobbi

Ovi pojmovi su temelj za uspješno pisanje životopisa na mađarskom jeziku. Svaki dobro napisan životopis uključuje ove elemente, stoga ih je važno razumjeti i pravilno koristiti.

Gramatika potrebna za pisanje životopisa na mađarskom jeziku


Mađarski jezik je aglutinativan jezik, što znači da se koriste različiti prefiksi, sufiksi i infiks za izražavanje gramatičkih funkcija. Za pisanje životopisa na mađarskom jeziku, najvažnije je znati kako koristiti prezent, prošlo i buduće vrijeme, kao i konjugaciju glagola. Prilikom pisanja životopisa, koristit će se treće lice jednine, jer se životopis obično piše iz trećeg lica.

Primjerice, ako želite napisati "Ja sam radio kao učitelj", na mađarskom biste napisali "Tanárként dolgoztam". Glagol "dolgozni" (raditi) je u prošlom vremenu, a konjugiran je u trećem licu jednine. Ako želite napisati "Trenutno radim kao učitelj", na mađarskom biste napisali "Jelenleg tanárként dolgozom". Ovaj put, glagol "dolgozni" je u prezentu, a konjugiran je u prvom licu jednine. Za buduće situacije, kao što je "Radit ću kao učitelj", na mađarskom biste koristili "Tanárként fogok dolgozni", gdje je "fogok" pomoćni glagol za izražavanje budućnosti, a "dolgozni" je infinitiv glagola "raditi".

Važnost strukture i oblikovanja životopisa na mađarskom jeziku


Dobro strukturiran životopis ključan je alat u pronalaženju posla na mađarskom tržištu. Upečatljiv i profesionalno sastavljen životopis može biti presudan faktor u dobivanju željenog posla. Izgled životopisa odražava profesionalnost kandidata i njegovu pažnju prema detaljima. Struktura životopisa treba biti jasna i pregledna, kako bi poslodavac mogao lako i brzo dobiti sve potrebne informacije. Stoga je važno posvetiti dovoljno vremena i truda izradi kvalitetnog životopisa, koji će biti odraz vaših profesionalnih ciljeva i ambicija. Bez obzira na izazove koji vas očekuju na početku karijere, dobro strukturirani životopis pokazat će vašu spremnost i odlučnost da uspijete.

Osim predloška životopisa na mađarskom, imamo i druge slične predloške koje možete provjeriti.

Ključni savjeti za pisanje učinkovitog životopisa na mađarskom jeziku

 1. Fontovi: Koristite jednostavne i čitljive fontove poput Arial, Times New Roman ili Calibri. Na mađarskom tržištu, tradicionalni fontovi poput Times New Roman su više cijenjeni jer odražavaju profesionalnost i ozbiljnost.
 2. Format: Životopis bi trebao biti strukturiran i jasan. Važno je da se informacije lako mogu pronaći. Preporuča se korištenje obrnutog kronološkog redoslijeda, počevši od najnovijih iskustava.
 3. Margine: Držite se standardnih veličina margina, koje su obično 1 inč sa svake strane. Ovo omogućava dovoljno prostora za tiskanje i čini dokument urednim.
 4. Grafičke oznake: Koristite grafičke oznake poput točaka ili strelica za isticanje ključnih informacija. Međutim, nemojte pretjerivati sa grafikama, jer to može odvratiti pozornost od vašeg sadržaja.
 5. Razdjelnici: Koristite razdjelnike za organizaciju informacija i stvaranje vizualne razlike između različitih dijelova životopisa. Na mađarskom tržištu, preferiraju se jednostavni razdjelnici bez previše ukrasa.
 6. Boje: Držite se neutralnih boja poput crne, sive ili tamnoplave. Na mađarskom tržištu, ove boje se smatraju profesionalnima i ozbiljnima. Ukoliko želite dodati malo boje, to učinite diskretno i pazite da ne odvlači pažnju od vašeg sadržaja.

Sve ove točke važne su kako bi vaš životopis bio što jasniji i atraktivniji za potencijalne poslodavce na mađarskom tržištu. Slijedite ove savjete kako bi vaš životopis bio što učinkovitiji.

Hvordan napisati životopis na mađarskom: Važnost strukture u izradi CV-a

maarski jezik

Prilikom pisanja životopisa na mađarskom jeziku, potrebno je obratiti pažnju na određene ključne elemente koji su od velike važnosti. Evo nekoliko dijelova koji bi trebali biti uključeni:

 1. Kontakt informacije: Ovdje treba navesti sve važne kontakt podatke. Uključite svoje puno ime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu.
 2. Osobni profil: Ovo je kratak sažetak vaših vještina, iskustva i ciljeva. Vaš profil treba biti jasan i uvjerljiv, potencijalni poslodavci trebaju odmah shvatiti zašto ste pravi kandidat za posao.
 3. Profesionalno iskustvo: Opišite svoje prethodne poslove, dužnosti i postignuća. U Mađarskoj, poslodavci često traže detaljne informacije o prethodnom iskustvu, uključujući imena tvrtki, datume zaposlenja i opis poslova.
 4. Obrazovanje i kvalifikacije: Ovdje navedite svoje obrazovanje, uključujući srednjoškolsko obrazovanje, sveučilišne diplome i bilo koje relevantne stručne kvalifikacije. U Mađarskoj, visoko obrazovanje se visoko cijeni, stoga je važno naglasiti sve relevantne diplome i certifikate.
 5. Jezici: Navedite sve jezike koje govorite i navedite razinu vaše sposobnosti. Znanje engleskog jezika je vrlo cijenjeno na mađarskom tržištu rada, kao i znanje njemačkog jezika.
 6. Dodatne vještine i interesi: Ovaj dio može uključivati dodatne vještine koje nisu izravno povezane s poslom, ali mogu biti korisne, kao što su vozačka dozvola ili informatičke vještine. Također može uključivati vaše interese i hobije.

Savjet: Prilikom pisanja životopisa, uvijek se usredotočite na ono što možete ponuditi poslodavcu, a ne samo na ono što želite od posla. Iznesite svoje vještine i iskustvo na način koji pokazuje kako možete biti korisni za tvrtku.


Važnost pravilnog sastavljanja zaglavlja životopisa na mađarskom jeziku

maarski jezik

Važnost zaglavlja životopisa na mađarskom jeziku leži u tome da bi ono trebalo biti jasno vidljivo i sadržavati sve potrebne podatke za kontakt. Kako bi se pravilno izradilo zaglavlje, potrebno je slijediti ove korake. Na samom početku trebaju biti navedeni Prezime i Ime. Nakon toga, potrebno je navesti Struku i disciplinu u kojoj se osoba specijalizirala. Slijedi Poštanska adresa, koja bi trebala biti ažurirana i točna, kako bi potencijalni poslodavac znao odakle kandidat dolazi. Zatim je potrebno navesti broj Telefona, kako bi poslodavac imao mogućnost izravne komunikacije. Na kraju, treba napisati Email adresu, koja je danas neophodna za svaku poslovnu komunikaciju i putem koje poslodavac može poslati dodatne informacije ili postaviti dodatna pitanja.

Vezetéknév Keresztnév

Szakma és szakterület

Postai cím

Telefon

Email cím


Dodavanje fotografije u životopis za mađarsko tržište

Fotografija u životopisu nije obavezna za mađarsko tržište rada, ali ako se odlučite je dodati, trebala bi biti profesionalna, veličine 4x6 cm i bez okvira.

Staviti fotografiju u CV ili ne, pitanje je. U Mađarskoj većina poslodavaca ne zahtijeva fotografiju u životopisu jer je zaštita osobnih podataka od najveće važnosti. No, ako se odlučimo dodati fotografiju, bitno je da ostavi najbolji dojam o nama. Slika treba biti profesionalna, dobro osvijetljena, s jednostavnom pozadinom i prikazivati ​​samo našu glavu i ramena. Veličina fotografije bi trebala biti cca 3,5 x 4,5 cm i trebala bi se moći ispisati u boji.

Fotografija u životopisu može otvoriti vrata ako potencijalni poslodavac može staviti lice na informaciju. Ali uvijek vrijedi uzeti u obzir očekivanja struke i poslodavca. Na primjer, u kreativnim industrijama poput dizajna i medija, dobra fotografija može vam pomoći da se istaknete od ostalih kandidata. S druge strane, u konzervativnijim područjima poput prava ili financija dodavanje fotografije nije očekivano, a ponekad se čak i ne preporučuje.

Važnost Iskustva u Životopisu za Mađarsko Tržište Rada


Kako napisati dio o iskustvu u životopisu za mađarsko tržište rada

Važnost odjeljka iskustva u životopisu, posebno na mađarskom tržištu rada, ne može se dovoljno naglasiti. Ovaj odjeljak pruža potencijalnom poslodavcu uvid u vaše prethodne radne zadatke, stjecanje relevantnih vještina, kao i vašu sposobnost da preuzmete nove zadatke i izazove. U mađarskom kontekstu, posebno je važno navesti iskustvo koje je specifično za posao za koji se prijavljujete, s naglaskom na vještine i znanja koja su relevantna za to područje.

U pisanju ovog dijela, preporučljivo je slijediti nekoliko ključnih smjernica.

 • Kronološki redoslijed: Prikazivanje vašeg radnog iskustva u kronološkom redoslijedu omogućuje poslodavcu da prati vašu karijernu putanju. Počnite s najnovijim poslom i nastavite unatrag.
 • Datumi ugovora: Precizno navođenje datuma početka i kraja svakog posla daje jasan prikaz trajanja vašeg angažmana na svakom radnom mjestu.
 • Naziv radnog mjesta: Jasan naziv radnog mjesta omogućuje poslodavcu da razumije vaše odgovornosti na tom mjestu.
 • Popis s grafičkim oznakama: Tako se poslodavcu omogućuje brz pregled vaših dužnosti i postignuća na svakom radnom mjestu.
 • Opis posla: Detaljan opis vaših zadatka i odgovornosti na svakom radnom mjestu omogućuje poslodavcu da bolje shvati vaše vještine i iskustvo.
 • Korištenje ključnih riječi: Ključne riječi koje su relevantne za posao za koji se prijavljujete mogu vam pomoći da se istaknete među ostalim kandidatima.

Svaki od ovih savjeta treba samo jednom uključiti na popis, a bogat rječnik treba koristiti kako bi se jasno prenijela vaša razina stručnosti i sposobnosti.

Pozíció: Ügyfélszolgálati munkatárs

Munkáltató: Telekom Hungary

Dátumok: 2016. január - 2020. december


 • Ügyfélszolgálati feladatok ellátása telefonon és személyesen
 • Ügyfelek problémáinak azonosítása és megoldása
 • Szolgáltatások bemutatása és értékesítése
 • Kapcsolattartás a szolgáltatók és partnercégek felé
 • Adminisztratív feladatok ellátása és riportok készítése.

maarski jezik

Što učiniti kada nemate iskustva za pisanje životopisa na mađarskom?

Često je teško sastaviti životopis, posebno ako nemate prethodnog radnog iskustva. Međutim, ne mora biti nemoguće. U nastavku ćete pronaći nekoliko jednostavnih savjeta za pisanje životopisa na mađarskom jeziku bez prethodnog iskustva.

 1. Az alapadatok pontos feltüntetése: Minden önéletrajzban szerepelni kell a teljes nevünknek, elérhetőségünknek (telefonszám, e-mail cím), lakcímünknek, valamint születési dátumunknak.
 2. Szakmai cél kitűzése: Irjunk egy rövid, de velős bemutatkozást, amelyben megfogalmazzuk, milyen pozíciót keresünk, milyen célokat tűztünk ki magunk elé, és milyen készségekkel rendelkezünk, amelyek segítségével elérhetjük ezeket.
 3. Képzettség: Soroljuk fel az általunk megszerzett képesítéseket, iskolai végzettségeket, szakmai tanfolyamokat, tréningeket. Ne felejtsük el megemlíteni az iskolák nevét és a tanulmányaink időtartamát is.
 4. Nyelvtudás: Tüntessük fel, milyen nyelveken beszélünk, és milyen szinten. Ha van nyelvvizsgánk, azt is érdemes megemlíteni.
 5. Készségek, képességek: Soroljuk fel azokat a készségeket, amelyek a kívánt munkakörben hasznosak lehetnek. Lehetnek ezek informatikai ismeretek, tárgyalási készség, csapatmunka, stb.
 6. Személyes projektek, önkéntes munka: Ha nincs munkatapasztalatunk, akkor is lehetnek olyan projektek, amelyekben részt vettünk (iskolai projektek, csapatmunkák, önkéntes munkák), és amelyeket érdemes megemlíteni.
 7. Referenciák: Ha vannak olyan személyek, akik hajlandóak ajánlani minket, akkor azokat is érdemes feltüntetni az önéletrajzban.
 8. Személyes adatok: Itt érdemes megemlíteni, ha rendelkezünk jogosítvánnyal, vagy ha vannak hobbijaink, amelyek az állásra relevánsak lehetnek.
 9. Professzionális megjelenés: Az önéletrajznak tisztának, jól olvashatónak és átláthatónak kell lennie. Kerüljük a túl sok díszítést és a túl sok színt.
 10. Helyesírás ellenőrzése: Mielőtt elküldenénk az önéletrajzunkat, ellenőrizzük le a helyesírást. Egy rosszul megírt szó vagy mondat rossz benyomást kelthet.

Važnost obrazovanja prilikom pisanja životopisa na mađarskom jeziku


Odjeljak o obrazovanju u mađarskom životopisu od ključne je važnosti jer pruža sveobuhvatan pregled akademskog postignuća pojedinca. Ovaj dio životopisa ne samo da prikazuje razinu formalnog obrazovanja koju je kandidat stekao, već također ističe specifične vještine i znanja koja su povezana s određenim studijskim programima ili tečajevima. Također, može pružiti informacije o različitim akademskim nagradama ili priznanjima koje je kandidat možda stekao tijekom obrazovanja.

U kontekstu zapošljavanja, informacije o obrazovanju mogu biti presudne za poslodavce. One mogu ukazivati na kandidatovu sposobnost učenja, razumijevanja i primjene novih ideja, što su sve važne vještine na tržištu rada. Osim toga, određeni stupnjevi ili certifikati mogu biti preduvjeti za pojedine pozicije, stoga je važno da su ove informacije jasno istaknute u životopisu.

Kako pravilno poredati obrazovanje u mađarskom životopisu

Obrazovanje bi trebalo biti na prvom mjestu u mađarskom životopisu. U Mađarskoj, poslodavci često traže kvalificirane kandidate s relevantnim obrazovanjem za posao, stoga je važno istaknuti svoje obrazovanje na početku životopisa. Osim toga, postavljajući obrazovanje na samom početku, potencijalni poslodavac može odmah vidjeti koliko je kandidat kvalificiran za posao. Na primjer, ako se prijavljujete za posao učitelja u Mađarskoj, poslodavac će željeti vidjeti gdje i kada ste stekli svoju pedagošku diplomu.

Međutim, postoje neki slučajevi u kojima obrazovanje možda neće biti na prvom mjestu u mađarskom životopisu. Na primjer, ako se prijavljujete za posao koji više cijeni radno iskustvo nad formalnim obrazovanjem, tada bi radno iskustvo trebalo biti na vrhu životopisa. Primjer takvog posla mogao bi biti posao konobara ili prodavača, gdje je važnije imati praktično iskustvo u radu s ljudima, nego formalno obrazovanje.

Stoga, pozicija obrazovanja u mađarskom životopisu ovisi o vrsti posla na koji se prijavljujete. Važno je prilagoditi svoj životopis za svaku prijavu za posao, kako bi se što bolje istaknule vještine i iskustvo koje su najrelevantnije za taj posao.

Oktatás

2015 - 2020

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

Számítástechnikai mérnöki BSc

Szakdolgozat témája: "Mesterséges intelligencia alkalmazása a hálózatbiztonságban"


2011 - 2015

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, Budapest

Érettségi szak: Matematika, Fizika, Informatika


Nyelvtudás:

 • Angol - Felsőfokú nyelvvizsga (C1)
 • Német - Középfokú nyelvvizsga (B2)

További képzések és tanfolyamok:


 • 2018 - Cisco CCNA hálózati alapismeretek
 • 2019 - Microsoft Certified: Azure Fundamentals

Számítástechnikai ismeretek:


 • Programozás: Python, Java, C++
 • Adatbázis-kezelés: SQL
 • Operációs rendszerek: Windows, Linux

Važnost vještina u pisanju mađarskog životopisa

maarski jezik

Vještine su ključan dio mađarskog životopisa. One odražavaju sposobnost kandidata da obavlja specifične zadatke povezane s poslom za koji se prijavljuje. Na tržištu rada u Mađarskoj, poslodavci traže kandidate koji ne samo da posjeduju potrebna teorijska znanja, već i one koji su sposobni praktično primijeniti ta znanja. Vještine poput timskog rada, komunikacije, rješavanja problema, organizacije i sposobnosti prilagodbe su visoko cijenjene. Također, s obzirom na sve veću globalizaciju i internacionalizaciju poslovanja, strani jezici su postali gotovo neophodna vještina u mađarskom životopisu.

Osobe koje regrutuju na tržištu rada u Mađarskoj traže raznolikost vještina, iskustva i znanja. Kako bi se istaknuli u konkurenciji, kandidati trebaju demonstrirati ne samo stručne vještine, već i meke vještine kao što su sposobnost upravljanja vremenom, emocionalna inteligencija i sposobnost vođenja. Posebno je važno naglasiti vještine koje su direktno povezane s poslom za koji se prijavljujete. Uz to, poslodavci cijene kandidate koji pokazuju inicijativu, motivaciju i posvećenost profesionalnom razvoju. Osim toga, u današnjem digitalnom dobu, informatičke vještine su postale neizostavan dio mađarskog životopisa.

U nastavku ćemo predstaviti ogledni popis mekih i tvrdih vještina koje mogu biti korisne prilikom sastavljanja životopisa na mađarskom jeziku.

Meke vještine:

 1. Komunikacija - Kommunikáció
 2. Timski rad - Csapatmunka
 3. Rješavanje problema - Problémamegoldás
 4. Kreativnost - Kreativitás
 5. Odlučnost - Határozottság
 6. Adaptabilnost - Alkalmazkodóképesség
 7. Empatija - Empátia
 8. Motivacija - Motiváció
 9. Multitasking - Multitasking
 10. Vrijeme upravljanja - Időmenedzsment

Tvrde vještine:

 1. Računalne vještine - Számítógépes készségek
 2. Strani jezici - Idegen nyelvek
 3. Vozačka dozvola - Jogosítvány
 4. Certifikati - Tanúsítványok
 5. Tehničke vještine - Műszaki készségek
 6. Upravljanje projektima - Projektmenedzsment
 7. Analitičke vještine - Analitikai készségek
 8. Grafički dizajn - Grafikus tervezés
 9. Programiranje - Programozás
 10. Pisanje izvještaja - Jelentésírás.

Dodatni Odjeljci za Unaprjeđenje Vašeg Životopisa na Mađarskom


Az önéletrajzba különböző fejezeteket lehet belefoglalni, hogy még részletesebben bemutathassuk magunkat a potenciális munkaadóknak. A további kategóriák hozzáadása lehetőséget ad arra, hogy jelöljük a különleges képességeinket vagy érdeklődési köreinket, amelyek esetleg nem jönnek szóba a hagyományos munkatapasztalat vagy oktatási szekcióban. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy kitűnjünk a többi jelölt közül.

A "Nyelvek" és az "IT eszközök" kategóriákra esett a választásom, mivel ezek kulcsfontosságúak lehetnek a mai globalizált és technológia orientált munkaerőpiacon.

A "Nyelvek" kategória nagyon fontos, mivel a többnyelvűség nagy előnyt jelenthet a nemzetközi munkaerőpiacon. Ez a szekció lehetőséget ad arra, hogy bemutassuk nyelvi kompetenciáinkat, és ezzel talán még vonzóbbá váljunk a potenciális munkaadó számára.

Az "IT eszközök" kategória bemutatása szintén előnyös lehet, mivel a technológiai ismeretek ma már alapvető követelmények a legtöbb munkakörben. Ez a szekció lehetőséget ad arra, hogy bemutassuk, milyen szoftvereket és rendszereket ismerünk, és milyen szinten. Így a munkaadó könnyen láthatja, hogy milyen technológiai eszközökkel vagyunk tisztában, és hogy ezek ismerete milyen mértékben segítheti munkánkat.

Unaprjeđivanje životopisa na mađarskom jeziku


Sljedeći savjeti mogu vam pomoći da poboljšate svoj mađarski životopis i povećate svoje šanse za zapošljavanje na tržištu rada u Mađarskoj.

 1. Koristite mađarski jezik: Ako se prijavljujete za posao u Mađarskoj, vaš životopis bi trebao biti napisan na mađarskom jeziku, osim ako poslodavac nije specifično zatražio na drugom jeziku.
 2. Poštujte format: Mađarski životopisi obično slijede kronološki format, počevši od najnovijeg radnog iskustva. Ne zaboravite uključiti datum početka i završetka za svaku ulogu.
 3. Budite precizni i koncizni: Pokušajte svoje iskustvo i vještine opisati što konkretnije, ali i sažeto. Mađarski poslodavci cijene izravnost i jasnoću.
 4. Personalizirajte svoj životopis: Prilagodite svoj životopis za svaku prijavu posebno, naglašavajući relevantne vještine i iskustvo za svaki posao.
 5. Obrazovanje: Navedite svoje obrazovanje, uključujući sve diplome i certifikate koje posjedujete. Ako imate visoko obrazovanje, nema potrebe za navođenjem srednjoškolskog obrazovanja.
 6. Jezici: Jako je važno navesti sve jezike koje govorite i razinu vladanja svakim od njih, posebno ako govorite mađarski.
 7. Dodatak: U Mađarskoj je uobičajeno dodati fotografiju i osobne podatke, poput datuma rođenja i bračnog statusa, u životopis.
 8. Provjera pravopisa i gramatike: Prije slanja svakako provjerite pravopis i gramatiku. Greške mogu ostaviti loš dojam na poslodavca.

Ključni elementi pisanja životopisa na mađarskom jeziku

maarski jezik

Kada pišete mađarski životopis, važno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih točaka. Ove smjernice nisu samo općenite, već se odnose na specifičnosti mađarske poslovne kulture i norme. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se istaknete na mađarskom tržištu rada:

 1. Koristite formalni ton: Mađarska poslovna kultura cijeni formalnost, stoga koristite formalan ton i izbjegavajte sleng ili neformalne izraze.
 2. Poštujte strukturu: Mađarski poslodavci očekuju životopise koji slijede tradicionalnu strukturu - osobne podatke, obrazovanje, radno iskustvo, vještine i reference.
 3. Detalji su važni: Budite precizni u opisu vašeg radnog iskustva i obrazovanja. Navedite datume, nazive poslova, nazive škola i opis posla.
 4. Kratko i jasno: Iako detalji igraju važnu ulogu, vaš životopis ne smije biti predugačak. Pokušajte ga ograničiti na maksimalno dvije stranice.
 5. Fotografija: U Mađarskoj je uobičajeno staviti fotografiju na vrh životopisa.
 6. Prilagodite sadržaj: Svaki životopis trebao bi biti prilagođen za posao za koji se prijavljujete. Uklonite sve što nije relevantno za taj posao.
 7. Provjera pravopisa: Posvetite posebnu pažnju pravopisu i gramatici. Bilo kakve greške mogu ostaviti negativan utisak.
 8. Kontakt podaci: Ne zaboravite uključiti svoje kontakt podatke - broj telefona, e-mail adresu i adresu stanovanja.

Pisanje propratnog pisma na mađarskom jeziku


Popratno pismo je važan dio prijave za posao u Mađarskoj, jer pruža priliku da predstavite svoje osobne vještine i motivaciju. Također vam pomaže da se istaknete među ostalim kandidatima pokazujući zašto biste bili najbolji izbor za tu poziciju. Motivacijsko pismo također može pokazati koliko poznajete i cijenite aktivnosti tvrtke, čime pokazujete da ste stvarno predani poslu. Konačno, propratno pismo također pokazuje vaše komunikacijske vještine, što je posebno važno u službi za korisnike i prodajnim pozicijama.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Često Postavljana Pitanja o Pisanju Životopisa na Mađarskom Jeziku

Kako se piše životopis na mađarskom jeziku?

Pri pisanju životopisa na mađarskom jeziku, važno je slijediti određeni format. Prvo se navodi osobna informacija poput imena, prezimena, datuma rođenja i kontakt informacija. Zatim, potrebno je napisati detaljan opis svojeg obrazovanja i profesionalnog iskustva, počevši od najnovijeg. Također, važno je uključiti vještine, hobije i jezike koje govorite.

Kakvi su zahtjevi za prijavu za posao u Mađarskoj?

Kada se prijavljujete za posao u Mađarskoj, važno je priložiti životopis na mađarskom jeziku. Također, poslodavci često traže motivacijsko pismo. U nekim slučajevima, potrebno je priložiti i kopiju diploma ili certifikata.

Kako se piše motivacijsko pismo na mađarskom jeziku?

Motivacijsko pismo na mađarskom jeziku trebalo bi biti napisano formalnim tonom. U uvodnom dijelu trebate se predstaviti i objasniti zašto se prijavljujete za određeni posao. U središnjem dijelu, navedite svoje vještine i iskustva koja su relevantna za posao na koji se prijavljujete. Na kraju, izrazite svoju želju za sudjelovanjem u selekcijskom procesu i zahvalite se na vremenu utrošenom na čitanje vašeg pisma.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa