Administrativni pomoćnik CV - Primjer kvalitetnog CV-a

Svijet administracije je brz, dinamičan i ključan za svaku organizaciju. Da bi si osigurao mjesto na tržištu rada i osvojio posao koji svaki administrativni pomoćnik sanja, tvoj CV mora biti jasan, profesionalan i detaljan.

Pomoći ćemo ti na putu izrade CV-a korak po korak, kako bi pokazao svoje vještine, iskustvo i predanost poslu, što će te staviti daleko ispred konkurencije. Bez obzira nalaziš li se na početku svoje karijere ili tražiš promjenu, uz ove savjete ćeš postati administrativni as za tren!

Formacija:
Veličina:
Prilagodljiv:
Word (Microsoft)
A4
da

Administrativni pomoćnik CV - Primjer kvalitetnog CV-a

Osobni podaci:

Ime i prezime: Ana Kovačević
Adresa: Ulica cvijeća 12, 10000 Zagreb
Telefon: 091 5761 5762
E-mail: ana.kovacevic@email.com
Datum rođenja: 15. travnja 1990.

Obrazovanje:

2010. - 2014. Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Smjer: Poslovna administracija

Radno iskustvo:

2018. - 2023. Administrativni pomoćnik, Tvrtka d.o.o., Zagreb

 • Koordinacija sastanaka i termina za direktora
 • Upravljanje ulaznom i izlaznom poštom
 • Komunikacija s klijentima putem telefona i e-maila
 • Upravljanje uredskim potrepštinama i narudžbama
 • Kreiranje i ažuriranje dokumenata i izvješća u MS Officeu

2014. - 2018. Uredski asistent, Firma Ltd., Zagreb

 • Pomoć u pripremi prezentacija i izvješća
 • Organizacija poslovnih putovanja za zaposlenike
 • Arhiviranje dokumenata
 • Pomoć u računovodstvenim zadacima

Vještine:

 • Vrlo dobro poznavanje MS Office paketa (Word, Excel, PowerPoint)
 • Osnovno poznavanje računovodstva
 • Izvrsne organizacijske vještine
 • Dobre komunikacijske vještine
 • Sposobnost multitaskinga
 • Tečno poznavanje engleskog jezika

Osobne karakteristike:

 • Odgovorna
 • Pedantna
 • Pridržava se rokova

Preporuke:
Dostupne na zahtjev.

Primjer lošeg CV-a

Životopis

Iva Ivanović
Adresa: Ulica Željka Malnara, Zagreb, Hrvatska
Email: iva.at.gmail
Telefon: 0098 654 7981

Osobne informacije:

Datum rođenja: 1. siječanj 2000.
Spol: Ženski
Državljanstvo: Hrvatska

Edukacija:

2015.-2019. Srednja ekonomska škola
Smjer: Ekonomija

Iskustvo:

2019. "Firma Excelion"
Pozicija: Praktikant
Posao: Pomoć kolegama, kopiranje, vođenje dokumentacije. Bila je zanimljiva firma i naučio sam puno.

2020. "Tvrtka Yarino"
Pozicija: Administrativni pomoćnik
Posao: Sve što se treba raditi u administraciji. Ispisivanje, kopiranje, slanje emailova, kontaktiranje klijenata, sve sam radio.

Vještine:

 • Microsoft Office (Word, Excel, ostalo ne znam)
 • Rad na kompjuteru
 • Poznavanje interneta
 • Druženje

Jezici:

Engleski - srednji
Hrvatski - materinji jezik

Referencije:

Gđa. Marija Marijić, bivša šefica - Tvrtka Y - marija.marijicatgmail.com G. Marko Marković, kolega - Firma X - marko.at.outlook

Prvi dojam je sve kada je u pitanju životopis. Ovaj životopis je savršen primjer zašto Iva ne bi na temelju njega dobila posao.

Format i dizajn nisu kvalitetno napisani. Ako životopis izgleda dobro, lakše je za poslodavca pronaći što traži i odmah se stječe dojam da je osoba koja ga je napisala pažljiva. Ovaj životopis ima nekih problema s organizacijom, s obzirom na to kako su stvari posložene.

A onda tu imamo problem s kontakt informacijama. Jako je bitno da budu točne jer kako će te inače netko kontaktirati? Ako su informacije krivo napisane, šanse za posao se smanjuju.

Administrativni pomoćnik CV

I dok smo već kod opisa poslovnih dužnosti, trebalo bi biti malo konkretniji. Kada netko kaže "sve što se treba raditi u administraciji", ne znaš točno o čemu se radi i možeš se zapitati koliko je osoba zaista upućena u svoj posao. Također, krivo upisani mailovi bez korištenja znaka @ označuju da osoba nema stvarnog znanja rada na računalima.

Nadalje, vještine su bitne. I dok je super da znaš raditi na kompjuteru, "druženje" nije stvarna vještina i ne pridonosi nikakvoj poslovnoj vrijednosti.

Stvake poput spola su suvišne. Poslodavci žele informacije koje su važne za posao, a ne detalje koji im ne utječu na poslovanje.

Koje vještine su potrebne za administativnog pomoćnika na tržištu rada?


U dubini svake uspješne organizacije nalazi se dobro uhodani tim, a administrativni pomoćnik često predstavlja vitalni dio toga tima. Njihova uloga je ne samo multifunkcionalna nego i ključna za glatko funkcioniranje svakodnevnih operacija.

Prva stvar koja upada u oči je njihova sposobnost upravljanja mnoštvom zadataka tijekom rada. Organizacijske vještine nisu tek puki dodatak njihovom životopisu; one su srž njihovog rada. S obzirom na raznolikost obaveza koje se stavljaju pred njih, sposobnost praćenja rokova i efikasna prioritizacija su nezamjenjive. Često se od njih očekuje da budu nekoliko koraka ispred svih ostalih, da predvide potrebe i osiguravajući da se sve obaveze ispunjavaju na vrijeme.

U svijetu koji je sve više tehnološki orijentiran, tehničke vještine postaju iznimno bitne za poslovanje. Bez obzira na industriju, poznavanje MS Office paketa - posebno Excela za praćenje podataka, Worda za izradu dokumenata i Outlooka za komunikaciju - postaje standard. No, s obzirom na raznolikost specifičnih softwareskih rješenja koje tvrtke koriste, prilagodljivost i spremnost na učenje novih tehnologija su imperativ.

Administrativni pomoćnik CV

Kad govorimo o vještinama komunikacije, one nisu važne samo zbog čestih interakcija s vanjskim svijetom. Dobar administrativni pomoćnik mora biti sposoban prenositi informacije jasno i precizno, bilo da se radi o internoj komunikaciji ili komunikaciji s klijentima. Istovremeno, pismenost i gramatika osiguravaju da sva komunikacija, bilo pisana ili verbalna, odražava profesionalnost tvrtke.

Neočekivano je često norma u dinamičnom radnom okruženju. Stoga, vještina rješavanja problema tijekom rada nije samo poželjna, već i neophodna. Administrativni pomoćnici moraju biti spremni suočiti se s neočekivanim izazovima, bilo da je riječ o tehničkim poteškoćama ili promjenama rasporeda. Ova prilagodljivost u rješavanju problema ide ruku pod ruku s multitaskingom. Učinkovito prebacivanje između različitih zadataka, dok se održava visoka razina produktivnosti, zahtijeva pravu kombinaciju fokusa i fleksibilnosti.

Financijska pismenost također se često previdi, ali poznavanje osnovnih računovodstvenih principa može biti od neprocjenjive vrijednosti. Čak i ako administrativni pomoćnik nije izravno uključen u financijsko planiranje, razumijevanje kako nim menadžmentom, sve to zahtijeva razumijevanje profesionalnih standarda i očekivanih ponašanja. Znajući kada i kako komunicirati, kada je primjereno intervenirati i kako predstavljati svoju tvrtku, ključne su komponente njihove uloge.

Prilagodljivost je još jedna vještina koja se ne može dovoljno naglasiti. S obzirom na brzinu kojom se tehnologija mijenja i s obzirom na promjenjive potrebe svake organizacije, sposobnost brzog usvajanja novih alata i metoda je presudna. Danas je možda novi softver za upravljanje dokumentima, a sutra novi protokol za komunikaciju s klijentima. Administrativni pomoćnici moraju biti na čelu ovih promjena, spremni prihvatiti nove izazove i prilagoditi se kako bi ostali relevantni i efikasni u svom radu.

Zadnje, ali nikako najmanje važno, jest timski rad. Dok će mnogo njihovog rada biti samostalno, interakcija s kolegama iz različitih odjela je neizbježna. Bilo da je to koordinacija s marketinškim timom o predstojećem događaju, suradnja s financijskim odjelom o budžetima ili jednostavno pomoć kolegi u rješavanju tehničkog problema, sposobnost efikasnog rada u timu je ključna. Razumijevanje dinamike tima, kako pridonijeti kolektivnom cilju i kako komunicirati s različitim osobnostima i stilovima rada, osigurat će da administrativni pomoćnik bude dragocjeni član svake ekipe.

Zaključak


Administrativni pomoćnik je ključna figura u svakoj organizaciji, pružajući podršku koja omogućava efikasno i produktivno funkcioniranje svakodnevnih operacija. U današnjem tehnološki naprednom svijetu, njihove vještine nisu samo ograničene na tradicionalne administrativne zadatke, već se protežu na različite aspekte poslovanja, uključujući tehnologiju, komunikaciju, financije i timsku suradnju. S obzirom na sve veći zahtjev za multifunkcionalnim ulogama, postaje sve važnije da se administrativni pomoćnici opreme odgovarajućim vještinama i znanjima kako bi bili u korak s promjenjivim potrebama tržišta rada.

Administrativni pomoćnik CV

Primjeri dobrog i lošeg životopisa koje smo naveli ukazuju na važnost detalja, profesionalnosti i jasnoće prilikom predstavljanja sebe potencijalnim poslodavcima. Svijet administracije je brz i dinamičan, ali uz pravu pripremu i opremljenost odgovarajućim vještinama, svaki administrativni pomoćnik može se istaknuti i osigurati svoje mjesto u željenoj organizaciji.

Napravite svoj životopis s najboljim predlošcima

Učestalo postavljena pitanja (FAQ)

Koje vještine su potrebne da biste bili administrativni asistent?

Administrativni asistent trebao bi biti upoznat s tehnologijom, trebao bi imati dobre organizacijske i komunikacijske vještine, biti snalažljiv i odlično upravljati vremenom. Također je korisno ako je asistent promatrač, s pažnjom prema detaljima i vrlo perceptivan kada je riječ o predviđanju potreba.

Koje su mogućnosti napredovanja za administrativnog asistenta?

Biti administrativni asistent može biti izvanredan način za započinjanje karijere u poslovanju, i ako ste ambiciozni i želite dalje napredovati, s pravom obukom i iskustvom, možete napredovati do upravljanja uredom. Nekoliko načina da započnete vaš put prema gore je traženje veće odgovornosti i uvijek težiti ka poboljšanju kako osobno tako i profesionalno.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka životopisa pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa