Motivaciono Pismo Na Engleskom Jeziku

Svi znamo da zna biti prava tlaka napisati popratno pismo, no još je veća teže kada ga treba napisati na engleskom. Makar ti to nije primarni jezik za komunikaciju, pisanje propratnog pisma na engleskom je vještina koja se jednostavno nauči!

Formacija:
Veličina:
Prilagodljivo:
Word (Microsoft)
A4
da

Uzorak propratnog pisma na engleskom jeziku

Matija Horvat
Trg Bana Jelačića 10
10020 Odranski Obrež, Hrvatska
matija.horvat@email.com
+385 91 123 4567

Monika Novak
HR Manager
Moantique DMC
Ulica grada Vukovara 269D
10000 Zagreb, Hrvatska

Dear Monika,

I am writing to apply for the Sales manager position advertised on your website. As a highly motivated and dedicated professional with strong experience in tourism, I believe that I would be an excellent fit for your organization.

Currently, I am employed at Tronsoft, where I have been recognized for my ability to acquire new markets. My role as a business developer has allowed me to develop excellent research skills that I am confident will benefit your company.

I have a track record of developing strategies and launching successful campaigns that have resulted in increased sales. In addition, I have extensive experience building relationships with customers, enabling me to develop an impressive client base and excellent customer service skills.

I am interested in Moantique DMC because of your impressive dedication to your work culture and the tourism industry. Your collaboration with international agents stands out to me, and I am eager to be part of such an energetic team.

Please see my attached resume for more information about my professional history. I am excited to discuss how my skills, background, and passion can benefit your team.

Thank you for considering my application. I am eager to explore this opportunity further and would be delighted to provide any additional information upon request.

Sincerely,
Matija

Vjerujte mi, stjekneš li ovu vještinu možeš ostvariti ozbiljnu prednost na tržištu rada i osigurati si radno mjesto iz snova. Vrijeme je da otključaš svoj puni potencijal, pokažeš svoje vještine i natjeraš poslodavce da obrate pozornost na sve što imaš za ponuditi. Ispričat ću ti (i pomoći da naučiš) kako napisati propratno pismo koje ostavlja genijalan dojam. Iako se pisanje na engleskom čini kao pravi izazov, kada naučiš kako pisati propratno pismo, neće biti straha!

Dakle, zašto bi ti uopće bilo stalo do propratnog pisma? Pa, to nije samo komad papira koji prilažeš uz životopis. Ne, ne! To je tvoja prilika da se predstaviš u najboljem svjetlu i uvjeriš poslodavce da si savršena osoba za posao.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

💡 Vjerovali ili ne, čak 83% stručnjaka za ljudske resurse zapravo razmatra popratna pisma, kada donose odluke o zapošljavanju. Tako je, tvoje riječi su važne!

Zašto je propratno pismo važno za posao?


Tvoj životopis daje kratak pregled tvog profesionalnog iskustva, dok propratno pismo pruža priliku da dublje prodreš u svoju priču. Putem propratnog pisma možeš istaknuti svoje individualne snage, podijeliti priče o uspjehu, pa čak i dodati dašak osobnosti svom pisanju.

Tvoje propratno pismo ne bi trebalo biti napisano na način da su istaknute samo tvoje vještine i iskustvo. Iskoristi priliku da staviš na papir svoju osobnost, motivaciju i sposobnost dobrog rada u timu. To je ono što poslodavci traže i tvoja prilika da ostaviš dobar dojam. Tvoj bi cilj trebao biti nadahnuti ih i natjerati ih da vjeruju da si ti savršeni kandidat za kojim su tragali.

Moj savjet je da se potrudiš napisati dobro propratno pismo. Pokaži sebe, iskroristi kreativnost i unesi nešto osobnosti, a da pritom ostaneš u profesionalnom tonu. Nemoj se sramiti nahvaliti se i izraziti svoju spremnost za obavljanje posla. To može napraviti ogromnu razliku u tvom traženju posla.

U redu, zaronimo u sitnice oblikovanja propratnog pisma. Vjeruj mi, nije tako dosadno, kao što na prvu zvuči! Pobrinut ćemo se da tvoje propratno pismo bude dobro strukturirano remek-djelo, koje će zapeti za oko poslodavcima. Dakle, zakopčaj se i pripremi se za zabavu formatiranja!

Za početak izradi zaglavlje koje uključuje tvoje kontakt podatke i datum pisanja. Ovo će poslužiti kao uvodna špica tvog propratnog pisma. Ovo su neki od podataka koje moraš uključiti.

 • Puno ime i prezime
 • Adresa
 • Grad
 • Država
 • Poštanski broj
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona

To će osigurati da poslodavci imaju sve potrebne informacije kako bi te mogli kontaktirati.

Nakon što dodaš svoje kontakt podatke, trebaš se usredotočiti na podatake o poslodavcu. Ako imaš njihove specifične pojedinosti, bolje je uključiti ih. Međutim, ako nemaš točne podatke, možeš upotrijebiti opću adresu tvrtke i tako izbjeći kašnjenje. Uvijek je fleksibilnost i snalažljivost na prvome mjestu.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

Sada, idemo malo pokazati kako bi to trebalo izgledati. Hoćemo li? Evo dobrog primjera bombastičnog naslova zvijezde u usponu, koji će natjerati poslodavce da kažu: "Vau, ova osoba zna kako se dobro predstaviti!"

Evo primjera: 👇

 • Jane Smith
 • 123 Naziv ulice,
 • Grad, država, poštanski broj
 • E-pošta: jane.smith@email.com
 • Telefon: (123) 456-7890
 • 2. srpnja 2023
 • Tvrtka ABC
 • 456 Corporate Blvd,
 • Grad, država, poštanski broj

Svakako ću ti prikazati i ono što trebaš izbjegavati, a učestala je greška velikog broja ljudi za vrijeme pisanja propratnog pisma.

⚠️ Loš primjer:

 • Jane Smith, e-pošta: jane.smith@email.com, telefon: (123) 456-7890
 • Tvrtka ABC

Vidiš razliku? Želimo održavati stvari čistima, organiziranima i ugodnima za oči. Dakle, neka tvoje zaglavlje zasja poput zvijezde i pripremite pozornicu za ostatak tvog nevjerojatnog propratnog pisma!

Na dobrom si putu. Samo nekoliko podešavanja oblikovanja i tvoje će propratno pismo biti spremno zatresti svijet. Samo tako nastavi!

Uvod propratnog pisma na engleskom


Ništa ne govori "napravio sam zadaću" poput obraćanja voditelju zapošljavanja imenom. Ali hej, shvaćam, ponekad to ime može biti nedokučivo poput jednoroga na koturaljkama. Ne nerviraj se! Imamo rezervni plan za tebe.

Ako otriješ ime voditelja zapošljavanja, izravno obraćanje može stvoriti pozitivan dojam. To pokazuje da je kandidat proveo svoje istraživanje i daje im osjećaj dodatnog truda.

Ali, pričekaj malo! Ako se nađeš u zemlji nepoznatog, gdje ime menadžera za zapošljavanje ostaje tajna, ne boj se. Imamo pouzdani rezervni pozdrav za tebe. Samo upotrijebi prijateljski i profesionalni pozdrav poput "Dragi voditelju zapošljavanja." Možda nema taj osobni pečat, ali je ipak korak dalje od generičkog "Koga se tiče".

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

Drugim riječima, tvoj uvod bi trebao privući pozornost čitatelja i pružiti kratak pregled o tome tko si i poziciji za koju se prijavljuješ. Obavezno navedi gdje ti je zapeo za oko oglas za posao.

Dobar primjer:
"Dragi gospodine Johnson,

Pišem Vam u sklopu prijave za poziciju voditelja marketinga, kako je oglašeno na LinkedInu. Sa svojim petogodišnjim iskustvom u digitalnom marketingu i dokazanim uspješnim kampanjama, uvjeren sam da mogu pomoći tvrtki ABC u razvoju poslovanja."

Loš primjer:
"Dragi voditelju zapošljavanja,

Prijavljujem se za posao koji ste objavili. Imam puno iskustva u marketingu i mislim da bih mogao raditi dobar posao."

Tijelo propratnog pisma


Tijelo popratnog pisma treba istaknuti tvoje kvalifikacije i iskustva zbog kojih savršeno odgovaraš toj ulozi. Upotrijebi konkretne primjere za ilustraciju svojih stavova. To je također odlično mjesto da pokažeš svoje znanje o tvrtki i objasniš zašto si želiš raditi na toj poziciji.

Zatvaranje i potpis


Završi svoje propratno pismo zahvalom voditelju zapošljavanja, što je odvojio vrijeme i razmotrio tvoju prijavu. Uključi profesionalni završetak, a zatim svoje ime i prezime.

Dobar primjer:
"Hvala Vam što ste odvojili vrijeme i razmotrili moju prijavu. Radujem se prilici da detaljnije porazgovaramo o tome kako mogu doprinijeti Vašem timu.

Lijep pozdrav,
Jane Smith"

Loš primjer:
"Hvala,
Jane"

Savjeti za pisanje učinkovitog propratnog pisma


Prije svega, razgovarajmo o prilagodbi. Ovo je ključni trenutak. Reci ne generičkom propratnom pismu koje odgovara svima.

Vjeruj mi, to odiše lijenošću i nezainteresiranošću, a to nije dojam koji želiš ostaviti. Tvoja misija je prilagoditi svako propratno pismo određenom poslu i tvrtki za koju se prijavljuješ.

📌 Zaroni u opis posla, istraži tvrtku i dopusti da to znanje potakne tvoje vještine prilagođavanja. Pokaži im da imaš ono što je potrebno tako što ćeš uskladiti svoje vještine i iskustva s njihovim zahtjevima i vrijednostima. Impresioniraj ih svojom predanošću!

Sada, pokušaj sve sažeti. Upamti da osobe koje čitaju tvoje pismo moraju proći brdo prijava. Nemoj da se izgube u labirintu opširnosti. Ciljaj na tri do četiri dobro osmišljena odlomka koji šalju snažnu poruku. Tvoje propratno pismo nije životna priča; to je istaknuti kolut.

Započni zadivljujućim uvodom koji će privući njihovu pozornost, a zatim brzo objasni zašto si baš ti prava osoba za posao. Navedi konkretne primjere uz koje ćeš potkrijepiti svoje tvrdnje, pokazujući svoja postignuća i vještine. Završi propratno pismo snažnom završnom izjavom koja ostavlja dobar dojam. Neka bude brzo i nezaboravno!

Lektoriranje je tvoje tajno oružje. Ne dopusti da neugodne pogreške pri pisanju unište profesionalnu percepciju, koju se trudiš postići. Posveti svom pismu pažnju koju zaslužuje. Pregledaj propratno pismo više puta, provjeri ima li pravopisnih, gramatičkih i interpunkcijskih pogrešaka. Pročitaj ga naglas da znaš da cijeli tekst glatko i ima smisla. I hej, ne boj se pozvati pojačanje. Nabavi par drugi očiju da sve pregleda. Prijatelji ili članovi obitelji mogu dati vrijedne povratne informacije i uhvatiti one skrivene pogreške, koje su ti se možda potkrale.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

Sada, hajde da dodamo malo dodatnog šarma tvom propratnom pismu. Tvoja najvažnija iskustva su sjajne zvijezde u ovoj emisiji. Odaberi ona iskustva i postignuća koja su najbliža opisu posla. Oslikaj živopisnu sliku svog profesionalnog umijeća kroz praktične primjere koji potvrđuju tvoja postignuća. Pokaži im zašto si nezaustavljiva sila na koju mogu računati!

Strast prilikom pisanja je gorivo koje osvjetljava tvoje propratno pismo na engleskom. Poslodavci žele nekoga tko je ne samo sposoban, već i istinski entuzijastičan za poslom i tvrtkom. Neka tvoje uzbuđenje zablista! Prenesi svoj pozitivan stav i predanost. Pokaži im da imaš spremnost za uhvatiti se u koštac s izazovima i ostvariti značajan utjecaj.

Ah, ravnoteža između profesionalizma i osobnog dodira. Tvoje propratno pismo treba odražavati tvoju osobnost, a istovremeno održavati ton poštovanja i profesionalnosti. Izbjegavaj pretjeranu ležernost ili pak s druge strane ukočenost. Pronađi zlatnu sredinu koja pokazuje da si pristupačna osoba, a ipak da svoj posao shvačaš ozbiljno.

Tvoje propratno pismo i životopis su kao dva graška u mahuni, ali nisu jednojajčani blizanci. Tvoje propratno pismo je prilika da pružiš kontekst i detalje o svom putovanju u karijeri. Sastavi priču koja ističe stečene vještine i kako ih po potrebi primjenjuješ za posao u različitim kontekstima. Drugim riječima, naslikaj im širu sliku tvoje profesionalne evolucije.

Na kraju, ali ne manje važno, posipajmo neke glagole dinamične radnje. Tako ćeš svemu dati dašak energije i oživjeti svoja iskustva. Voditi, upravljati, koordinirati, razvijati - ovi glagoli su jaki i pokazuju tvoju inicijativu i način razmišljanja usmjeren na rezultate.

Kako napisati završetak propratnog pismo na engleskom?


Zaključak motivacijskog pisma je ključan jer je to posljednja prilika da ostaviš pozitivan dojam na buduće poslodavce. Otkrit ću ti uskoro kako napisati perfektan završetak uz različite tehnike.

Pokaži svoj entuzijazam za posao bez suzdržavanja, izrazi svoje istinsko uzbuđenje i želju da doprineseš uspjehu tvrtke. Neka tvoja strast zasja kroz riječi, pokazujući tvoju predanost ovoj prilici vza posao.

Osim toga, važno je na kraju propratnog pisma uključiti sažetak tvojih kvalifikacija, vještina i iskustava koji su u skladu sa zahtjevima posla. To će pomoći čitatelju da shvati kako ste vi savršeni za tu poziciju. Trebaš nastojati ostaviti jasan i nezaboravan dojam o jedinstvenoj vrijednosti koju možeš donijeti u njihov tim.

Vrijeme je za proaktivnost i preuzimanje odgovornosti izdavanjem poziva na akciju. Nemoj čekati da poslodavac napravi sljedeći korak. Pozovi ih da zakažu razgovor, popričaju o daljnjim pojedinostima ili poduzmu druge odgovarajuće radnje kako bi krenuli u daljnji proces selekcije. Time ćeš pokazati svoju spremnost da preuzmep inicijativu, što je i više nego poželjno za gotovo svako radno mjesto.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

Važno je pokazati da cijeniš priliku za prijavu jer ona može imati dugotrajan učinak. Odvoji trenutak, izrazi svoju zahvalnost za vrijeme i pažnju koju su posvetili tvojoj prijavi i daj im do znanja da cijeniš priliku da pokažeš svoje kvalifikacije. Kratka poruka zahvale može ti dosta pomoći.

Kako bi tvoje propratno pismo na engleskom bilo učinkovito, razmisli o korištenju profesionalne završne fraze. "Respectfully" (S poštovanjem) ili "Warm regards" (Srdačan pozdrav) dobre su opcije. Završite pisanje s punim imenom i podacima za kontakt, što bi trebalo poslodavcu olakšati kontaktiranje kada se prijavjujete za pojedino radno mjesto.

Kada završiš svoje propratno pismo, gledaj na to kao na svoju posljednju izvedbu i priliku da ostaviš trajan dojam. Iskoristi ovu priliku da izraziš povjerenje, zahvalnost i entuzijazam. Zapamti da pismo na engleskom mora ostaviti profesionalni dojam, a istovremeno dopustiti da tvoja osobnost zablista.

Zaključak


Da zaključim sve, uvjerljivo propratno pismo na engleskom je apsolutna promjena u procesu prijave za posao. To nije samo puka formalnost; to je strateško remek-djelo osmišljeno da te istakne kao krajnjeg kandidata kada se prijavljujete za neki posao. Dakle, ponovimo ključne sastojke kako napisati kvalitetno propratno pismo.

Prvo i najvažnije, personalizacija je naziv igre. Pokažite osobi zaduženoj za zapošljavanje da nisi običan tražitelj posla. Odvoji vrijeme za prilagodbu svog propratnog pismo za svaki posao, pokazujući da je opis posla ne samo pročitan, već si napravio svoju domaću zadaću istraživanja o tvrtki. Ovaj dodatni napor dovoljno govori o tvom istinskom interesu i izdvaja te iz generičke gomile.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku

Zatim, kratkoća je tvoje tajno oružje. Biti koncizan ne znači žrtvovati sadržaj. Sve je u osmišljavanju uvjerljive priče koja pogađa u suštinu. Predstavi svoje vještine i postignuća na sažet, ali snažan način koji izravno govori o zahtjevima posla. Usko i ciljano propratno pismo ostavit će trajan dojam i pokazati tvihe izvrsne komunikacijske vještine.

Posljednje, ali svakako ne manje važno - vrag je u detaljima. Bez obzira na to koliko briljantan bio sadržaj tvog propratnog pisma, greške pri upisu i gramatički lapsusi mogu kišiti na tvojoj paradi. Ne želiš da se tvoji potencijalni poslodavci pitaju gdje je tvoja usmjerenost na detalje. Dakle, lektura je apsolutno neophodna. Stavi točku na i, osiguravanjem da su kvaliteta i profesionalnost tvog propratnog pisma neupitne stavke.

Looge oma CV parimate mallide abil

Korduma kippuvad küsimused kaaskirjade kohta

Kako napisati da cijenim priliku, zahvaliti i pokazati interes za daljnji kontakt?

U zaključnom dijelu izrazi zahvalnost poslodavcu što razmatraju tvoju. Naglasi svoj interes za daljim kontaktom i ostavi podatke za kontakt (e-mail ili broj telefona). Ohrabri poslodavca da te kontaktira, kako bi pružili dodatne informacije ili se dogovorili za razgovor za posao.

Trebam li navesti sve svoje prethodne radne pozicije u propratnom pismu?

Ne moraš navesti sve svoje prethodne radne pozicije u propratnom pismu. Fokusiraj se na one pozicije koje su najrelevantnije za posao na koji se prijavljuješ i koje će najviše doprinijeti tvojoj prijavi.

Kako napisati da postoji motivacija za rad u određenoj tvrtki?

Kada se prijavjujte za posao jasno da je prisutna određena motivacija. Kako bi istaknuli motivaciju za rad u određenoj tvrtki, istražite tu tvrtku i saznajte više o njoj. Navodite konkretne razloge zašto vas ta tvrtka privlači, kao što su njihovi projekti, vrijednosti, reputacija ili inovacije. Povežite te razloge s vlastitim interesima, vještinama, ciljevima i propratno pismo će biti savršeno.

Pisanje životopisa za 15 minuta

Naša besplatna kolekcija stručno dizajniranih predložaka motivacijskih pisama pomoći će vam istaknuti se iz gomile i doći korak bliže svom poslu iz snova.

Pisanje životopisa

Kirjade näidised alla laadimiseks

Modèle de Lettre deCandidature
Design de Lettre deMotivation
Modèle de Lettre de Motivation pour Etudiant – Universitaire
Modèle de Lettre de Motivation d’Embauche